Ethiopia mlebu perjanjian karo UNESCO kanggo nawakake pendhidhikan perdamaian ing universitas

(Dipunbabar saking: Fana Broadcasting. 18 Agustus 2021)

Addis Ababa, 18 Agustus 2021 (FBC) - Menteri Ilmu lan Pendidikan Tinggi Ethiopia lan Organisasi Ilmu Budaya lan Budaya Pendidikan PBB (UNESCO) nandatangani perjanjian kanggo nggampangake pendhidhikan perdamaian ing universitas.

Ditulis ing kesempatan kasebut manawa kesepakatan kasebut utamane fokus kanggo ningkatake mekanisme resolusi konflik, nyegah konflik, lan ningkatake kualitas pendhidhikan ing institusi pendidikan tinggi.

Pendhidhikan bakal diwiwiti ing 6 universitas ing Ethiopia sing kapilih minangka uji coba, kaya sing dituduhake. Pendhidhikan perdamaian dibutuhake ing institusi pendhidhikan sing luwih dhuwur ing Ethiopia sing nampung siswa saka macem-macem latar budaya lan budaya, ujare Menteri Negara Ilmu Pengetahuan Tinggi, Mulu Nega (PhD).

Menteri Ilmu Pengetahuan lan Pendidikan Tinggi, Samuel Urkato (PhD), Presiden Akademi Ilmu Pengetahuan Ethiopia, Profesor Tsige Gebremariam, Duta Besar Jepang ing Etiopia, Ito Takako, ing antarane pejabat senior lan presiden liyane ing macem-macem universitas sing melu upacara penandatanganan kasebut.

Menteri Negara Ilmu lan Pendidikan Tinggi, Mulu Nega (PhD) lan Direktur Negara Ethiopia UNESCO Yumiko Yokozeki nandatangani perjanjian kasebut.

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...