Praktik Muncul ing Desain, Ngawasi, lan Evaluasi Pendidikan kanggo Program Pemrograman Peacebuilding

Rebecca Herrington: Goleki Lemah Umum
Spesialis Desain, Pemantauan, lan Evaluasi

Pandhuan praktis iki nyumbang kanggo sinau lan tuwuhing pendhidhikan kanggo pembangunan perdamaian kanthi fokus ing elemen utama desain program, ngawasi, lan evaluasi (DM&E) kanggo intervensi pendidikan kanthi tujuan perdamaian ing lingkungan sing rapuh lan kena pengaruh konflik. Nyedhiyakake informasi kritis, tips praktis, sumber daya lan alat kanggo kabeh tahapan ing siklus program, lan praktik lan pelajaran sing muncul saka lapangan, kalebu sing muncul saka program UNICEF Learning for Peace.

Pandhuan Praktik Muncul minangka langkah maju kanggo nyepetake kesenjangan kasebut kanthi mbantu ngenali cara paling apik ngrancang pendhidhikan kanggo program perdamaian. Iki uga bisa nyekel lan netepke pengaruh lan kontribusi potensial kanggo pangowahan transformasi berkelanjutan.

Pitakon utama sing ditrapake dokumen iki kanggo pendhidhikan kanggo praktisi perdamaian kalebu:

  1. Apa sing kudu dipikirake para praktisi nalika ngrancang program lan ngiringi sistem M&E sing nyumbang kanggo pendhidhikan kanggo program perdamaian?
  2. Apa pertimbangan unik lan khusus kanggo nindakake rencana M&E sing berorientasi karo asil ing konteks sing sensitif karo konflik?
  3. Apa sawetara alat lan sumber daya M&E sing relevan kanggo pendhidhikan kanggo program perdamaian?

Pandhuan diwiwiti kanthi definisi kerja istilah utama lan konsep sing digunakake ing pendhidhikan kanggo program perdamaian kanggo nggawe definisi kerja umum (Bab 1). Bab ing ngisor iki nyoroti pertimbangan lan piwulang penting sing dipelajari khusus kanggo ngrancang lan ngrancang pendhidhikan kanggo program perdamaian, kalebu desain, analisis konflik, lan teori pangowahan (Bab 2), ngawasi pertimbangan lan alat (Bab 3), lan pendekatan evaluasi (Bab 4). Saben bab menehi conto konkrit saka pendhidhikan sadurunge utawa saiki kanggo program perdamaian saka macem-macem organisasi pangembangan sing beda lan sumber daya sing dipriksa. Pandhuan rampung kanthi ringkesan pandhuan sing disedhiyakake lan kepiye para praktisi bisa maju kanthi ngetrapake pendhidhikan sing ketat lan sing apik kanggo program perdamaian (Bab 5).

[icon type = "glyphicon glyphicon-folder-open" color = "# dd3333 ″] Klik ing kene kanggo ndownload laporan kasebut.

(Deleng kiriman asli ing DM&E for Peace)

cedhak

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...