Ngemot Inklusifitas Radikal: Langkah Praktis Nggawe Silabus Intervensi, Intervensi

(Dipunbabar saking: Visible Pedagogy, a Teach@CUNY Project, August 14, 2020)

Miturut Barrie Gelles

Saiki, kita kabeh wis ngerti manawa nyiapake kanggo semester musim gugur mbesuk ora bakal krasa Agustus liyane sing diisi karo persiapan silabus. Apa kita ngrancang kursus terpencil, digital utawa hibrida, utawa versi sing ora dingerteni kanthi ati-ati, kabeh semester kudu direncanakake "ngarepake sing ora dikarepake." Tugas pedagogi sing angel banget digawe dadi luwih rumit yen sampeyan duwe kursus sing kudu disiapake, lan luwih angel yen sampeyan mulang ing luwih saka siji perguruan tinggi.

Semester, lan kabeh jebakan pedagogis, ora bakal beda karo apa wae sing sadurunge ditemokake. Kita ora bisa ngandelake metode piwulang sing khas ing wong, silabus kita kudu ditulis ulang, lan umume tugas kita kudu direkam maneh. Yen kabeh kudu diganti, kenapa ora njupuk kesempatan iki kanggo mikir maneh kursus?

Sawetara kolega wiwit mikir babagan nyusun ulang persiyapan kursus kanthi cara kaya mangkene - pangowahan sing berpotensi positif ing kahanan sing ora bisa dicegah. Sawetara kolega wis nulis babagan ide iki, kayata Cathy N. Davidson lan Dianne Harris, sing nulis artikel sing takon "kepiye yen kampus ndeleng musim gugur iki ora mung minangka darurat kampus proporsi epik .... Nanging uga minangka kesempatan pendidikan? ” (Sampeyan bisa maca artikel lengkap ing link iki).

Kanthi semangat ngrangkul pangowahan lan ngarep-arep bisa ngrebut wektu nalika akeh wong sing gabung karo silabus kita, aku pengin nuduhake sawetara langkah praktis kanggo desain silabus interseksi, intervensi. Aku nulis ide-ide kasebut kanggo panel babagan pengajaran inklusif ing konferensi Asosiasi Teater ing Pendidikan Tinggi, nanging iki minangka cara nyoba-lan-sejatine sing wis digoleki pirang-pirang taun. Aku kalebu elemen kasebut ing kursus, nyebar ing rong disiplin ilmu lan telung perguruan tinggi, suwene wis pirang-pirang taun. Aku nandheske inklusifitas iki amarga aku pengin kursus bisa diakses, sambutan, intervensi, lan edifikasi kanggo siswa sing bisa ndhaptar kursus kasebut. Semat inisiatif lan kabijakan kasebut ing kelas - ing-digital lan digital - nggawe prabawa gedhe kanggo etos lan dinamis komunitas kelas. Apa makarya luwih akeh? Ya, nanging pancen regane.

Tindakake langkah kanggo kalebu kanthi radikal ora mung minangka inisiatif pedagogis pribadi; iku uga sudut pandang politik. Kepiye cara kita milih struktur kelas (literal utawa kiasan, fisik utawa digital) minangka cara kanggo nggawe model masarakat kanthi miniatur. Kita nggawe jagad cilik ing kelas, ing papan sing wis ditemtokake, sajrone wektu winates. Dadi aku takon sampeyan: kepiye sampeyan pengin ngowahi jagad iki taun iki?

Inklusifitas Radikal kanggo Intervensi Silabus: Langkah Praktis

Disiapake dening Barrie Gelles minangka bagean saka presentasi kanggo sesi ATHE 2020: "Pengajaran Inklusif: Penugasan, Penilaian, Kebijakan Kursus"

Pandhuan langkah-langkah praktis iki ora dimaksudake kanggo ngrampungake. Iki minangka dokumen nyata (sing bisa dideleng ing tautan google iki) sing bakal terus dianyari lan direvisi. Sumber daya iki nyedhiyakake sawetara langkah wiwitan kanggo melu-melu isi silabus, kabijakan, tugas, lan evaluasi khas. Iki minangka landasan kanggo macem-macem cara liyane kanggo ngemot inklusifitas radikal kanthi eling yen kabeh intervensi kudu interseksi.

Pangowahan Holistik kanggo Inklusifitas Radikal; Utawa, Cara Nggawe Silabus Hegemonic

  • Buang ide babagan keseragaman - ora adil!
  • Saben siswa bakal nemu kursus sing beda adhedhasar kahanan lan identitas - miturut iku!
  • Yen sampeyan ngakoni manawa saben siswa duwe kabutuhane individu, sampeyan bakal miwiti nggawe kursus sing dirancang supaya fleksibilitas dibangun.
  • Aja wedi marang kabecikan - sing apikan ora nyuda katrampilan utawa keahliane minangka sarjana. Nyingkiri kebecikan lan kalembut ing pedagogi sampeyan yaiku tumindak anti-feminis internal.
  • Gawe kuesioner kanggo siswa sing bisa ngrampungake sadurunge utawa ing dina pertama kelas sing ngidini dheweke nuduhake apa wae sing pengin sampeyan ngerti; ojo nggawe dheweke nggawe iki outloud ing kelas; wenehi kesempatan kanggo nulis / ngetik / ngrekam lan ngirim menyang sampeyan kanthi pribadi.
  • Tetep mbukak garis komunikasi supaya siswa ngerti yen dheweke bisa ngubungi sampeyan kanggo njaluk pangowahan tanpa diadili utawa dihukum.
  • Cetha karo sing diarepake. Dadi jelas karo akomodasi sampeyan. Supaya siswa ngerti manawa dheweke ora bakal dihukum amarga lara, berjuang sajrone prekara urip, utawa butuh akomodasi. Dadi manungsa ora ndadekake dheweke dadi siswa sing kurang prestasine. Sampeyan ora bisa ngrewangi dheweke sukses yen wedi ngobrol karo sampeyan.
  • Normalake kegagalan minangka bagean saka proses pembelajaran.
  • Temokake papan ing desain silabus supaya tugas duwe unsur pilihan (pirsani conto ing ngisor iki) lan rubrik kursus dipusatkan karo siswa kanthi nyakup siswa nalika nggawe. Takon siswa apa sing pengin / kudu disinaoni lan supaya bisa ngemot sawetara konten kursus.

Pedagogi Anti-Rasis

  • Riwayat intervensi hak istimewa.
  • Fitur panulis BIPOC, seniman, lan sarjana ing silabus.
  • Amplifikasi siswa BIPOC ing ruangan - priksa manawa sampeyan padha adil nalika siswa ngacungake tangan lan bisa dingerteni karo siswa sing ngobrol.
  • Melu proyek casting kanggo mbabarake lan ngilangi rasisme ing sejarah teater lan industri saiki.
  • Kalebu narasi BIPOC mardika, sukses, lan bungah, ora mung perjuangan.
  • Aja polisi apa sing disanyi utawa ditindakake siswa BIPOC ing kelas; aja polisi polisi BIPOC awake awak karo njaluk ganti klambi, rambut, utawa aspek penampilan fisik sing padha supaya cocog karo model supremasi putih.
  • Aja mung nyritakake narasi lan sejarah BIPOC dadi model supremasi putih, Eurocentric - pikirake kabeh struktur babagan cara nggawe bahan kasebut.
  • Elinga yen ide "norma" lan "netral" ing industri lan latihan diwiwiti saka kaunggulan putih. "Standar keunggulan" wis / mesthi saya rasis.

Nggawe Ruang Gender lan Queer ing Kelas (Secara literal, Kiasan, lan Digital)

  • Ngenalake dhewe karo ganti ganti jeneng ing dina kapisan - menehi tandha papan sing aman kanggo ekspresi gender.
  • Aja nggunakake basa jender kayata "wanita lan wanita" utawa "wong lanang." Coba "wong" utawa "siswa" utawa malah "penggemar teater musik."
  • Ing survey sing kasebut, nawakake siswa kesempatan kanggo nuduhake kata ganti sadurunge utawa sajrone kelas siji tanpa njaluk dheweke ngumumake ing ngarep (waca saran kanggo survey). Cathetan: mangga nganggo tembung "kata ganti", sing beda karo "kata ganti sing disenengi."
  • Yen siswa disalahake dening sampeyan utawa kanca sakelas liyane, koreksi, njaluk maaf kanthi ringkes yen sampeyan nggawe kesalahan, lan terusake. Ati-ati kanggo mesthekake yen ora ana penyalahgunaan liyane. Aja nggawe siswa nindakake pegawe emosi supaya sampeyan luwih kepenak ing kahanan kasebut.
  • Copot asumsi sampeyan babagan siswa - supaya dheweke ngerti sapa sejatine. Sampeyan ora bisa ngadili buku miturut isine lan presentasi siswa ora kudu nyebabake praduga.
  • Artis sing aneh, non-biner, lan trans, sastrawan, lan sarjana ing silabus.
  • Ngarahake riwayat queer ing framework sejarah hegemonik; golek panggonan sing ana sanajan riwayat hegemonic ora kalebu.
  • Kalebu narasi aneh babagan pembebasan, kabungahan, lan sukses, ora mung perjuangan.

Ngakoni cacat lan ngrancang kursus sing bisa diakses

  • Yen sampeyan mikir babagan aksesibilitas, tawakake kanggo KABEH siswa. Ngono, sampeyan ora bisa ngakses gatekeeping kanggo siswa sing wis cacat. Sawetara siswa ora duwe cacat sing ora bisa dideleng, sawetara ora bakal siyap publik karo cacat, lan sawetara siswa bisa uga ora ngerti kabutuhane aksesibilitas kaya ngono.
  • Syllabi kudu digital lan bisa diakses. Kanthi nggawe dokumen nyata, sampeyan bisa nggawe pangowahan sajrone semester (efisien!). Iki uga bakal nggawe siswa luwih gampang nggunakake pamaca layar (yen sampeyan nggunakake platform sing bener). Informasi kudu ditampilake kanthi macem-macem cara - kabeh wong nggunakake informasi kanthi beda.
  • Penugasan kudu macem-macem supaya ora kabeh nulis hak istimewa kanthi cara sing wis ditemtokake. Gawe sawetara tugas sing ora mbutuhake karangan panjang. Coba coba an Tugas "un-essay". Tambah sawetara tugas kreatif menyang semester. Coba podcast utawa proyek digital!
  • Ngidini komputer, tablet, lan telpon ing kelas. Akeh siswa butuh teknologi kanggo melu kursus. Teknologi bisa mbantu nyuda cacat visual, gangguan audio, fungsi eksekutif, cacat keterampilan motorik, lan liya-liyane. Pikirake ngidini teknologi ing kelas supaya siswa duwe alat.
  • Kabeh ujian bisa digawe kanthi digital, dibawa pulang, mbukak buku, lan tanpa wektu. Meh ora ana sing bisa dipikolehi kanthi meksa siswa supaya njupuk ujian sajrone kendhat wektu. Luwih becik, wenehake dheweke seminggu kanggo nggarap ujian lan wenehi wangsulan sing wicaksana lan dipikirake.
  • Aja mbutuhake partisipasi video kanggo nggedhekake. Kanggo siswa saraf - utamane siswa sing duwe masalah pangolahan sensorik lan / utawa siswa autis - nggunakake video kanthi zoom bisa dadi ora nyaman, ngganggu, lan malah nglarani.
  • Waspada babagan ruang fisik ing kelas lan ajak siswa supaya ngerti yen dheweke butuh pangowahan. Iki bisa uga jelas kaya pangguna kursi roda sing ora duwe mejo sing pas utawa siswa sing budheg sing kudu nyelehake juru jarwane ing kursi tartamtu ing ngarep kelas. Nanging ana cara liya sing nyebabake ruang fisik siswa - bisa uga lungguh ing kursi sing angel banget supaya sawetara siswa bisa lungguh kanthi jejeg; bisa uga lampu nyebabake kakehan sensorik; lsp Bukak pacelathon karo para siswa.
  • Gawe alat presentasi kelas sing nempatake poin sing jelas babagan sing sampeyan tulis nalika sampeyan ngucapake (bisa uga liwat proyeksi, handout, utawa kaca ing LMS) supaya siswa bisa nggunakake katrampilan sinau visual sajrone ceramah lan diskusi nalika sinau aural kemampuan bisa uga ora cukup. Elinga nggunakake visual kontras dhuwur, font non-serifed, lan pikirake apa sing bakal kalebu (ngimbangi informasi penting nalika ora kakehan layar).
  • Caption tertutup bekas ing kabeh video. Akeh siswa kudu ndeleng tembung kasebut uga bisa dirungokake - iki kunci kanggo siswa pekak, siswa sing gampang ngrungokake, sawetara siswa autis, sawetara siswa sing duwe masalah pangolahan sensorik, sawetara siswa sing duwe masalah pangolahan aural, lsp.
  • Nalika nggunakake Zoom, nimbang manawa caption tertutup minangka masalah kanggo siswa pekak, siswa sing ora bisa ngrungokake, lan siswa sing butuh proses pamrosesan - Zoom ora kanthi otomatis nyedhiyakake katrangan tertutup (sanajan ana opsi piranti lunak pihak katelu lan sampeyan bisa menehi peran "stenographer" intensif tenaga kerja kanggo individu). Apa regane, google meet pancen duwe katrangan tertutup, nanging ora sampurna.
  • Gawe kesempatan ing diskusi kelas sing ora ngandel yen bisa ngomong kanthi ekstemporer lan banter. Sampeyan bisa uga menehi kesempatan kanggo nulis ide lan masrahake menyang ngarep ruangan. Sampeyan bisa uga nawakake obrolan digital kanggo menehi kesempatan kanggo siswa sing perjuangan karo interaksi sosial supaya bisa ngomongake kanthi digital.
  • Sawetara siswa butuh luwih akeh wektu kanggo verbalise pikirane utawa butuh cara alternatif kanggo medharake pamikiran. Ngidini pilihan obrolan ing Zoom minangka cara sing paling apik kanggo nyedhiyakake aksesibilitas luwih akeh ing obrolan. Ing wong, coba aja cepet-cepet siswa lan coba ora ngganggu. Sampeyan bisa uga kaget manawa pirang-pirang cacat sing bisa ngganggu wicara ing pirang-pirang level - mbutuhake fungsi kognitif lan motor sing rumit sing bisa uga rumit, sanajan siswa cacat sing katon duwe katrampilan wicara khas.
  • Gawe kesempatan kanggo tanggapan lan diskusi materi supaya ora ditemtokake. Contone, ngidini siswa nggawa pitakonane menyang kelas utawa melu ing papan diskusi sawise mlebu kelas. Ora kabeh wong bisa mikir kanthi cetha ing tekanan wektu utawa ing ruangan sing akeh wong.
  •  Yen sampeyan lagi kerja bareng karo siswa sing budheg, luangake wektu kanggo sinau sawetara salam ASL dhasar supaya bisa dirasakake ing papan kasebut. Takon kepiye kepiye jenenge diarani (dituturi vs ASL). Diajak langsung karo siswa, dudu kanggo para juru basa. Luangake wektu kanggo sinau babagan carane penerjemah bisa kerja, ing endi dheweke kudu lungguh ing kelas, lan apa pengaruhe kanggo siswa nalika ana interpreter pengganti. Elinga babagan awak sampeyan sing ana gandhengane karo siswa sing budheg - bisa dingerteni. Prakarsa kanggo menehi wektu siswa, karo para juru basa, kanggo ngrembug babagan cara kerja kursus kasebut.
  • Siswa sing kurang wawasan lan siswa sing wuta kudu duwe akses menyang bahan ing kelas sadurunge supaya bisa nggunakake alat supaya bisa diakses. Kanthi cara kasebut nalika sampeyan nggunakake media visual ing kelas, dheweke wis nggunakake materi kasebut. Yen ora bisa, sebarake bahan kasebut sawise kelas.
  • Gambar kudu diiringi deskripsi tertulis ing materi. Media visual kudune diiringi deskripsi audio yen bisa.
  • Sawetara siswa bakal berjuang nulis; ana langkah-langkah sing bisa dituduhake ing sumber kampus sing bisa dijupuk. Coba atur tugas kanggo dheweke - umpamane, dheweke direkam, kayata.

Ngenali Beda Sosial-Ekonomi lan Keseimbangan Kerja / Urip (Im)

  • Aja nganggep manawa siswa sampeyan duwe keamanan finansial, omah sing stabil, utawa keamanan pangan. Malah siswa sing manggon ing kampus bisa uga ngitung panganan lan kuwatir ing papan ngendi bakal nginep nalika istirahat.
  • Sawetara siswa melu sekolah nalika duwe tugas lan / utawa tanggung jawab kulawarga. Yen sampeyan nganggep manawa kabeh siswa ora duwe kewajiban liya ing sanjabane sekolah, sampeyan bakal nggawe rubrik sing ora adil kanggo sukses ing kursus sampeyan. Priksa manawa sampeyan kursus bisa rampung kanthi cukup wektu saben minggu.
  • Aja nganggep kabeh siswa duwe akses menyang komputer. Mbok dheweke nuduhake siji karo akeh anggota kulawarga utawa bisa uga dheweke ora duwe. Dheweke bisa uga ora duwe akses menyang internet sing bisa dipercaya kabeh wektu. Ngerteni manawa sawetara siswa bakal ngrampungake tugas nalika lelungan utawa istirahat nalika kerja. Sawetara siswa bakal maca lan nulis ing telpon amarga ora duwe komputer utawa tablet. Apa materi lan tugas kursus sampeyan ngidini?
  • Aja mbutuhake partisipasi video kanggo nggedhekake. Ora kabeh siswa duwe bandwidth internet kanggo ngidini ngirim video. Sawetara siswa bisa uga ora pengin nuduhake privasi omah utawa mbukak kahanan urip. Sawetara siswa bisa uga melu ing kelas nalika ngrawat anggota kulawarga lan ora pengin ngandhani babagan liyane ing kelas.
  • Coba aja nggawe siswa menehi salinan kertas yen bisa. Sawetara siswa ora duwe akses menyang printer lan, asring, siswa sing padha ora bakal duwe wektu nggunakake perpustakaan utawa laboratorium komputer kanggo nyetak tugas sing tepat.
  • Gunakake OER (sumber pendhidhikan terbuka) lan teks digital yen sampeyan bisa - sumber daya gratis iki bakal mbantu siswa kanthi anggaran.
  • Dadi fleksibel karo tenggat wektu yen siswa kesulitan nyuda keseimbangane karya / uripe - jagad iki ora bakal mungkasi yen sampeyan ngluwihi tenggat wektu.

Barrie Gelles yaiku Ph.D. calon ing Teater lan Program Kinerja lan mulang Wicara / Komunikasi at Universitas Baruch lan Sejarah Teater Musik ing sawetara kampus non-CUNY.

cedhak
Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!
Mangga ngirim kula email:

1 thought on “Embracing Radical Inclusivity: Practical Steps for Creating an Intersectional, Interventionist Syllabus”

  1. Pingback: BODY BODY BODY - Identity Layar & keragaman ing layar

Nggabungake diskusi ...

Gulung menyang Top