Konferensi Pendidikan kanggo Perdamaian lan Pembangunan - India

Kepala sekolah 35 sekolah sing ana gandhengane karo Dewan Pendidikan Menengah Pusat India melu konferensi ing Jeddah. (Foto AN)

(Artikel asli: Siraj Wahab, arabnews.com, 25 Oktober 2015)

Pendhidhikan ora mung kanggo nggawe bandha, ujare diplomat India.

JEDDAH: Konsul Jenderal India BS Mubarak ujar manawa pendhidhikan ora mung kanggo nggawe bandha kaya saiki.

"Kasugihan kudu diowahi dadi kesejahteraan lan pendhidhikan kudu fokus ing ngrampungake masalah jagad," ujare ing pidato utama ing konferensi kepala sekolah 35 sekolah sing ana gandhengane karo Dewan Pendidikan Menengah (CBSE) India Pusat ing Jeddah, Setu.

Konferensi kasebut, sing tema yaiku "Pendidikan Kanggo Perdamaian lan Pembangunan," dianakake ing International Indian School-Jeddah (IISJ), dipimpin dening Kepala Sekolah Syed Masood Ahmed.

Mubarak rumangsa, lan kudune, fokus pendidikan kudu fokus ing pembangunan berkelanjutan. "Sampeyan kudu nyiptakake kesejahteraan jagad kanggo siswa," jarene. "Kemajuan paling gedhe tumrap manungsa ora ana ing panemuane, nanging kepiye carane ditemokake, kayata vaksin, wis tekan masarakat umum."

Mubarak ujar manawa salah sawijining penemuan paling gedhe yaiku Internet lan platform sing kasedhiya kanggo nggunakake, kayata PC (komputer pribadi) utawa smartphone.

"Dina iki, pikiran paling gedhe ing saindenging jagad bisa kumpul liwat sumber akeh, liwat Microsoft Encarta, liwat Wikipedia kanggo ngrampungake tantangan sing diadhepi," jarene.

Pendhidhikan, jarene, kudu fokus ing nilai-nilai lan nggawe kesadaran babagan perubahan iklim, keanekaragaman hayati, kesetaraan gender, perawatan kesehatan, pengentasan kemiskinan, banyu bersih lan sanitasi, lan perlindungan lingkungan.

Dheweke nyebutake rong kasus anyar kanggo ngasilake poin babagan carane nggawe bandha bisa nyebabake efek lingkungan ing lingkungan.
British Petroleum (BP) tanggung jawab kanggo tumpahan minyak gedhe ing Teluk Meksiko ing taun 2010. "Banjur diandharake manawa bencana lingkungan amarga ora ana langkah-langkah keamanan lan amarga ngirangan biaya," jarene.

Mangkene uga kanggo skandal emisi Volkswagen, jarene. "Perusahaan nyoba nyuda biaya lingkungan," jarene. "Jerman misuwur amarga regane lan bos ing VW minangka produk saka sawetara sekolah bisnis lan universitas paling apik ing donya, nanging dheweke nindakake praktik sing ora etis kanggo nambah bathi."
"Pendhidhikan kudu mulang marang bocah supaya praktik adil ing kabeh urusan," jarene.

Sing melu sesi pembukaan yaiku Konsul Pendidikan Raghib Qureshi; Ketua Panitia Urusan IISJ Mohammed Raziq Abdul Vahid lan kepala sekolah 35 sekolah, kalebu Kepala Sekolah Internasional India-Riyadh, Dr. SM Shaukat Perwez; Kepala Sekolah Internasional-Sekolah Dammam (IISD) Kepala Sekolah EK Mohammad Shaffe; Sekolah Tinggi Internasional-Sekolah Tinggi Buraidah Kolonel JA Rocque; Kepala Sekolah Umum-Sekolah Tinggi Riyadh Mairaj Mohammad Khan; Kepala Sekolah Sekolah Internasional Al-Wurood Anyar Sreedevi V. Menon; Sekolah Internasional Modern-Kepala Sekolah Al-Ahsa Kazi Siddique Haseeb lan Sekolah Dasar-Sekolah Umum-Dammam KP Mammoo Master.

Sekolah tuan rumah, IISJ, lan kepala sekolahe, Masood Ahmed, dipuji para peserta amarga kualitas lan tema konferensi kasebut apik banget. Kepala sekolah banjur mbukak ing sesi tertutup kanggo ngrembug macem-macem masalah babagan tanggalan akademik, jadwal preinan lan pengaruh aturan anyar ing fungsi sekolah CBSE ing Arab Saudi.

Sementara, International Indian School-Jubail muncul dadi pemenang Kompetisi Kuis Antar Sekolah 2015. Naib juara pertama yaiku International Indian School-Buraidah. Juara nomer loro yaiku Dunes International School-Alkhobar.

Antarane sekolah liyane sing mlebu ing final kuis yaiku International Indian School-Jeddah, Al-Yara International School-Riyadh lan New Al-Wurood School-Jeddah.

Sorotan kompetisi kuis yaiku partisipasi aktif tim lan kuismaster sing energik lan berpengetahuan, CP Joy, sing kanthi tliti nyusun pertanyaan sing nyakup macem-macem topik sing ana gandhengane karo urusan saiki, sains lan teknologi, seni, sastra, lan umum kawruhe

Syed Masood Ahmed ngumumake asil kasebut lan Ketua IISJ, Raziq Abdul Vahid, lan anggota Panitia Khaleeq Syed ngatur piala kasebut menyang tim sing menang.

(Bukak artikel asli)

 

cedhak

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...