Pendhidhikan: Tantangan ing konteks konflik

Ngatasi ekstremisme kasar mbutuhake ngatasi kabutuhan pendhidhikan lan pegawean.

(Dipunbabar saking: Trust Bantuan Bantuan Kemanusiaan. 8 Juli 2021)

Ing wulan iki, HART fokus karo tantangan sing diadhepi pendhidhikan ing negara mitra lan cara mitra ngupayakake ngatasi masalah kasebut.

Serangan teroris marang target pendhidhikan wis saya suwe saya suwe. Kelompok teroris ing saindenging Asia Selatan lan Afrika, kalebu Boko Haram ing Nigeria, kelompok Taliban Afghanistan, lan klompok sing gegandhengan karo Al-Qaeda ing Suriah lan Irak, wis nggunakake serangan ing institusi pendhidhikan minangka instrumen teror, utawa njupuk institusi pendidikan kanggo promosi 'merek' ekstremisme.[I]  Ing taun-taun pungkasan, tambah akeh serangan tumrap sekolah lan penculikan murid dening kelompok militan ekstremis ing Nigeria wis dipublikasi kanthi apik.

Napa Target Institusi Pendidikan?

Sekolah, perguruan tinggi lan universitas target target 'alus' ing endi akeh wong sing nglumpuk. Bangunan militer, pamrentah lan sipil saya dijaga kanthi apik. Bedane, lembaga pendhidhikan kurang dilindhungi, luwih rentan lan duwe nilai simbolik amarga asring dianggep 'makili' negara kasebut. Serangan sekolah duwe nilai 'teror' sing dhuwur lan nambah profil kelompok militan.

Nanging ana uga alasan ideologis. Boko Haram ing Nigeria lan klompok sing ana gandhengane karo Al-Qa'eda ing Suriah lan ing papan liya percaya manawa pendhidhikan sekuler gaya barat ngrusak masyarakat Islam lan bertentangan karo pandangane babagan iman. Nyatane, tembung 'Boko Haram' kira-kira bisa diterjemahake dadi "Pendidikan Barat dilarang".

Napa Ekstremis Islam Ngganggu Pendidikan Barat?

Akeh wong Islamis nganggep pendhidhikan ing sisih kulon, sing asring dikenalake karo para misionaris Kristen, minangka 'impor' agama kolonial kulon sing ngrusak iman Islam lan nilai-nilai 'tradisional' lan padha golek pendidikan agama 'murni'.

Nanging, yen wis ditrapake lan diadaptasi kanggo kabeh budaya, pendhidhikan modern ora bisa dianggep ngimpor 'barat' maneh. Nanging, iki dianggep minangka ancaman paling gedhe tumrap ideologi ekslusivis kelompok-kelompok militan. Prof Boaz, Dekan ing Lauder School of Government, Diplomasi lan Strategi nulis: "Teroris ngerti manawa pendhidhikan kanggo perdamaian, hak asasi manungsa, minoritas lan hak-hak wanita uga nilai-nilai demokratis lan liberal bertentangan karo pesen lan menehi ancaman paling gedhe kanggo upaya radikalisasi sing isih ana. Yen bisa mateni pendhidhikan saingan, dheweke bakal entuk monopoli ing pikiran mbesuk. "

"Teroris ngerti manawa pendhidhikan kanggo perdamaian, hak asasi manungsa, minoritas lan hak wanita uga nilai demokratis lan liberal bertentangan karo pesen lan nyebabake ancaman paling gedhe kanggo upaya radikalisasi sing lagi ditindakake. Yen bisa mateni pendhidhikan saingan, dheweke bakal entuk monopoli ing pikiran mbesuk. "

Sampeyan kudu mbedakake antarane kekerasan religius lan politik. Ekstremisme akeh adhedhasar pamahaman ketidakadilan lan marginalisasi.[sunting] Kahanan mlarat lan ora adil dadi winih ing endi ketegangan sektarian lan agama bisa dimanipulasi lan tuwuh. Laporan Indeks Terorisme Global 2013 (hlm.68) ngenali rong faktor sing ana gandhengane karo kegiatan teroris: kekerasan politik sing ditindakake negara lan ana konflik bersenjata sing luwih jembar. "Hubungan antara faktor loro lan terorisme kasebut kuat banget nganti kurang saka 0.6 persen kabeh serangan teroris wis kedadeyan ing negara-negara tanpa ana konflik lan proses teror politik apa wae."[Iii]  Kurang kerja kanggo wong sing duwe pendidikan ing negara-negara sing ora aman ing politik nambah risiko radikalisasi wong sing wis sinau kanthi apik.

Solusi Apa?

Ngatasi ekstremisme kasar mbutuhake ngatasi kabutuhan pendhidhikan lan pegawean, mula iki dadi fokus penting kanggo umume mitra. Ngatasi tarif drop-out sing dhuwur bisa dadi langkah pertama kanggo nyuda rekrutmen wong enom dadi ekstremisme kasar. Semono uga, kurang akses menyang pendhidhikan formal ndadekake bocah rentan ing rekrutmen lan radikalisasi. Penyediaan pendhidhikan lan insentif ing komunitas sing ora duwe kabecikan, ing endi sekolah lan prasarana sing aman kasedhiya kanggo bocah-bocah (lanang lan wadon) lan staf, ing endi pemikiran kritis, olah raga, katrampilan urip lan peran kulawarga lan komunitas kalebu ing silabus, ngowahi komunitas lan nyediakake stabilitas

HART bangga melu proyek pendidikan ing kabeh negara mitra. Sawetara wulan kepungkur, mitra kita ing Sudan, Benjamin Barnaba, sing ngomong babagan wilayah sing kena pengaruh konflik, ujar: "Kajaba HART ing Pegunungan Nuba, ora ana lembaga pribumi utawa internasional utawa PBB liyane sing bisa nyedhiyakake materi pendhidhikan utawa skolastik. utawa ana gandhengane karo pendhidhikan. Sampeyan mung siji-sijine proyek sing ana ing lapangan lan kabeh wong gumantung. ”

[I] Naveed Hussain. Koalisi Global kanggo nglindhungi Pendidikan saka serangan. Napa teroris nyerang pendidikan. https://protectingeducation.org/news/why-terrorists-attack-education/ 22 Februari 2016

[sunting] Samantha de Silva. Peran Pendidikan kanggo nyegah ekstremisme kasar. laporan unggulan Bank Dunia-PBB "Apa Intervensi Pangembangan bisa Ngindhari Konflik lan Kekerasan?"

[Iii] Ibid.

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...