Pendhidhikan nggawe perdamaian

Pendhidhikan nggawe perdamaian

Friedrich W Affolter

(Artikel asli: Kemitraan Global kanggo Pendidikan. 8 April 2016)

Konferensi pungkasan ing peran pendhidhikan ing pambangunan kohesi sosial lan perdamaian berkelanjutan, sing dadi tuan rumah UNICEF, Global Partnership for Education (GPE) lan Bank Dunia, teka ing wektu sing kritis. Meh 250 yuta bocah saiki manggon ing wilayah lan negara sing kena pengaruh kerapuhan lan konflik kasar.

Miturut 2015 Indeks Global Peace, intensitas konflik bersenjata internal wis saya dramatis, dene biaya kekerasan ing saindenging jagad nganti US $ 14.3 triliun ing taun 2014. Saka Suriah nganti Sudan Kidul, krisis sing terus-terusan rumit mbebayani kemajuan sing digawe ing pembangunan lan urip lan masa depan bocah ing saindenging jagad.

Inisiatif riset kanggo sinau babagan pendhidhikan lan perdamaian

Prakarsa Peacebuilding, Pendidikan lan Advokasi UNICEF - Sinau kanggo Perdamaian - diluncurake ing 2012 kanthi dhukungan saka pamrentah Walanda kanggo ngatasi masalah kasebut - lan takon:

kepiye cara nggunakake pendidikan lan layanan sosial kanggo menehi kontribusi kanggo perdamaian, kohesi sosial lan ketahanan?

Program kasebut nandur modal ing riset kanggo ngatasi kesenjangan sing signifikan ing ilmu lan bukti babagan kontribusi pendhidhikan kanggo perdamaian. Asil utama program kasebut dituduhake ing konferensi kasebut lan ngasilake diskusi macem-macem masalah babagan pendhidhikan perdamaian - kabijakan, guru lan lembaga pemuda, uga gender, ketimpangan pendhidhikan, lan pencegahan konflik. Nalika asil isih teka, sawetara panemuan awal nggumunake  

Hubungan antara ketimpangan pendhidhikan lan konflik

Ing kemitraan karo FHI 360, UNICEF ngluncurake panelitian sing ditemokake ing kemungkinan konflik kasar bisa tikel kaping pindho ing negara-negara kanthi tingkat ketimpangan sing dhuwur ing pendhidhikan. Sinau global, Apa Ketimpangan Pendhidhikan Horisontal nyebabake Konflik sing Kuat?, nyawang luwih saka 100 negara sajrone 50 taun (1960-2010), lan nganalisis hubungan antarane prestasi pendidikan, ketimpangan pendhidhikan lan kedadeyan-kedadeyan konflik. Ing konferensi moderator kita Femi Oke ngarani wayahe "drop mic" iki:

saiki kita bisa ujar manawa ana hubungan langsung antara pengiriman layanan pendidikan lan konflik sing padha.

Peneliti saka universitas Amsterdam, Sussex lan Ulster (kita Konsorsium Riset) nampilake temuan babagan nggabungake pendhidhikan menyang proses perdamaian ing level global lan negara lan peran enom lan guru sing penting, lan asring diabaikan, kanggo nggawe perdamaian. 

Wilayah riset liyane sing sadurunge durung ditemokake yaiku hubungane antara pendhidhikan lan keadilan transisi. UNICEF kolaborasi karo Pusat Kehakiman Transisi Internasional (ICTJ) babagan laporan riset Keadilan Pendidikan lan Transisi: Kesempatan lan Tantangan kanggo Peacebuilding. Laporan kasebut nemokake manawa pendhidhikan minangka instrumen penting kanggo ngelingi lan ngatasi masa lalu, lan bisa uga duwe pengaruh penting kanggo ngerti warisan trauma, nggawe perdamaian lan nyegah kedadeyan maneh konflik sajrone periode kekerasan massal.

Kita uga gabung karo Inisiatif Kemanusiaan Harvard ngupayakake carane ngukur kohesi sosial. Terusake kanggo luwih lengkap babagan iki.

Sawetara poin entri ing macem-macem negara kanggo riset

Ngluwihi investasi ing riset, Learning for Peace uga nggawe program pendhidhikan anyar lan adaptasi ing 14 negara. Sawetara pendekatan utama kalebu:

  • kerjo bareng karo Pusat Pengembangan Anak Usia Dini (ECD) kanggo mbagi pemisahan kanthi nggabungake komunitas kanggo tujuan bersama kanggo kesejahteraan bocah kaya ing Cote d'Ivoire
  • mikirake maneh kalungguhane pria lan wanita sajrone nggawe perdamaian
  • ndeleng program basa ibu ing panggonan kaya Myanmar
  • melu wong enom dadi agen pangowahan aktif ing komunitas kasebut, lan
  • makarya raket karo pamrentah kanggo nyakup perdamaian lan sensitivitas konflik ing rencana sektor pendidikan.

Nalika program Learning for Peace resmi dipungkasi ing wulan Juni 2016, riset lan bukti sing diklumpukake bakal terus ngandhani program mbesuk lan ndhukung cara maju ing agenda kemanusiaan.

Cetha saka bukti-bukti sing teka saka negara, wilayah, lan mitra, lan saka riset sing saya akeh, yaiku

ora ana sangsi manawa pendhidhikan sing efektif lan adil bisa menehi kontribusi signifikan kanggo kohesi lan perdamaian sosial.

Ing wektu nalika komunitas global ngadhepi konflik kekerasan sing beda-beda lan nyebar, iku penting supaya kita ngluwihi pangiriman layanan sing biasa lan kerja bareng golek cara kanggo nggedhekake layanan pendhidhikan kanthi cara sing nyumbang kanggo nyuda faktor konflik. Iki bakal nggawe kita bisa nyukupi kabutuhan bocah lan komunitas ing krisis lan pungkasane nggawe jagad sing luwih aman lan tentrem kanggo generasi sabanjure.

******

Kanggo luwih lengkap babagan program Learning for Peace:

  • Ngunjungi: learningforpeace.unicef.org
  • Gabung ing obrolan lan sebarake kanthi nggunakake hashtag #learningforpeace
  • Nuduhake crita pendhidhikan lan perdamaian sampeyan dhewe - sampeyan bisa tweet ing kami ing @UNICEFEd pendhidhikan

(Bukak artikel asli)

cedhak
Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!
Mangga ngirim kula email:

1 pemikiran ing "Pendidikan mbangun perdamaian"

Nggabungake diskusi ...

Gulung menyang Top