Nindakake Riset Tindakan Partisipatif minangka Mahasiswa Doktor ing Bidhang Studi Perdamaian lan Konflik

Miturut Phill Gittins
NewGen Peacebuilders, phillg2007@hotmail.co.uk

Gittins, Phill (2019) "Nindakake Riset Tindakan Partisipatif minangka Mahasiswa Doktor ing Bidhang Studi Perdamaian lan Konflik," Studi Perdamaian lan Konflik: Vol. 26: No. 2, Artikel 5.

[icon name = "share" class = "" unprefixed_class = ""] Kasedhiya ing kene kanthi online.

Abstract

Isih ana sethithik tulisan babagan nindakake riset tumindak partisipatif (PAR) minangka mahasiswa doktoral. Makalah iki nyedhiyakake akun wong pisanan sing ilang kanggo nindakake PAR Ph.D. ing lapangan Studi Perdamaian lan Konflik (PACS). Adhedhasar pengalaman penulis nggunakake PAR minangka bagean saka gelar doktoral PACS, makalah iki nggambarake kenapa dheweke mutusake nggunakake PAR ing proyek doktoral lan kepiye cara nggawe. Sabanjure nyoroti sawetara mupangat (akademik lan non-akademik) nindakake PAR Ph.D., uga tantangan sing diadhepi lan tanggepan. Sekawan piwulang utama sing dipelajari uga ditawakake kanthi pangarep-arep supaya bisa migunani tumrap wong liya sing miwiti PAR. Makalah kasebut uga nyakup diskusi babagan implikasi sing luwih jembar kanggo sing kepengin nindakake PAR, uga telpon kanggo luwih akeh PAR ing lapangan PACS, nggawe argumen kasebut menehi cara sing kuat kanggo nyepetake kesenjangan sing asring kasebut ing antarane riset perdamaian lan tumindak tentrem.

Pengarang Bio

Phill Gittins, Ph.D, minangka praktisi-sarjana kanthi luwih saka 20 taun program, analisis, lan pengalaman mulang ing bidang pemuda, perdamaian, lan konflik. Saiki dheweke dadi Co-Director, Pengembangan Kurikulum Global, kanggo Peacebuilders NewGen. Dheweke uga minangka Rotary Peace Fellow, Kathryn Davis Fellow for Peace, lan Duta Perdamaian kanggo Institut Ekonomi lan Perdamaian. Latar belakang akademik yaiku ing Studi Perdamaian lan Konflik, Pendidikan lan Latihan, Pekerjaan Pemuda lan Komunitas, lan Konseling lan Psikoterapi. Riset lan prakteke fokus ing peran sing diduweni lan pendhidhikan kanggo nyumbang konflik lan perdamaian. Dheweke wis ngrancang lan nuntun pelatihan ing Argentina, Bolivia, Brasil, Kolombia, Denmark, Inggris, Turki, lan Amerika Serikat ing pendhidhikan perdamaian, perdamaian, analisis konflik, transformasi konflik, terorisme, psikologi lan psikoterapi. Bukune sing bakal teka, Pendekatan kolaboratif kanggo ngembangake program pendhidhikan perdamaian khusus konteks: Teori, riset, lan praxis, bakal diterbitake dening Publikasi Umur Informasi ing Seri Pendidikan Damai. Bukune sing kaping pisanan nemokake teori, riset, lan praktik pendidikan perdamaian lan perdamaian.

cedhak
Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!
Mangga ngirim kula email:

Nggabungake diskusi ...

Gulung menyang Top