Discrepancia Bienvenida [Sugeng Rawuh!]

Pandhuan pedagogis kanggo dialog kelas kontroversial

ENGLISH

Sambutan para pengungsi, terorisme, vaksin, pengaruh agama tumrap masarakat, watesan kabebasan ngucapake ekspresi, kabeh masalah sing bisa ditindakake kanthi kontroversial ing kelas. Urip kebak masalah kontroversial sing nantang bocah lan bocah enom. Sekolah minangka salah sawijining ruang sing paling cocog kanggo mbantu dheweke ngerti lan mikir kanthi kritis babagan masalah kasebut. Tujuan utama pandhuan iki yaiku nyediakake alat kanggo guru (lan pendhidhik liyane) kanggo menehi motivasi supaya bisa stimulasi dialog kontroversial ing kelas.

Minangka tujuan khusus, pandhuan iki nduweni tujuan kanggo:

  • Nggambarake risiko lan kesempatan kanggo sinau ing kontroversi kasebut.
  • Nyedhiyakake alat lan kegiatan sing dirancang kanggo ngatasi masalah kontroversial saka konteks keamanan lan pembelajaran.
  • Kuwasa guru kanggo nggarap topik kontroversial ing kelas.
  • Adaptasi karo metodologi konteks lan alat pendhidhikan ing kontroversi sing dikumpulake saka negara lan budaya liyane.

Pandhuan bisa didownload ing kene (ing basa Spanyol).

Barbeito, C.; Caireta, M (2019) Discrepancia Bienvenida. Guía pedagógica para el diálogo kontrovertido lan elula. Bellaterra: Escola de Cultura de Pau.

Guía pedagógica para el diálogo controvertido en el aula

SPANISH

La acogida de personas refugiadas, el terrorismo, las vacunas, la pengaruh kanggo religius lan budaya ing saindenging jagad, kalebu sawijining libertad de expresión, todas estas son cuestiones que puede resultar controvertido abordar en una aula. Iki kalebu kontroversi inter interpelan sing bisa dikatutake, lan sampeyan uga pengin ngerti. El espacio pendhidhikan, keamanan, ora bisa ngerti apa sing dienggo dening pamrentah lan reflexionar críticamente sobre estas temáticas. Estu guía tiene como objetivo principal aportar herramientas al profesorado (entre otros actores educativos) kanggo animarle a dinamizar diálogos controvertidos en el aula.

Como objetivos específicos, estu guía persik:

  • Reflexionar sobre riesgos lan kesempatan kanggo pendhidhikan lan kontroversi.
  • Laporake pandhuan kanggo pandhuan kanggo tratar temu kontroversi sing ora bisa dilindhungi kanthi aman saka aprendizaje.
  • Apoderar al profesorado kanggo trabajar kanggo kontrovertido en el aula.
  • Adroll a nuestro contexto metodologías y herramientas de educación en la kontroversi recogidas de otros países lan culturas.

La guía se puede descargar en.

Barbeito, C.; Caireta, M (2019) Discrepancia Bienvenida. Guía pedagógica para el diálogo kontrovertido lan elula. Bellaterra: Escola de Cultura de Pau.

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...