Ati lan Pikiran sing nglucuti

Ati lan Pikiran sing nglucuti

Kutipan: George E. Griener, Pierre Thompson & Elizabeth Weinberg (2020) Ati lan Pikiran sing Ngalangi, Review Perdamaian, 32: 3, 303-312, DOI: 10.1080 / 10402659.2020.1867347

Akses artikel lengkap ing kene

Pambuka

Sajrone pitung puluh lima taun, slamet Hiroshima lan Nagasaki, sing kondhang minangka hibakusha, wis nggawa beban sing abot. Minangka populasi pertama sing nandhang kekerasan bom atom tanpa pamrih, dheweke nganggep tanggung jawab nglestarekake memori kolektif perang nuklir supaya ora kedadeyan maneh. Akeh hibakusha dadi publik melu kampanye internasional, masyarakat sipil sing nganjurake ngilangi total senjata nuklir, dene liyane hibakusha masrahake urip kanthi gaweyan sing ora bisa ditemokake kanggo ndandani ati, pikiran, lan sikap sosial sing ningkatake katergantungan marang senjata nuklir. Mangkono, warisan saka hibakusha bisa dihargai kanthi mriksa kaloro manifestasi kepemimpinan ing jaman nuklir.

nalika hibakusha nuduhake wawasan umum babagan jagad sing ora ana gaman nuklir, sing wis maju kanthi jelas bisa diklompokake dadi rong sekolah pemikiran. Pendekatan "struktural" gegayutan karo pamindhahan politik pelucutan senjata global lan sejatine struktur pasca perang; peran iki hibakusha utamane kanggo nyuda negara-negara bersenjata nuklir lan sekutune kanthi stigmatisasi senjata sing ana ing kekuwatane. Pendekatan "personalis" prekara nggawe budaya perdamaian ing negara-negara bersenjata nuklir; peran iki hibakusha bisa dibantah kanggo miwiti proses sosialing ngandhakake bebener lan rekonsiliasi sing bisa ngatasi politik wedi sing digunakake negara kanggo mbenerake gegaman nuklir. Pendekatan personalis kanggo pelucutan senjata nuklir, lan utamane hubungane karo pendekatan struktural, ora diwenehi perhatian ing kalangan akademik lan kebijakan.

Akses artikel lengkap ing kene

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...