Seri Pendidikan Disarmament: Ndhidhik Pemuda liwat Seni, Teknologi lan Dialog

(Dipunbabar saking: Pengaruh Akademik PBB. 24 Maret 2020)

Kita pengin nyedhiyakake [wong enom] konteks kenapa dheweke kudu peduli karo masalah kasebut - amarga perlucutan senjata bisa nyebabake manungsa lan nylametake nyawane. Senjata ora mung gegaman; uga babagan wong.

Ibu Soo Hyun Kim, Titik Fokus kanggo Keterlibatan Pemuda ing Kantor PBB kanggo Urusan Disarmament. (Kredit foto: Jane Lee)

Wiwit didegake, Perserikatan Bangsa-Bangsa menehi prioritas paling dhuwur kanggo nyuda lan pungkasane ngilangi senjata pemusnah massal, kalebu senjata nuklir, biologis lan kimia, uga ngontrol senjata cilik lan senjata ringan. Kanthi perkembangan teknologi informasi lan komunikasi kanthi cepet, munculé konsep keamanan lan ancaman anyar, lan generasi mudha paling gedhe sajroning sejarah, kabutuhan pendhidhikan gegaman senjata lan non-panyebaran durung nate luwih gedhe.

Ing seri paling anyar, United Nations Academic Impact (UNAI) ngobrol karo para ahli lan para pemudha babagan sumber daya penyelundupan lan pendhidhikan perdamaian sing digawe dening PBB lan pendidik kanggo siswa, lan kepiye alat kasebut menehi motivasi lan inspirasi para mudha supaya bisa tumindak konkrit kanggo nyokong senjata. . Ing wawancara kasebut Ibu Soo Hyun Kim, Titik Fokus kanggo Keterlibatan Pemuda ing Kantor PBB kanggo Disarmament Urusan (UNODA), nyritakake babagan program pendidikan sing diluncurake dening pemuda target UNODA.

UNAI: Napa pendidikan disarmament penting banget kanggo para pemudha?

Ibu Kim: Penting banget, supaya para mudha ngerti manawa iki jagad sing dienggoni, lan bakal diwarisake ing sawijining dina. Kaya perubahan iklim, senjata nuklir minangka ancaman eksistensial ing abad iki. Yen sampeyan ndeleng sepira dhuwit sing digunakake kanggo militer, pemberdayaan lan pendidikan remaja dadi penting kanggo nambah kesadaran babagan kasunyatan iki. Pengetahuan minangka kekuwatan, lan ngerti pentinge pelucutan senjata, sing tegese ngupayakake kanthi bebarengan ngilangi senjata pemusnah massal lan watesan lan peraturan senjata konvensional, bakal nggawa katentreman lan keamanan ing jagad.

UNAI: Apa sing bisa ditindakake PBB supaya siswa luwih terlibat ing kegiatan pelucutan senjata?

Ibu Kim: Kita kudu ngerti sing penting kanggo para siswa. Wis suwe, kita nggunakake informasi babagan masalah sing penting kanggo kita. Ing 2019, kita ngluncurake Inisiatif Disarmament kanthi intelijen buatan lan implikasine kanggo perdamaian lan keamanan internasional minangka topik pertama. Intelijen buatan minangka sing disenengi para siswa lan bocah-bocah saiki, lan kita kepengin ndeleng saka perspektif kepiye panggunaan AI saben dina bisa menehi pengaruh kanggo perdamaian lan keamanan. Kangge, kita pengin menehi konteks kenapa wong-wong mau kudu peduli karo masalah kasebut - amarga perlucutan senjata bisa nyebabake manungsa lan nylametake nyawane. Disarmament ora mung babagan gaman; uga babagan wong.

UNAI: Apa program sing diluncurake UNODA babagan perlucutan senjata kanggo para pemuda?

Ibu Kim: Wis pirang-pirang taun, UNODA ngluncurake macem-macem kontes. Sing pertama sing diluncurake ing 2011 yaiku "Puisi Kanggo Perdamaian”. Kita njaluk kabeh jagad, kalebu wong enom, ngrungokake kesaksian Hibakusha (wong sing bom bom atom), lan nanggapi critane kanthi wujud bait lan puisi. Ing 2012, kita ngluncurake "Art kanggo Damai”Kontes sing ngundang bocah-bocah umur 5 lan 18 taun kanggo nyemak materi sing cocog umur lan nggawe karya seni adhedhasar konten kasebut. Kontes kaping telu yaiku ing taun 2016, kanggo mengeti ulang taun kaping 70 resolusi pertama saka Majelis Umum PBB kanggo nggawe komisi kanggo ngilangi senjata nuklir lan senjata pemusnah massal liyane. Kita "Poster kanggo Perdamaian”Kontes njaluk publik kanggo desain poster kanthi tema ing ndhuwur, lan poster sing menang ditampilake ing Markas PBB ing New York. Nggunakake seni minangka media, kita wis sukses narik kawigaten masarakat umum lan supaya dheweke terus bali menyang situs web kanggo sinau babagan masalah perlucutan senjata.

Ing wulan Agustus 2019, kita ngluncurake Inisiatif Pemuda kanggo Pelucutan Senjata kanggo mengeti Dina Pemuda Internasional. Inisiatif kasebut ndadekake para ahli ing bidang perlucutan senjata lan non-proliferasi kanggo ngobrol karo pemuda babagan topik kasebut. Kita yakin manawa salah sawijining alat pendhidhikan sing paling apik yaiku lungguh, ngomong lan ngrungokake pamrih, nalika ndhidhik, makarya lan nguatake para mudha.

UNAI: Apa asil program kasebut?

Ibu Kim: Kita ndeleng klompok pemuda sing darmabakti sing ngubungi kita, menehi saran lan rekomendasi, kayata, cara kanggo nggawe Situs web UNODA luwih grapyak pemuda. Nyenengake banget manawa dheweke ora mung melu acara sing diatur, nanging uga bali kanggo bahan lan sumber daya. Dheweke wis luwih tliti ngerteni apa sing digawe lan mbalekake kanthi analisis lan rekomendasi. Iki uga nuduhake manawa acara lan program kita menehi motivasi supaya bisa ngaturake wektu lan ilmu kanggo masalah pelucutan senjata.

UNAI: Apa target lan rencana mbesuk kanggo PBB nglucuti senjata nuklir?

Ibu Kim: Duta Besar Costa Rica ujar ing Konferensi Tinjauan Perjanjian Non-panyebaran Nuklir ing 2015 manawa "demokrasi bakal dilucuti nuklir". Dhiskusi babagan pelucutan senjata nuklir lan non-proliferasi dadi luwih akeh babagan keamanan manungsa. Pengaruh kamanungsan saka senjata nuklir lan konsekuensi bencana nggawe momentum nyata ing komunitas internasional kanggo golek cara kanggo nyingkirake senjata nuklir ing jagad. Rencana pendhidhikan perlucutan senjata PBB yaiku kanggo nggedhekake kanthi horisontal, supaya ora mung melu kelompok wanita, industri uga para pemuda sing durung dadi mitra UNODA ing pangertene tradisional. Maju, kita pengin ngupayakake nggawe disarmament lan non-proliferasi dadi lapangan sing luwih kalebu, dadi luwih akeh wong sing bisa dadi bagean.

Kontribusi sing penting lan positif sing bisa ditindakake para pemuda kanggo njaga perdamaian lan keamanan dikonfirmasi maneh dening Majelis Umum PBB liwat dhukungan kanthi sebulat suara kanggo resolusi anyar sing dijenengi, Pemuda, perlucutan senjata, non-proliferasi lan kontrol senjata sing diadopsi tanggal 12 Desember 2019 (A / RES / 74 / 64). Resolusi kasebut nyengkuyung partisipasi para mudha ing diskusi babagan perlucutan senjata lan nonproliferasi, njaluk negara lan organisasi internasional kanggo mikir nggawe kabijakan lan program sing relevan kanggo keterlibatan para pemuda, lan negesake pentinge pendhidhikan lan pangembangan kapasitas para mudha ing wilayah kasebut.

Uga, ana papan kanggo Tujuan Pembangunan Berkesinambungan kanthi disarmament lan non-proliferasi. Disarmament ora mung kanggo ahli lan profesional ilmu politik; iku masalah kanggo kabeh wong. Kabeh wong kudu peduli amarga iki minangka ancaman eksistensial kanggo kita kabeh - kita minangka peradaban ora dilengkapi kanggo nangani yen ana sekitar 14,000 hulu nuklir sing ana ing jagad iki digunakake, ora disengaja utawa disengaja.

cedhak
Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!
Mangga ngirim kula email:

Nggabungake diskusi ...

Gulung menyang Top