Dialog karo Dr. Betty Reardon babagan Pendidikan Damai sing dianakake UNESCO APCEIU

(Dipunbabar saking: Warta APCEIU. 11 Maret 2021)

Pusat Pendidikan kanggo Pengertian Internasional (APCEIU) Asia-Pasifik, kanthi kemitraan karo Society of Education for International Understanding (KoseIU) Korea, nganakake Dialog karo Dr. Betty Reardon babagan Pendidikan Damai kanthi format virtual tanggal 26 Februari 2021.

Wiwit pandemi global, panjaluk kanggo pendhidhikan perdamaian saya tambah amarga diskriminasi, sengit, lan ekstremisme sing intensif, nanging, perdamaian sing kompleks lan multi-lapisan nyebabake kesulitan praktis kanggo nyadari pendhidhikan perdamaian ing kelas.

Ing konteks iki, forum kasebut dianakake nalika diterbitake versi buku Dr. Betty Reardon versi Korea, Pendidikan Perdamaian Komprehensif, dijarwakake dening Prof Soon-Won Kang saka Universitas Hanshin (Ketua Dewan Pimpinan APCEIU). Meh 100 peserta, kalebu pendhidhikan perdamaian, guru, peneliti, lan siswa, sing melu forum virtual iki.

Video Acara kasebut

Pak Soon-Young Pak saka Universitas Yonsei, Presiden KOSEIU, ngaturake pambuka kanthi negesake kesulitan nindakake pendhidhikan perdamaian amarga macem-macem aspek perdamaian, lan dheweke ngarep-arep bisa ngrampungake kesulitan kasebut liwat wawasan Dr. Reardon sing penting babagan pendhidhikan perdamaian.

Ing ucapan selamat, Pak Hyun Mook Lim, Direktur APCEIU, ngurmati sumbangan Dr. Reardon suwene suwene kanggo pengembangan teoritis lan praktik pendhidhikan perdamaian, lan negesake perlune luwih ngirim pendhidhikan perdamaian uga pendhidhikan kewarganegaraan global ing kirim era COVID-19 kanthi nindakake pendhidhikan perdamaian komprehensif sing ditekanake dening Dr.Reardon.

Dr. Samuel Lee, direktur pertama APCEIU (Presiden Akademi Dialog Korea), nekani forum kasebut minangka panel sing ditunjuk lan takon pendapat Dr. Reardon babagan pengaruh pandemi COVID-19 lan perubahan iklim ing pendidikan perdamaian. Dr. Reardon mangsuli manawa pandemi COVID-19 negesake manawa pentinge perspektif ekologis pendhidhikan perdamaian, lan negesake manawa, kanggo ngrampungake krisis global kalebu COVID, kita kudu ngakoni kepiye rasa wedi digawe dening tujuan politik lan nyebar media Dheweke ngrampungake wangsulane kanthi negesake pentinge mulangake katrampilan media kritis minangka bagean saka pendhidhikan kewarganegaraan global.

Prof. Soon-Won Kang, panel liyane sing ditunjuk, takon pendapat Dr. Reardon babagan subtitle kanggo versi Korea saka Pendidikan Perdamaian KomprehensifPendhidhikan Perdamaian minangka Pendidikan Kewarganegaraan Global. Dheweke wiwit mangsuli kanthi menehi selamat marang terbitan versi Korea, lan nanggapi yen subtitle Korea luwih cocog kanggo wektu kasebut tinimbang subtitle asli, Pendhidhikan kanggo Tanggung Jawab Global, amarga nyedhiyakake kesempatan kanggo para pamiarsa mikir babagan keterkaitan antarane wates lan pentinge tanggung jawab global.

Sajrone sesi Q&A ing ngisor iki, Pak Sung-geun Kim, Wakil Supervisor Kantor Pendidikan Chungcheongbuk-do, takon babagan cara ngirim pendhidhikan perdamaian kanggo para siswa kanthi umur sing beda-beda. Dr.Reardon mangsuli manawa pendhidhikan perdamaian kanggo para siswa sing paling enom kudu diwiwiti kanthi mulang babagan nilai awake dhewe lan -ngurmati wong liya, negesake manawa kabeh pendhidhikan, utamane pendhidhikan perdamaian, kudu mulang marang kabeh siswa supaya bisa nindakake prekara supaya masarakat luwih apik.

Pak Jae Young Lee, Direktur Institut Peacebuilding Korea, takon babagan kesempatan anyar kanggo pendhidhikan perdamaian ing jaman COVID-19. Dr. Reardon negesake manawa pandemi saiki wis ngumumake cacat lan ketidakadilan sing ana ing masyarakat kita. Dheweke ngrampungake wangsulan kasebut kanthi menehi saran supaya para pendidik perdamaian luwih tliti supaya luwih jelas ngumumake ketidakadilan struktural sing ana lan struktur sosial sing ora manusiawi lan luwih integral dadi praktik pendhidhikan.

APCEIU bakal terus ngupayakake stimulasi diskusi kanggo pendhidhikan perdamaian sing komprehensif lan pendhidhikan kewarganegaraan global. 

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...