DepEd nguatake upaya pembangunan perdamaian liwat pendhidhikan (Filipina)

(Dipunbabar saking: Departemen Pendidikan Republik Filipina. 12 Januari 2021)

Nalika kelas dilanjutake ing Taun Sekolah 2020-2021, Departemen Pendidikan (DepEd) terus nggawe budaya perdamaian lan ketahanan ing komunitas sing kena pengaruh lan rentan kanggo njaga kesinambungan sinau lan nglindhungi hak-hak siswa, kesejahteraan, lan netral sajrone siswa kahanan konflik bersenjata.

Ditampa dening DepEd - Pengurangan Risiko lan Layanan Manajemen Bencana (DRRMS) kanthi kemitraan karo UNICEF Filipina, Dokumentasi Praktik Apik ing Sekolah lan Komunitas ing Situasi Konflik Bersenjata digawe kanggo nampilake studi kasus sing dipilih babagan praktik lan prakarsa pembangunan perdamaian sing penting nalika nggawe lan njaga siswa lan sekolah minangka zona perdamaian.

"Kita negesake komitmen kanggo nglindhungi hak lan kesejahteraan para siswa liwat proses kerangka kabijakan nasional tumrap para siswa lan sekolah minangka zona perdamaian. Kawicaksanan iki njamin nggawe lingkungan pembelajaran sing aman, kalebu, lan sensitif marang konflik, ”ujare Sekretaris Leonor Magtolis.

"Anak lan sekolah kita dudu tujuan serangan utawa zona perang; nanging luwih penting, dheweke duwe peranan penting kanggo mbangun lan njaga budaya perdamaian ing negara kita, "tambah Undersecretary for Administrasi Alain Del Pascua.

Praktek kasebut nggambarake telung blok bangunan Pesenan DepEd No. 32, s. 2019 utawa Kerangka Kebijakan Nasional babagan Peserta Siswa lan Sekolah minangka Zona Perdamaian utawa LSZOP, yaiku (1) Pendidikan kanggo Perdamaian, (2) Perdamaian kanggo Pendidikan, lan (3) Manajemen Krisis liwat Pendidikan Darurat (EiE).

Direktur DRRMS Ronilda Co ujar manawa pakaryan kerangka kasebut diwenehake kanthi nyata babagan pengalaman nyata babagan sekolah lan komunitas adaptasi lan malah berkembang nalika ngadhepi kasunyatan lan kesulitan konflik bersenjata.

Salajengipun, panelitian nampilake langkah-langkah kanggo ngiyatake sinau saka kasus kayata (1) nyengkuyung kerja hulu babagan pangembangan kerangka kerja kebijakan nasional adhedhasar bukti lan nglindhungi sekolah lan siswa ing wilayah sing kena konflik, lan (2) ngandhani kerja ing hilir integrasi praktik DRRM lan pembangunan perdamaian ing pengembangan profesional kepala sekolah, guru lan praktisi pendhidhikan ing divisi sekolah lan kabupaten tartamtu sing kena konflik bersenjata.

“Muga-muga pasinaon iki nyumbang kanggo nggawe sekolah kita luwih aman, luwih aman, lan ramah bocah. Pendidik, anggota komunitas, wong tuwa, lan siswa bisa kerja bareng ing jagad sing luwih apik ing endi kabeh masarakat urip aman lan ora wedi, ”Wakil UNICEF Filipina Oyunsaikhan Dendevnorov mungkasi.

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...