Recap Dina Kaloro: Kolomium Pendidikan Perdamaian Aegis, Peringatan Genosida Kigali

Recap Dina Kaloro: Kolomium Pendidikan Perdamaian Aegis, Peringatan Genosida Kigali

(Dipunbabar saking: AEGIS Trust. 22 Februari 2017)

Dina kapindho koloniquel Pendhidhikan Perdamaian telung dina Aegis Trust diwiwiti karo panel babagan macem-macem alat kanggo ngirim konten pendhidhikan perdamaian ing Rwanda. Pitakon utama kanggo diskusi yaiku carane ngenali alat pengajaran lan pembelajaran sing bener kanggo konteks sing pas.

Panelis Dr Joyce Musabe, Wakil Direktur Jenderal sing ngurus kurikulum lan bahan pedagogis ing Dewan Pendidikan Rwanda, ujar manawa Pamrentah kalebu Perdamaian lan Nilai-nilai ing kurikulum sekolah kanggo mbantu siswa nggawe pandangan dunia sing nggambarake realita proses perdamaian lan nyiapake supaya bisa urip ing jaman tentrem lan rekonsiliasi. "Tujuan pendhidhikan perdamaian yaiku kanggo ngatasi masalah-masalah konflik lan nemokake dalan menyang masa depan sing tentrem, ” Dr Musabe ujar.

"Tujuan pendidikan perdamaian yaiku kanggo ngatasi masalah-masalah konflik lan nemokake dalan menyang masa depan sing tentrem. ”

Dheweke nambahake manawa salah sawijining alat sing paling umum kanggo nyedhiyakake pendhidhikan perdamaian ing Rwanda yaiku nggunakake kesaksian - saka wong-wong sing slamet, penyelamat, saksi genosida, lan wong-wong sing padha ngadeg uga para perdamaian sing wis diterjemahake dadi crita sing bisa dingerteni.

Paseksen Digital

Dr Claudia Wiedeman saka USC Shoah Foundation banjur ngomong babagan panggunaan kesaksian kanggo promosi 'aktifitas aktif'. "Yen ana wong sing nduwe kesaksian, dheweke asring ngalami perubahan sikap lan perilaku sing nggawe dheweke luwih bisa menehi kontribusi marang masarakat sipil", jarene. Salah sawijining siswa sing melu program menehi kesaksian: "Aku wis sinau ngapura, apa wae sing salah, lan njaga katentreman."

Dr Wiedeman uga nerangake IWitness, situs web pendhidhikan sing dikembangake dening USC Shoah Foundation sing nyedhiyakake akses menyang sejarah urip lan paseksi saka wong sing slamet lan saksi menyang Holocaust lan genosida liyane kanggo eksplorasi kanthi tuntunan. Guru sekolah menengah lan siswa ngakses sumber kasebut kanthi mlebu ing kelas virtual. IWitness minangka komponen penting ing Program Pendidikan Damai Rwanda sing bubar rampung sing dipimpin dening Aegis Trust.

Dr Wiedeman ujar manawa pengaruh gaweyane liwat Program Pendidikan Perdamaian Rwanda nyengkuyung. "Sajrone telung taun kepungkur, kita wis makarya karo guru kanggo ngembangake katrampilan, nulungi dheweke ngomong karo guru liyane lan nggunakake kesaksian pendidikan sing cocog kanggo dheweke. Kita ora nyana manawa akeh guru sing bakal terus nggunakake IWitness lan saiki wis nggawe pelajaran dhewe adhedhasar pengalaman lan kesaksian sing diduweni. Kita seneng ndeleng asil sing kaya ngono, ” dheweke ngandika.

Diskusi jembar

Ing panel liyane, para pamiarsa ngrembug babagan pendekatan partisipatif lan sensitif konflik ing program pendhidhikan perdamaian. Sawetara topik sing kalebu presentasi kalebu:

  • Kekuwatan desain lan evaluasi partisipatif kanggo ningkatake asil pendhidhikan perdamaian (Dr Carolyne Ashton)
  • Pendhidhikan sing fokus ing siswa kanggo nyedhiyakake pendhidhikan perdamaian menyang guru lan siswa (Prof Eugene Ndabaga, College of Education, University of Rwanda)
  • Arsip Genosida Rwanda lan peran nyritakake ing pendhidhikan perdamaian Rwanda (Dr Erasme Rwanamiza, Aegis Trust)
  • Aja nimbang-nimbang apa-apa ing konteks Rwanda (Esther Tidjani, Layanan Perdamaian Sipil, GIZ Rwanda)

"Pendekatan 'Do No Harm' mbantu kita ndeleng konteks, ngenali konektor lan pemisah menyang konflik lan ndeleng kepiye intervensi sing sampeyan rencanakake bakal mengaruhi wong," ujare Esther Tidjani. "Yen analisis iki ditindakake kanthi cara sing bener, bisa nambah program pendhidhikan perdamaian sampeyan."

Aegis 'Path to Peace

Dina kasebut diakhiri karo kelompok metu sing ngrembug babagan nilai lan katrampilan individu kanthi negesake pamikiran kritis, empati, kapercayan lan tanggung jawab pribadi - unsur kunci metodologi pendhidhikan perdamaian Aegis.

Jean Nepo Ndahimana, Fasilitator Pendidikan ing Trust Aegis, nuduhake pengalaman dheweke sajrone telung taun latihan guru lan siswa babagan empati. Dheweke ujar manawa guru sing apik kudu menehi pengalaman sing nyiapake siswa supaya bisa nanggapi kanthi apik ing kahanan sing angel. Dheweke ujar manawa yen rampung, empati bisa tuwuh lan para mudha bisa nggawe awake dhewe dadi jabatane wong liya. "Pendhidhik kudu ngrancang pengalaman sing narik kawigaten wong liya menyang sepatu liyane. Banjur takon apa sing dirasakake, apa sing dianggep kudu ditindakake, lan kepiye tanggapane. "

"Pendhidhik kudu ngrancang pengalaman sing narik kawigaten wong liya menyang sepatu liyane. Banjur takon apa sing dirasakake, apa sing dianggep kudu ditindakake, lan kepiye tanggapane. "

CEO Aegis Dr James Smith negesake pentinge empati ing tumindak. "Penting kanggo ngerti kepiye empati bisa dibangun liwat pendhidhikan, ngelingi apa sing sampeyan rasakake lan apa sing dirasakake wong liya, nanging uga penting yen empati diakhiri kanthi tumindak," Ngandika.

Tetep tetep…

Dina kaping telu lan pungkasan Colloquium Pendidikan Perdamaian fokus kanggo ngukur pengaruh pendidikan perdamaian lan perdamaian uga njupuk rekomendasi saka konferensi kasebut.

(Bukak artikel asli)

cedhak
Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!
Mangga ngirim kula email:

Nggabungake diskusi ...

Gulung menyang Top