COVID-19 Normal Anyar: Militerisasi lan Agenda Anyar Wanita ing India

Cuplikan saka sampul "The Gender Imperative: Human Security vs State Security" dening Betty A. Reardon lan Asha Hans.

"Narasi Negara ing India mesthi gegaman gegaman penting banget kanggo keamanan .... militerisasi pola pikir masarakat lan kekerasan dadi umum. ” Asha Hans

Pambuka Editors

Ning kene Sambungan Corona, Asha Hans, nggambarake reaksi militeris marang COVID 19 ing India, nggambarake sesambungan antarane pirang-pirang ketidakadilan "normal" pandemi iki wis ditampilake, nuduhake kepiye manifestasi kerusakan kesejahteraan manungsa dening ultra-nasionalis, militerisasi banget sistem keamanan. Dheweke madhangi cekelan sing ora berfungsi lan ngrusak sing ana ing babagan pemikiran patriarki ing kepemimpinan saiki, ora nggatekake keamanan manungsa sing rentan, lan akibat saka kerusakan sing disebabake dening virus, sing utamane kena pengaruh tumrap wanita. Dheweke njaluk transformasi pamikiran iki dadi kerangka kerja keamanan sing nyukupi kebutuhan keamanan sejatine manungsa, kerangka kerja inklusif sing bakal nyakup kabeh kulawarga manungsa kanthi mutualitas lan kesetaraan normal sing anyar.

Hans nyritakake perspektif India, Asia Kidul, lan wanita babagan tantangan ngasilake "normal anyar," konsep sing dikenalake karo GCPE saka Amerika Latin dening Manifesto CLAIP. Pengamatane nuduhake tuladha militerisme ing saindenging jagad babagan kepemimpinan nasional, sawijining masalah sing ditrapake ing Koneksi Corona kaping pisanan, "Masalah Kuku, "Tanggepan militeris tumrap pandemi ing Amerika Serikat sing, nalika nulis iki, wis nyuda 125,000+ jiwa, umume ing antarane wong-wong miskin lan ora duwe warna. Sing paling penting, dheweke nemtokake alangan utama kanggo mutualitas lan kesetaraan manungsa sing anyar, patogen sing nyebabake reaksi pimpinan otoriter, pikiran patriarkhi lan struktur sing dirancang kanggo nglayani para patriark kanthi biaya masarakat.

Disaranake kabeh pandhidhikan perdamaian nyengkuyung para siswa supaya bisa ngatasi masalah militerisme lan pitakon-pitakon sing ditimbangke Asha Hans kanggo ngatasi masalah kasebut.

 

(Dipunbabar saking: WEBLOG PSW)

Miturut Dr. Asha Hans

Krisis COVID-19 diwiwiti ing Desember 2019 ing Wuhan, China, lan wiwit saiki jutaan sing kena pengaruh global kalebu wong India. Ing wulan kasebut, kita wis ngerteni kerusakan sistem lan struktur sing ana. Katon kita akeh sing dadi pungkasan saka peradaban kaya sing wis dingerteni, nanging uga ana pangakuan manawa menehi kita kesempatan kanggo nggambarake masa depan sing dikarepake.

'Normal' sing ana ing COVID-19 sanajan ana krisis yaiku ketimpangan, maskulinitas terus-terusan, lan sistem patriarkhi sing ora ana watese sing terus urip. 'Biasa' uga minangka ketergantungan terus-terusan marang sistem keamanan nasional sing ora cocog lan ora manusiawi, sing duwe kekuwatan lan kontrol sing ora sah tumrap warga negarane. Sistem keamanan tetep tetep urip sanajan pandemi global, tanpa ngadhepi tantangan kajaba pendhidhikan perdamaian lan aktivis. Kita, para pendukung perdamaian, rumangsa yen pandemi iki menehi kesempatan anyar kanggo nggawe donya sing khusus kanggo kesejahteraan kabeh wong ing planet iki. Iki tegese, kesetaraan kanggo migran, buruh rumah tangga, Dalit, wong cacat lan macem-macem liyane. Akeh wong sing nyoba nggawa masalah kasebut dadi prioritas utama wacana hak asasi manungsa yaiku panulis wanita lan penasehat ukum sing nganggep pengaruh sing ora proporsional tumrap wanita kudu diowahi.

Sistem keamanan tetep tetep urip sanajan pandemi global, tanpa ngadhepi tantangan kajaba pendhidhikan perdamaian lan aktivis.

Nalika aku ujar manawa 'normal anyar' minangka ketimpangan sing terus-terusan lan maskulinitas sing kuat, aku njupuk argumen kasebut saka kosa kata COVID-19. Minangka basa sing digunakake sing nesu banget amarga pandemi kasebut nggawa tembung-tembung anyar sing saya akeh digandhengake karo kekerasan lan fasisisme. Utamane tembung sing digunakake yaiku 'kunci' nyedhiyakake gambar keamanan anyar, yen sampeyan setuju karo penutupan lapangan geografis sing apik, sampeyan setuju karo gambaran keamanan 'normal anyar'1. Aliran tenaga kerja migran domestik ing India bubar saka papan kerjane menyang omah, umume ana ing daerah pedesaan, lan para wanita ing omahe sing ngadhepi kekerasan rumah tangga ekstrem nyengkuyung asumsi mitos yen kunci nggawe keamanan.

Kita pracaya keamanan, kudu nyukupi kabutuhan dhasar lan nyegah panganiaya. Kaloro gagasan iki sing dianggep minangka tujuan keamanan universal kalebu ewonan pria, wanita, lan bocah sing mlaku ing omah. Negara ing sawetara wulan pungkasan durung memenuhi persyaratan kasebut, kayata, rasa ora aman panganan minangka alesan dhasar para migran mlaku ing omah dawa kasebut. Gerakan ewu wong sing bali njaluk dijaluk dening perusahaan sing ora mbayar upah lan sing duwe omah nuntut sewa. Kanthi ora duwe upah, ora ana papan perlindungan, lan ora ana dhuwit, ora ngagetne yen ewonan padha lunga menyang dalan kasebut nalika dikunci. Polisi nyoba mandheg nggunakake kekuwatan fisik lan pelecehan seksual, ora ana transportasi, lan atusan arahan pamrentah sing ora ana katering sing ora ngrampungake resolusi utawa semangat. Mitos liyane sing rusak gegayutan karo keamanan wanita tartamtu, amarga kekerasan rumah tangga sajrone lockdown saya tambah, lan struktur pendukung rusak 2. Kita kudu ngerti manawa wanita dudu klompok homogen lan sawetara wanita kayata penyandang cacat utawa LGBTIQ ngadhepi bentuk kekerasan sing luwih akeh. Nglindhungi wanita saka kekerasan domestik uga ora ana ing agenda Negara utawa masarakat sajrone kuncine lan amarga sistem keamanan ambruk, akeh wanita sing target kekerasan banget. Omah sing dipoles dening sistem patriarkhi dadi pakunjaran sing dileksanakake dening kulawarga lan ora diadu karo masyarakat utawa Negara. Ing analogi Negara lan militarization sing ditrapake kanggo wanita yaiku komentar kanca Kashmiri sing ujar manawa "wiwit saka kunci nganti kunci".

Ana risiko risiko korona sing mengaruhi wanita sing ngluwihi kekerasan rumah tangga menyang jagad agresi sing luwih jembar. COVID-19 nggawe psikosis wedi kanthi basa sing dipinjam saka leksis militeris. Ilustrasi ekspresi sing biasa digunakake dening pamrentah yaiku, “Gabung Perang nglawan COVID-19: Ndhaptar dadi sukarelawan kanggo nglawan panyebaran virus corona. Iki minangka conto sing cocog amarga nggawe gambar ing pikirane Negara-negara sadurunge nggawe perang supaya warga negarane gabung karo angkatan bersenjata. Kosakata sing luwih kuat sing digunakake media yaiku tanggepan virus corona nalika nindakake 'perang', 'perang', 'perang India nglawan COVID-19'3. Malah masarakat digambarake minangka 'pelanggar jamur' sing ngadhepi kekerasan banget dening polisi. Panggunaan panganiaya minangka nilai sing nyusup ing ruang warga lan nyengkuyung panggunaan kekuwatan kanggo ngrampungake masalah sipil. Langkah-langkah negara sing militari counter-intuitif kanggo keamanan wanita, lan kanggo tanggepan apa wae kanggo ngowahi kahanan kasebut, yaiku pendekatan feminis sing kudu dianggep penting kanggo mungkasi panganiaya tumrap wanita. Sanajan para pekerja garis depan wanita, perawat lan liya-liyane sing melu ngurus coronavirus wis ditunjuk minangka "Corona Warriors" dadi instrumental ing 'perang' nglawan coronavirus4. Sayange, prajurit kasebut wis dadi kalorone kurang pas dening Negara lan saiki ora dilindhungi tanpa tameng sing dibutuhake nalika mlebu menyang zona perang.

Narasi Negara ing India mesthi ana manawa gegaman gegaman penting banget kanggo keamanan lan ing dialog perdamaian iki luwih jelas. Mula ora ana wacana umum babagan kekerasan sing digunakake dening Negara nalika nglindhungi wargane. Ora mung strukture, nanging sikap sing bisa militariisasi lan budaya militer kalebu patriarkhi, nuwuhake konsep kekuwatan ing masarakat. Regime nggunakake hyper-nasionalisme kanggo njaga kekuwatan. Pambangunan negara-negara kasebut kanthi cara patriarki dibangun kanthi hak istimewa pria lan masalah kesetaraan pria lan wanita ora tuwuh. Yen digunakake kosakata kasebut, nggawe militari pikiran umum, lan kekerasan dadi umum.

Wanita ing saindenging jagad, kalebu India, wis kepenak karo doktrin militeris, dikembangake kanggo nggunakake kekuwatan maksimal nglawan mungsuh, lan terus digunakake sanajan virus kasebut nyoba mlebu ing awak fisik masarakat sing ana penyakit sing gaman ora bisa mateni Kekerasan, utamane jenis kelamin, yaiku kedadeyan saben dina sing saya dhuwur amarga ana angkatan bersenjata utawa polisi. Digawe dening sistem patriarki sing nggawe ketimpangan, ngancam kaslametan, lan nggawe rasa ora aman, penghapusan alangan kasebut dadi penting banget kanggo nyadari sistem aman kanggo wanita.

Pandemi kasebut minangka wayahe epidemiologis nanging uga politik sing gegandhengan karo keamanan lan kudu diakoni ing konteks keamanan manungsa sing komprehensif. Sajrone COVID-19 mesthine ana kritik bebaya sing disedhiyakake dening anggaran dhuwur kanggo persenjataan India kanthi biaya sistem kesehatan masyarakat sing apik, kabutuhan dhasar penting kanggo wanita sing kurang ngakses layanan kesehatan utamane perawatan kesehatan seksual lan reproduksi, nanging iku ora kelakon. Apa sing uga ora ditonjolake, ing debat publik babagan wabah novel coronavirus sing paling penting yaiku apa wae sing ana gandhengane karo citra sing padha karo kedadeyan sing bakal kedadeyan yen perang biologis dening Negara utawa terorisme biologis sing bakal kelakon ing mbesuk. Mesthi nggawe kita ngerti manawa biowarfare, sing tes isih aktif, ora mandheg ing wates lan mengaruhi mungsuh uga Negara sing nggunakake. Minangka respons kanggo krisis, stokin vaksin lan antibiotik sing akeh, laboratorium kontainer lan riset obat-obatan anyar lan detektor biologis wis digawe, nambahake sistem perang bio. Kejabi faktor iki, yaiku demonstrasi tenaga bersenjata. 'Fly-bys' sing digunakake dening Angkatan Udara India, kanggo siraman kembang, minangka demonstrasi kekuwatan nasionalis sing ora nggatekake rasa lapar lan rasa lara para migran, kalebu wanita lan bocah-bocah, mlaku-mlaku ing dalan. Demonstrasi kekuwatan nasionalis dadi luwih penting tinimbang nyukupi kabutuhan dhasar wong sing rentan. Daripada rong proses kasebut kanggo nglindhungi wong saka virus, apa tanggepan sing dibutuhake, wiwit dina-dina awal kahanan darurat, nalika korona mlebu negara kasebut mesthine kudu nggawe luwih akeh rumah sakit umum, klinik-klinik, lan nganyarke layanan perawatan kesehatan? Penyebaran virus saiki bisa uga diterusake liwat pengawasan lan kampanye gedhe nglawan virus kasebut lan ora meksa.

Ing sistem sing wis ditindakake, kasangsaran sing ora perlu ditindakake tumrap wong miskin. Wayahe ngakoni manawa sistem kekerasan iki bakal dadi kuwat, mula kudu nantang kesejahteraan kulawarga manungsa gumantung saka pambusakane. Katon saka pengalaman wanita, sing dicethakake minangka defisit keamanan sistem sajrone COVID-19. Alternatif kanggo sistem iki yaiku sistem keamanan manungsa kanggo ngganti kerangka keamanan militer. Iki minangka sistem sing dijupuk kanggo nglindhungi masarakat lan dudu kepentingan negara. Paradigma keamanan iki kanthi papat kahanan sing penting, lingkungan sing bisa urip; patemon kabutuhan fisik sing penting; ngajeni identitas lan martabat wong-wong ing klompok; lan pangayoman saka karusakan sing bisa dihindari lan ngarep-arep obat supaya ora bisa diendhani 5. Kesehatan ing kahanan COVID-19 bisa dianalisis dudu minangka medis nanging minangka masalah keamanan manungsa amarga nggunakake kamlaratan, ketimpangan, lan keluwen

Apa "normal anyar" sing muncul saka COVID-19? Kita kudu ngerti manawa kahanan perang ana ing telung tapel wates internasional India (karo China, Pakistan lan Nepal). Iki karo kahanan korona nuduhake kegagalan ing kabijakan sing ngidini kahanan kaya perang amarga dialog sing ditrapake durung dadi bagian saka kabijakan India. Panulis feminis babagan wanita lan militerisme nyumbang solusi kanggo kahanan korona. Enloe nyaranake manawa kita kudu "ngoperasikake masarakat saiki kanggo nyedhiyakake kesehatan masyarakat sing efektif, kalebu, adil, lan berkelanjutan, kita kudu sinau pelajaran sing ditawakake sejarawan feminis perang. Kanggo nindakake, kita kudu nolak daya tarik sing ngrayu militariisasi warna mawarReardon katon ngarep lan ujar manawa, "Nalika nyadari tujuan umum kamanungsan bisa uga diwenehake marang para pendhidhikan perdamaian, sanajan kita dhewe, isih durung duwe repertoar konseptual lan pedagogis sing cukup kanggo ngadhepi pandemi minangka masa depan manungsa sing umum. ”

Wis wayahe kanggo miwiti mbayangake pedagogik lan nyusun jagad mbesuk sing bakal nggawa kesempatan anyar.

Wis wayahe kanggo miwiti mbayangake pedagogik lan nyusun jagad mbesuk sing bakal nggawa kesempatan anyar. Kita kudu makarya kanthi kolaboratif lan mikir maneh cara mikir babagan mungkasi militarization. Pitakon sadurunge yaiku apa sing normal lan adil lan kepiye cara nglindhungi hak-hak dhasar nalika hak-hak pria lan wanita diidak-idak? Ing konteks iki, para pendidik perdamaian lan aktivis kudu takon apa basa sing cocog kanggo digunakake kanggo nggawe alternatif anyar? Kepiye cara kerja kanthi cara kolaboratif? Kita uga kudu takon: Kepiye cara mungkasi kekerasan adaptasi militeristik iki dadi 'normal anyar' ing urip kita? Apa kita siyap mbayangake maneh jagad anyar sing keamanan ora gumantung karo kekuwatan, nanging pangenalan jagad perdamaian sing saling gumantung?

Nggawe jagad iki tegese ngakoni status sing padha karo wanita lan solidaritas nalika ngadhepi kekuwatan maskulin. Ngenali manawa nuduhake sumber daya sajrone pandemi bakal nyebabake langkah anyar liyane sing nolak kanggo ditindakake; tujuane kanggo nyuda kesenjangan iki tegese entuk kesejahteraan masarakat. Kita kudu ngembangake basa anyar, lan imajinasi kanggo nemokake dalan anyar kanggo perdamaian, alternatif anyar kanggo nggawe 'normal anyar' kanggo jagad sing lara karo militerisasi. Kosakata jagad perdamaian sing bakal luwih gampang nahan kateguhan COVID-19.

Endnote

  1. Tanggal 25 Maret 2020, Pamrentah India ngumumake kunci lengkap
  2.  Deccan Herald 13 April 2020.
  3. Wong Hindu 8, Mei 2020
  4. India Dina iki 11 April, 2020
  5. Reardon Betty lan Asha Hans, 2019, Gender Imperative: Keamanan Negara vs Keamanan Manungsa, Rout2 London, lan New York. Edhisi kaping 2 : XNUMX.

Dr. Asha Hans minangka mantan Ketua Umum, Forum Rakyat India kanggo Perdamaian lan Demokrasi; mantan Profesor Ilmu Politik, lan Direktur Pendiri, Sekolah Studi Wanita, Universitas Utkal, India. Minangka kampanye utama hak wanita, dheweke melu nyusun akeh konvensi ing Perserikatan Bangsa-Bangsa.

cedhak

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...