COVID-19 Normal Anyar: Militerisasi lan Agenda Anyar Wanita ing India

"Narasi Negara ing India mesthi manawa persenjataan penting kanggo keamanan .... iku militerisasi pola pikir umum lan kekerasan dadi normal umum. Asha Hans

Pambuka Editors

Ning kene Sambungan Corona, Asha Hans, nggambarake tanggapan militeris marang COVID 19 ing India, nggambarake sesambungan ing antarane macem-macem ketidakadilan "normal" sing ditindakake pandemik iki, nuduhake kepiye manifestasi saka ngrusak kesejahteraan manungsa dening ultra-nasionalis, militerisasi banget. sistem keamanan. Dheweke madhangi pegangan disfungsional lan ngrusak sing ana ing pamikiran patriarki babagan kepemimpinan saiki, ora nggatekake keamanan manungsa sing rawan, lan akibate exacerbation saka cilaka sing digawa dening virus, sing mengaruhi utamane wanita. Dheweke njaluk transformasi pamikiran iki dadi kerangka keamanan sing nyukupi kabutuhan keamanan nyata wong, kerangka inklusif sing bakal ngrampungake kabeh kulawarga manungsa ing normal anyar saka mutualitas lan kesetaraan.

Hans nampilake perspektif India, Asia Kidul, lan wanita babagan tantangan kanggo nggawe "normal anyar," konsep sing dikenalake menyang GCPE saka Amerika Latin dening Manifesto CLAIP. Pengamatan dheweke minangka conto militerisme ing saindenging jagad babagan kepemimpinan nasional, masalah sing ditangani ing Koneksi Corona pisanan, "Masalah Kuku, "ing tanggapan militeris babagan pandemi ing Amerika Serikat sing, nalika nulis iki, wis mateni 125,000+ jiwa, umume ana ing antarane wong miskin lan wong sing ora duwe warna. Sing paling penting, dheweke ngerteni alangan utama kanggo normal anyar saka mutualitas lan kesetaraan manungsa, patogen sing nginfèksi tanggapan sing ala saka pimpinan otoriter, pikiran patriarki lan struktur sing dirancang kanggo ngladeni para patriark kanthi biaya rakyat.

Disaranake kabeh pendidik perdamaian nyengkuyung para siswa supaya bisa melu masalah militerisme kasebut lan pitakonan sing diajukake Asha Hans kanggo ngatasi.

 

(Dipunbabar saking: WEBLOG PSW)

Miturut Dr Asha Hans

Krisis COVID-19 diwiwiti ing Desember 2019 ing Wuhan, China, lan wiwit saiki kena pengaruh yuta global kalebu wong India. Ing sasi iki kita wis mirsani risak saka sistem lan struktur ana. Iku misale jek kanggo akeh kita iku pungkasan peradaban kaya kita ngerti, nanging ana uga pangenalan sing menehi kita kesempatan kanggo nggambarake ing mangsa kita pengin.

'Normal' sing ana ing COVID-19 sanajan ana krisis yaiku ketimpangan, maskulinitas sing terus-terusan, lan sistem patriarki sing terus-terusan tetep urip. 'Normal' uga minangka ketergantungan sing terus-terusan marang sistem keamanan nasional sing ora adil lan ora manusiawi, sing nduweni kekuwatan lan kontrol sing ora sah marang wargane. Sistem keamanan terus tetep urip sanajan ana pandemi global, tanpa ngadhepi tantangan kajaba para pendidik lan aktivis perdamaian. Kita, panyengkuyung perdamaian, rumangsa manawa pandemi menehi kesempatan anyar kanggo nggawe jagad sing darmabakti kanggo kesejahteraan kabeh wong ing planet iki. Iki tegese, kesetaraan kanggo para migran, pekerja rumah tangga, Dalit, wong cacat lan liya-liyane. Akeh sing nyoba nggawa masalah kasebut ing ngarep wacana hak asasi manungsa yaiku panulis lan panyengkuyung wanita sing rumangsa manawa pengaruh sing ora proporsional marang wanita kudu diganti.

Sistem keamanan terus tetep urip sanajan ana pandemi global, tanpa ngadhepi tantangan kajaba para pendidik lan aktivis perdamaian.

Nalika aku ujar manawa 'normal anyar' yaiku ketimpangan sing terus-terusan lan maskulinitas sing kuat, aku nggambar argumentasi iki saka kosakata COVID-19. Iki minangka basa sing digunakake sing dadi musuhan amarga pandemi wis nggawa tembung-tembung anyar sing tambah akeh digandhengake karo kekerasan lan fasisme sing mundhak. Utamane tembung sing digunakake yaiku 'lockdown' nyedhiyakake gambar keamanan anyar, yen sampeyan setuju karo penutupan lapangan geografis, sampeyan setuju karo gambaran keamanan 'normal anyar'.1. Aliran buruh migran domestik ing India saka papan kerja menyang omah, biasane ana ing wilayah deso, lan wanita ing omah sing ngadhepi kekerasan rumah tangga sing ekstrem nyoroti asumsi mitos yen kunci nggawe keamanan.

Keamanan, kita percaya, kudu nyukupi kabutuhan dhasar lan nyegah kekerasan. Loro gagasan iki sing dianggep minangka tujuan keamanan universal kalebu ewonan wong lanang, wadon, lan bocah-bocah sing mlaku mulih. Negara ing sawetara wulan kepungkur ora ngrampungake syarat kasebut, umpamane, rasa ora aman pangan dadi alasan dhasar kanggo para migran mlaku-mlaku ing omah. Obahe ewonan wong bali dijaluk majikan ora mbayar upah lan sing duwe omah njaluk nyewa. Tanpa upah, ora ana papan perlindungan, lan ora ana dhuwit, ora kaget yen ewonan wong ing dalan sajrone kunci. Polisi nyoba nyegah dheweke nggunakake kekuwatan fisik lan penyalahgunaan seksual, ora ana transportasi, lan atusan arahan pemerintah sing ora ana sing nyukupi dheweke ora ngrusak resolusi utawa semangate. Mitos liyane sing rusak ana gandhengane karo keamanan khusus wanita, amarga kekerasan rumah tangga sajrone kunci mundhak, lan struktur pendukung rusak. 2. Kita kudu ngakoni manawa wanita dudu klompok sing homogen lan sawetara wanita kayata wong sing ora duwe kabisan utawa LGBTIQ ngadhepi macem-macem bentuk kekerasan. Nglindhungi wanita saka kekerasan domestik ora ana ing agenda Negara utawa masyarakat sajrone kunci lan nalika sistem keamanan ambruk, akeh wanita sing ditargetake kekerasan ekstrem. Omah sing diawasi dening sistem patriarki dadi penjara sing ditindakake dening kulawarga lan ora ditandingi dening masyarakat utawa Negara. Ing analogi Negara lan militerisasi sing ditrapake kanggo wanita yaiku ujar saka kanca Kashmiri sing ujar manawa dheweke 'saka kurungan nganti kunci'.

Ana sifat kuat saka risiko korona sing mengaruhi wanita sing ngluwihi kekerasan rumah tangga menyang jagad agresi sing luwih jembar. COVID-19 nggawe psikosis wedi kanthi basa sing dipinjam saka leksis militer. Ilustrasi ekspresi sing biasa digunakake dening pamrentah yaiku, "Gabung ing Perang nglawan COVID-19: Ndaftar dadi sukarelawan kanggo nglawan panyebaran koronavirus. Iku sawijining conto sing cocog amarga nggawe gambar ing pikiran kita Negara sadurunge perang-nggawe telpon kanggo warga kanggo gabung karo angkatan bersenjata. Kosakata sing luwih kuat sing digunakake dening media yaiku tanggapane marang koronavirus minangka 'perang', 'perang', 'perang India nglawan COVID-19'.3. Malah wong-wong digambarake minangka 'pelanggar jam malam' ngadhepi kekerasan ekstrem dening polisi. Panggunaan kekerasan minangka nilai sing ngganggu ruang warga lan ningkatake panggunaan kekuwatan kanggo ngrampungake masalah sipil. Langkah-langkah negara militerisasi kontra-intuisi kanggo keamanan wanita, lan ing sembarang respon kanggo ngganti kahanan iku pendekatan feminis sing kudu dianggep minangka penting kanggo mungkasi panganiaya marang wanita. Sanadyan buruh garis ngarep wanita, perawat lan liya-liyane sing melu ngurus koronavirus wis ditunjuk minangka "Warrior Corona" dadi instrumental ing 'perang' nglawan koronavirus.4. Sayange, prajurit iki wis loro kurang mbayar dening Negara lan saiki ora dilindhungi tanpa tameng perlu nalika arep menyang zona perang.

Narasi Negara ing India mesthi manawa persenjataan penting kanggo keamanan lan ing dialog perdamaian paradigma iki luwih penting. Dadi ora ana wacana umum babagan kekerasan sing digunakake dening Negara nalika nglindhungi warga. Ora mung struktur nanging sikap sing bisa militerisasi lan budaya militer kalebu patriarki, nanem ing masyarakat konsep kekuwatan minangka kekuatan. Rezim nggunakake hiper-nasionalisme kanggo njaga kekuwatane. Pambangunan negara-bangsa ing patriarki iki dibangun ing hak istimewa lanang lan masalah kesetaraan lanang-wadon ora munggah. Nalika kosakata kasebut digunakake, militerisasi pola pikir umum, lan kekerasan dadi normal umum.

Wanita ing saindenging jagad, kalebu India, wis nandhang doktrin militeris, dikembangake kanggo nggunakake kekuwatan maksimal nglawan mungsuh, lan terus digunakake sanajan virus kasebut nyoba mlebu menyang awak fisik wong-wong mau, penyakit sing ora bisa digunakake dening senjata. mateni. Kekerasan, utamane jender, minangka kedadeyan saben dina sing tambah akeh amarga ana pasukan bersenjata utawa polisi. Digawe dening sistem patriarki sing nggawe ketimpangan, ngancam kaslametan, lan nggawe rasa ora aman, penghapusan alangan kasebut dadi penting kanggo mujudake sistem sing aman kanggo wanita.

Pandemi minangka wayahe epidemiologis nanging uga politik sing ana gandhengane karo keamanan lan kudu diakoni ing konteks keamanan manungsa sing komprehensif. Sajrone COVID-19, mesthine ana kritik babagan bebaya sing ditimbulake dening anggaran India sing dhuwur babagan persenjataan kanthi biaya sistem kesehatan masyarakat sing apik, kabutuhan dhasar sing penting kanggo wanita sing ora duwe akses menyang layanan kesehatan utamane perawatan kesehatan seksual lan reproduksi, nanging ora kelakon. Sing uga ora ditekanake, ing debat umum babagan wabah koronavirus novel, sing paling penting yaiku ana hubungane karo gambaran sing padha karo apa sing bakal kedadeyan yen perang biologis dening Negara utawa bio-terorisme sing bisa kedadeyan ing mangsa ngarep. Mesthine kita ngerti yen biowarfare, sing ana tes, ora mandheg ing tapel wates lan nyebabake mungsuh uga negara sing nggunakake. Minangka respon kanggo krisis kasebut, panyimpenan vaksin lan antibiotik sing ditambahi, laboratorium konten lan riset babagan obat-obatan lan bio-detektor anyar wis nggawe, kayane, nambah sistem perang bio. Saliyane faktor iki, yaiku demonstrasi kekuwatan bersenjata. 'Fly-bys' digunakake dening Angkatan Udhara India, kanggo siram kembang, minangka demonstrasi nasionalis babagan kekuwatan sing ora nggatekake keluwen lan nyeri para migran, kalebu wanita lan bocah-bocah, mlaku ing dalan. Demonstrasi kekuwatan nasionalis dadi luwih penting tinimbang nyukupi kabutuhan dhasar wong sing rentan. Tinimbang loro proses iki kanggo nglindhungi wong saka virus, apa tanggapan sing dibutuhake, wiwit dina wiwitan kahanan darurat, amarga korona mlebu ing negara kasebut kudu mbangun luwih akeh rumah sakit, klinik, lan nganyarke layanan kesehatan? Panyebaran virus saiki bisa uga saya kalem liwat pengawasan lan kampanye massal nglawan lan ora meksa.

Ing sistem sing wis ditindakake, penderitaan sing ora perlu ditindakake marang wong miskin. Iki wektu kanggo ngakoni manawa sistem kekerasan iki bakal dadi kuwat, mula kudu ditantang amarga kesejahteraan kulawarga manungsa gumantung saka ngilangi. Dideleng saka pengalaman wanita, sing dicethakake yaiku defisit keamanan sistem sajrone COVID-19. Alternatif kanggo sistem iki yaiku sistem keamanan manungsa kanggo ngganti kerangka keamanan militer. Iki minangka sistem sing digawe kanggo nglindhungi wong lan dudu kepentingan negara. Paradigma keamanan iki kanthi papat syarat penting, lingkungan sing nyengkuyung urip; patemon kabutuhan fisik sing penting; ngormati identitas lan martabat wong saka kelompok; lan pangayoman saka gawe piala sing bisa dihindari lan pangarep-arep obat kanggo cilaka sing ora bisa diendhani 5. Kesehatan ing kahanan COVID-19 bisa dianalisis ora minangka medis nanging minangka masalah keamanan manungsa amarga njupuk kauntungan saka kemiskinan, ketimpangan, lan keluwen.

Apa banjur 'normal anyar' sing muncul saka COVID-19? Kita kudu ngerti yen kahanan perang ana ing telung tapel wates internasional India (karo China, Pakistan lan Nepal). Iki kanthi kahanan korona nuduhake kekurangan kabijakan sing ngidini kahanan kaya perang amarga dialog sing terus-terusan durung dadi bagian saka kabijakan India. Penulis feminis babagan wanita lan militerisme wis nyumbang kanggo solusi kanggo kahanan korona. Enloe nyaranake yen kita kudu "mobilisasi masyarakat saiki kanggo nyedhiyakake kesehatan masyarakat sing efektif, inklusif, adil, lan lestari, kita kudu sinau pelajaran sing ditawakake para sejarawan perang feminis. Kanggo nindakake iku, kita kudu nglawan daya tarik sing seductive militerisasi warna mawarReardon ngarepake lan ujar manawa, "Nalika mujudake nasibe umume manungsa bisa uga diwenehake kanggo para pendidik perdamaian, sanajan awake dhewe, isih ora duwe repertoar konseptual lan pedagogi sing cukup kanggo ngadhepi pandemik minangka masa depan manungsa sing umum. ”

Iki wektu kanggo miwiti imagining pedagogic lan struktur donya mangsa sing bakal mimpin kanggo kesempatan anyar.

Iki wektu kanggo miwiti imagining pedagogic lan struktur donya mangsa sing bakal mimpin kanggo kesempatan anyar. Kita kudu makarya kanthi cara kolaborasi lan mikir maneh cara mikir kanggo mungkasi militerisasi. Pitakonan sadurunge kita yaiku apa sing normal lan adil lan kepiye carane nglindhungi hak-hak dhasar nalika hak-hak lanang lan wadon diidak-idak? Ing konteks iki, pitakonan para pendidik lan aktivis perdamaian kudu takon apa basa sing cocog kudu digunakake kanggo nggawe alternatif anyar? Kepiye cara kerja bareng? Kita uga kudu takon: Kepiye cara mungkasi kekerasan sing diadaptasi militer iki dadi 'normal anyar' ing urip kita? Apa kita wis siyap mbayangake maneh jagad anyar sing keamanan ora gumantung karo kekuwatan nanging pengakuan jagad tentrem sing saling gumantung?

Kanggo nggawe donya iki tegese pangenalan status padha wanita lan solidaritas ing ngadhepi pasukan lanang. Kanggo ngerteni manawa nuduhake sumber daya sajrone pandemi bakal nyebabake langkah anyar liyane sing ora bakal ditindakake; Tujuan kanggo nyuda kesenjangan iki tegese nggayuh kesejahteraan masarakat. Kita kudu ngembangake basa anyar, lan imajinasi kanggo golek dalan anyar kanggo perdamaian, alternatif anyar kanggo nggawe 'normal anyar' kanggo jagad sing lara karo militerisasi. Kosakata jagad tentrem sing bakal nggampangake nandhang kakuwatan COVID-19.

Endnote

  1. Tanggal 25 Maret 2020 Pamrentah India ngumumake kunci lengkap
  2.  Deccan Herald 13 April 2020.
  3. Hindu 8 Mei 2020
  4. India Dina iki 11 April 2020
  5. Reardon Betty lan Asha Hans, 2019, The Gender Imperative: State Security vs Human Security, Routledge London, lan New York. 2nd ed. : 2.

Dr. Asha Hans minangka mantan Co-Chair, Forum Rakyat Pakistan India kanggo Perdamaian lan Demokrasi; mantan Profesor Ilmu Politik, lan Direktur Pendhiri, Sekolah Studi Wanita, Universitas Utkal, India. Sawijining juru kampanye hak-hak wanita sing misuwur, dheweke wis melu nyusun pirang-pirang konvensi ing Perserikatan Bangsa-Bangsa.

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!
Mangga ngirim kula email:

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Gulung menyang Top