COVID-19: Sawetara 23.8 Yuta Lare Liyane bakal Tilar Sekolah

Miturut Perserikatan Bangsa-Bangsa, udakara 23.8 yuta bocah lan nom-noman tambahan (wiwit sadurunge sekolah dhasar nganti tersier) bisa uga ora duwe sekolah ing taun ngarep amarga pengaruh ekonomi COVID-19 mung. Kredit: Umer Asif / IPS

(Dipunbabar saking: Layanan Pers Antar, 7 Agustus 2020)

Miturut Samira Sadeque

Udakara 23.8 yuta bocah lan bocah tambahan (wiwit sadurunge sekolah dhasar nganti tersier) bisa uga ora duwe sekolah ing taun ngarep amarga mung kena pengaruh ekonomi pandemi.

UNITED NATIONS, 7 Ags 2020 (IPS) - Negara-negara sing kurang duwe pembangunan manungsa ngalami gangguan kunci sekolah, kanthi luwih saka 85 persen siswa kanthi efektif metu sekolah ing kuartal kaping loro 2020, miturut ringkesan kebijakan PBB pengaruh COVID-19 ing pendhidhikan.

Nalika diluncurake, Sekretaris Jenderal PBB António Guterres, ujar manawa pandemi "nyebabake gangguan pendhidhikan paling gedhe."

Miturut ringkesan kasebut, sekolah ditutup amarga pandemi iki mengaruhi 1.6 milyar siswa ing luwih saka 190 negara.

Ing Inggris, ana bedane apa sing mengaruhi siswa lan apa sing nyebabake wong tuwa lan guru., Miturut profesor Anna Mountford-Zimdars, sing mulang mobilitas sosial ing Universitas Exeter. Kanthi saiki siswa sekolah ing sekolah, dheweke ujar, wong tuwa, guru lan wali prioritas masalah kayata keamanan, kesejahteraan lan nutrisi - dudu prestasi pendidikan. Nanging, para siswa "prihatin banget babagan prestasi lan kemajuane lan kepiye pengaruh ing prospek mbesuk".

Mountford-Zimdars ngobrol karo IPS sawise mbabarake ringkesan kebijakan PBB. Ing wulan Mei, kantoripun ing Direktur Gabungan Pusat Mobilitas Sosial universitas nerbitake asil survey babagan pengaruh kunci sekolah tumrap wong tuwa lan siswa ing saindenging Inggris.

"Siswa nglaporake rasa 'ilang kekuwatan' babagan mbentuk langkah sabanjure minangka kerangka kerja lan kesempatan kanggo pendhidhikan luwih lanjut," ujare Mountford-Zimdars ing IPS, dina Selasa.

Miturut ringkes kasebut, "udakara 23.8 yuta bocah lan pemuda tambahan (wiwit sadurunge sekolah dhasar nganti tersier) bisa uga ora entuk sekolah ing taun ngarep amarga mung kena pengaruh ekonomi pandemi".

Pandemi iki saya tambah akeh sing wis ana ing lapangan, ngrusak pembelajaran kanggo wong-wong sing urip ing wilayah miskin utawa deso, bocah-bocah wadon, pengungsi, penyandang cacat lan wong-wong sing terlantar kanthi paksa.

'Kelangan kekuwatan'

"Ing sistem pendhidhikan sing paling ringkih, gangguan taun sekolah iki bakal nduwe pengaruh negatif sing ora proporsional tumrap siswa sing paling rentan, sing kondhisi kanggo mesthekake sinau ing omah diwatesi," wacan singkat.

Iki negesake manawa wilayah Sahel rentan banget marang sawetara efek amarga penutupan kunci nalika akeh sekolah ing wilayah kasebut wis ditutup amarga ana macem-macem masalah kayata keamanan, mogok, masalah iklim.

Miturut laporan kasebut, 47 persen bocah 258 yuta ing saindenging jagad (30 persen amarga konflik lan darurat) urip ing Afrika sub-Sahara sadurunge pandemi kasebut.

Sauntara kuwi, karo bocah-bocah sing saiki isih ana ing omah bisa uga ateges tantangan kanggo wong tuwa, lan bisa "nyusut kahanan ekonomi wong tuwa, sing kudu golek solusi kanggo menehi perawatan utawa ngimbangi kelangan panganan sekolah".

Iki uga ditemokake ing panemuan Mountford-Zimdars. Dheweke ngandhani IPS yen panelitiane nuduhake manawa wong tuwa nganggep kahanan saiki minangka "sekolah krisis" lan dudu minangka "pendhidhikan omah" utawa pembelajaran jarak jauh.

Kalung perak

Nanging, ana sawetara lapisan perak. Nalika ngadhepi pandemi lan kunci, institusi pendhidhikan nanggapi "inovasi sing luar biasa" kanggo ngatasi kesenjangan kasebut, ringkes kasebut. Iki uga menehi pendhidhik kesempatan kanggo mikirake babagan kepiye sistem pendhidhikan bisa "luwih fleksibel, adil, lan kalebu."

COVID-19 menehi kesempatan marang para pendidik kanggo mikirake kepiye supaya sistem pendhidhikan bisa "luwih fleksibel, adil, lan kalebu."

Mountford-Zimdars ujar manawa survey khusus nuduhake yen siswa sing duwe kabutuhan pendhidhikan khusus "luwih maju ing sekolah-sekolah paksa tinimbang sekolah-sekolah utama."

"Ana piwulang sing kudu dingerteni babagan faktor sing nggawe pendhidhikan ing omah dadi pilihan sing luwih apik kanggo sawetara bocah - kalebu kesempatan kanggo nyusun materi kanggo kepentingan lan kabutuhan individu, istirahat lan seneng-seneng bareng kulawarga," jarene.

Ngakoni manawa sekolah asring dadi papan sing aman kanggo akeh bocah, dheweke nambah, "Kita uga kudu ngerti manawa ana macem-macem pengalaman nutup sekolah lan uga ana bocah lan kulawarga sing ngrasakake iki minangka kesempatan kanggo mikir maneh kepiye lan kenapa dheweke nindakake sekolah kaya dheweke. ”

Terusake

Ringkesan PBB luwih lanjut ngrembug langkah-langkah kanggo njupuk langkah-langkah sing bakal ditindakake - yaiku bali menyang kelas utawa kanggo nambah pengajaran digital. Ringkesan nyaranake solusi sing dirancang babagan masalah konektivitas sing padha kanggo bocah uga nggawe pelajaran sing ilang.

Mountford-Zimdars nambahake ing dhaptar iki rong elemen penting: papan sing aman kanggo siswa nuduhake pengalaman ing omah, lan refleksi babagan cara ngolah pandemi kasebut.

"Penting kanggo nggawe papan sing aman kanggo para mudha supaya bisa ngobrol babagan pengalaman ing pendhidhikan ing omah," ujare, lan nambahake manawa akeh siswa durung dadi pengalaman sing positif, amarga kahanan kulawarga, kurang entuk gizi. , sumber daya ekonomi lan teknologi, sosial utawa budaya.

"Saiki minangka kesempatan kanggo nyedhiyakake ruang kanggo ngobrol liwat pengalaman kasebut, lan yen perlu, wenehi dhukungan spesialis," ujare. "Sampeyan bakal nguntungake manawa dhukungan kesehatan mental kasedhiya, diiklanake kanthi umum, lan mbukak liwat referensi mandiri dening wong enom uga sing makarya ing sekolah."

Salajengipun, jarene, wong tuwa lan guru kudu nuntun siswa supaya refleksi piwulang positif saka penutupan sekolah.

"Aku nyaranake supaya ora fokus mung ing pembelajaran sing ilang babagan kurikulum tartamtu, yen sekolah kudu dibukak kanthi wektu refleksi. Apa sing wis disinaoni siswa? Kepiye cara iki migunani kanggo mbesuk? ” Dheweke nambah.

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...