HUBUNGAN CORONA: Enquiry into Plowshares and Pandemics

"Koneksi Corona: Sinau kanggo Dunia sing Dianyari" minangka seri khusus sing njelajah pandemi COVID-19 lan cara sing ana gandhengane karo masalah pendhidhikan perdamaian liyane.

"Koneksi Corona: Sinau kanggo Dunia sing Dianyari" 

Para pamaca Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian biasane wis kenal karo panggilan kita kanggo "Koneksi Corona." Kita ngajak pendhidhikan perdamaian supaya luwih fokus ing hubungan antarane kabeh masalah global sing dadi inti lapangan lan pandemi COVID-19.

Bubar, penekanan gedhe diwenehake ing konvergensi panyebab lan konsekuensi nyata lan potensial saka ancaman eksistensial sing ditrapake dening senjata nuklir lan krisis iklim. Nalika mlebu ing kuartal kaping loro taun 2020, kita dadi sadar banget lan susah nglarani ancaman eksistensial nomer telu, pandemi global. Kita rumangsa butuh pendhidhikan perdamaian kanggo menehi tanggepan sing bisa negesake tumrap ancaman eksistensial sing anyar sing diakoni kanthi cara sinau kanggo ngatasi aspek unik saka pandemi iki lan cara sing ana gandhengane karo kabeh masalah pendhidhikan perdamaian liyane.

Coronavirus, sing saiki ngliputi jagad iki ing krisis kesehatan sing durung pernah ana sadurunge, ngrusak ekonomi, nambah kabeh masalah global, lan nambah sangsara kanggo wong sing rentan ing saindenging jagad. COVID-19 bisa uga minangka pandemi pandhemen kaping pisanan sing dialami ing mangsa sing durung mesthi wedi. Minangka pendhidhikan perdamaian, kita ngerti manawa ora bisa nolak utawa mundur saka rasa wedi, nanging njupuk pangarep-arep lan tumindak kanggo melu sinau sing kita yakini minangka respon sing paling efektif lan efektif kanggo kabeh ancaman ing planet iki. Krisis iki minangka kesempatan kanggo ngrumusake pitakon sing nggawa kita menyang bentuk pembelajaran sing anyar, anyar, pitakon anyar, beda tenan, nanging isih ditemokake saka sawetara wektu sing digunakake kanggo nyoba golek sesanti lan rencana kanggo jagad sing disenengi . Uga wis wayahe kanggo sesanti sing pancen anyar. Menyang konseptualisasi wawasan kasebut, GCPE ngirim seri iki, "Koneksi Corona: Sinau kanggo Dunia sing Diperbarui."

Krisis kasebut nyedhiyakake sawetara titik wiwitan sing apik kanggo sinau ing jagad anyar. Ilustrasi ikonik saka coronavirus novel, bisa uga, saiki wis luwih dingerteni tumrap kita luwih akeh tinimbang bendera nasional utawa "merek" sing misuwur global, kalebu produk, tim olahraga, institusi utawa "pimpinan." Iki uga bisa dadi simbol sing nyawiji global. Kabeh jagad iki ngalami trauma global sing umume dialami sing, umume, minangka sing pertama sing kita ngerteni kabeh kedadeyan ing kabeh kulawarga manungsa kanthi "wektu nyata." Nalika nyadari takdir umum kamanungsan bisa uga diwenehake kanggo pendhidhikan perdamaian, sanajan kita dhewe, isih durung duwe repertoar konseptual lan pedagogis sing cukup kanggo ngadhepi pandemi minangka masa depan manungsa sing umum. Kita wis ngupayakake ngadhepi kabeh alangan perdamaian lan kesejahteraan manungsa kanthi tujuan supaya bisa sinau saka pengalaman sinau sing bakal luwih apik supaya kita bisa ngupayakake tata cara planet sing adil lan ora ganas sing kita lakoni. Muga-muga bisa uga saiki bisa uga, nalika mlebu ing wilayah sing durung ditandhani kanggo nanggepi minangka komunitas global kanggo ancaman eksistensial sing umum. "Koneksi Corona" minangka upaya kanggo njelajah kemungkinan sinau ing wilayah anyar sing medeni iki.

Kita miwiti eksperimen sinau kanthi disengaja lan direncanakake kanthi penyelidikan interrelasi antara sebab-sebab, karakteristik lan akibat potensial saka ancaman sing ditindakake senjata nuklir lan pandemi global, nyaranake proses sinau kanggo nggampangake refleksi koneksi lan kapasitas perdamaian sing ana hubungane. mbutuhake kita berkembang. Ing proses iki, kita ngarep-arep para siswa uga bakal entuk ilmu penting babagan senjata lan pandemi.

Enquiry babagan Plowshares lan Pandemi:

Dhasar Konten lan Penjadwalan Sinau

Materi utama kanggo eksperimen sinau iki yaiku "Para Suster, Para Pendeta lan Bom, ”Sawijining film dokumenter babagan Plowshares, tumindak anti-nuklir tumindak anti-nuklir sing adhedhasar iman. Pendidik perdamaian, kanthi eksplorasi konvergensi nuklir-pandemi iki bisa uga duwe wektu kanggo nggunakake film iki, nggambarake pengalaman para siswa lan pengetahuan umum COVID-19 kanggo isi pandemi. Nanging, wong-wong sing pengin ngrampungake hubungan kasebut adhedhasar informasi substansial babagan pandemi padha karo senjata nuklir dening "The Nuns…" bakal nemokake bahan kasebut ing Bill Gates 'TED Talk 2015: Wabah sabanjure? Kita durung siyap.

Amarga kalorone video kasebut gampang diakses liwat internet, jadwal jadwal umum utawa nonton individu bisa miturut pilihan lan kemungkinan terbuka kanggo pendhidhikan perdamaian individu.

Kerangka Kerja lan Fokus Enquiry Senjata Nuklir-Pandemik

Eksplorasi koneksi iki digawe ing masalah keberanian moral, tanggung jawab sipil, kewajiban etika sing ditrapake kanggo ilmu, lan risiko sing ditindakake tumindak sipil kanthi prinsip kanggo ningkatake kesadharan masarakat babagan bahaya lan traumatik masarakat.

Konsep framing kunci, katon miring ing priksaan, diartikulasekake supaya: nyoroti hubungan sing integral ing antarane rong ancaman eksistensial kasebut; nuwuhake masalah tanggung jawab sipil lan nuwuhake dilema etika sing muncul nalika warga ngerti perlune ngadhepi rasa apatis masarakat marang lan / utawa nampa sebab-sebab sing nyata sing mbebayani banget masarakat; biaya kanggo menehi kesaksian babagan potensi bahaya sosial lan kapasitas sing dibutuhake kanggo nggawe seksi kasebut lan mbayar biaya.

Ing ndokumentasikake tumindak ora patuh sipil Plowshares, "The Nuns the Priest and the Bombs" nawakake studi kasus sing cetha lan jelas kanggo para pendhidhik sing pengin nduduhake tumindak non-kekerasan minangka strategi saksi publik, lan posisi politik adhedhasar etika. Uga nyebarake pirang-pirang medan masalah dhasar senjata nuklir lan akibate, asline uga potensial, kalebu fakta-fakta penting sing isih durung dingerteni masarakat Amerika. Iki bisa uga digunakake kanggo miwiti pertimbangan babagan definisi lan persyaratan kanggo keamanan nasional lan global, sawijining masalah sing disentuh ing postingan sadurunge, Masalah Paku: Patriarki lan Pandemik, lan ing weker anyar iki disuarakake dening Sekretaris Jenderal PBB ( News PBB - COVID-19: Kepala PBB njaluk gencatan senjata global supaya fokus ing 'perang sejatine urip kita', 23 Maret 2020). Mesthine para pendidik bakal ndeleng ing film sawetara masalah sing dadi keprihatinan panelitian perdamaian. Salah siji non-kekerasan lan / utawa masalah senjata nuklir lan keamanan bisa digunakake minangka kerangka kerja, kanthi kapisah utawa ing konvergensi kasebut. Nanging, proses pembelajaran sing dibahas ing kene dibentuk minangka "sambungan korona," sing gegandhengan karo pandemi saiki karo masalah global liyane.

Penyelidikan iki dirancang kanggo miwiti refleksi lan diskusi babagan ancaman lan bahaya tartamtu sing ora ana gandhengane karo senjata nuklir lan pandemi global, uga karakteristik umum, lan konvergensi sing ana gandhengane. Tujuane yaiku supaya pandhuan sinau babagan pandangan sing utuh babagan masalah utama pendhidhikan perdamaian, kekerasan sing ditemtokake minangka cilaka sing bisa dihindari, ing pirang-pirang wujud masalah global, lan kanggo madhangi masalah etika lan strategis sing ditindakake dening gangguan sing bisa dihindari gaman nuklir lan cilaka sing bisa dicegah lan dikendhakake ing pandemi.

Urutan Sinau sing Disaranake

Miwiti kanthi ndeleng "The Nuns .." lan, yen wis mutusake, uga nganggo pidato Gates TED. Tindakake tontonan kanthi review reaksi pisanan: perasaan sing dibangkitake film kudu miwiti review iki; (Iki minangka perasaan sing kuwat sing tuwuh saka ilmu sing asring ngasilake tumindak sipil); ilmu anyar sing dipikolehi lan kasunyatan sing bisa nguwatirake para pamirso. Tumindak sipil sing tanggung jawab adhedhasar pengetahuan sing dibayangke kanthi kesadharan babagan pengaruh sing bisa menehi inspirasi kanggo tumindak kasebut. Iki bisa uga ditindakake kanthi jurnal utawa diskusi utawa kalorone.

Kanthi kesadharan kaya dhasar, sawijining penyelidikan kaya sing disaranake ing ngisor iki, utawa sing dirancang dening pendidik, kanthi mandhiri utawa kerja sama karo siswa, bisa uga ditindakake.

Enquiry ing:

  1. Sinau anyar sing penting: Apa masalah lan kahanan sing dadi informasi anyar kanggo sampeyan? Apa kasunyatan sing sampeyan paling nguwatirake, lan kenapa dheweke nguwatirake?
  2. Pèngeti bebaya sing bakal ana: Apa bebaya utama sing ditindakake aktivis Plowshares supaya dheweke tumindak? Apa bebaya utama sing ditemtokake Gates minangka asil pandemi sing bisa ditemokake? Apa sampeyan ndeleng kamiripan saka akibat saka mogok nuklir lan pandemi kanggo: ekonomi, lingkungan, kesehatan masyarakat jangka panjang, kain sosial, kesejahteraan sosial-sosial populasi sing kena pengaruh? Bandhingake peta COVID-19 lan korban tewas karo prédhiksi jembar lan karusakan lan korban jiwa ing serangan nuklir.
  3. Mikir lan mbiji risiko: Apa macem-macem risiko sing dipikirake lan ditampa aktivis Plowshares nalika njupuk tindakan kasebut? Apa risiko individu lan sosial pandemi sing ora dicenthang? Ing kaloro kahanan kasebut, sapa sing nggambarake risiko kasebut lan njupuk keputusan? Sapa maneh sing / sing kudu melu proses nggawe kebijakan-resiko nggawe risiko yen ana bebaya kaya ngono? Sapa sing ditaksir lan kabijakan sing paling kena pengaruh?
  4. Melu refleksi etika lan strategis: Apa prinsip agama / etika apa sing ditrapake Plowshares kanggo netepake kewajiban moral supaya bisa menehi seksi kanthi bebaya sing bisa ditemokake? Napa wong liya kayane ora duwe pemahaman sing padha? Apa film kasebut ngubah pemahaman sampeyan? Apa prinsip sampeyan, utawa sing mesthine dijaluk masarakat iki, apa sampeyan bakal mikir babagan risiko kaya ngono? Apa sampeyan wis weruh risiko kaya ngono nalika ngadhepi bebaya umum liyane? Priksa kasus kasebut: dokter lan wartawan sing nyuarakake weker Corona pisanan ing China: sing menehi peringatan babagan administrasi AS ing pungkasan taun 2019, petugas Angkatan Laut AS sing njaluk teka kanggo nylametake pelaut sing kena infeksi ing kapal. Apa biaya pribadi kanggo saben wong?
  5. Wani nampa biaya pribadi: Apa sampeyan yakin inspirasi wani dening Plowshares lan wong-wong sing ngunggahake weker Corona? Kepiye bedane karo wujud keberanian lan kepahlawanan sing diajeni masarakat? Apa sing nggawe sawetara wong bisa wani, yen umume kita ora bisa utawa ora? Kepiye kita sing durung bisa nuwuhake rasa wani kaya ngono tumindak liya sing tanggung jawab kanthi moral lan efektif politik nalika kita ngerteni bebaya sing gedhe banget kaya sing ditrapake karo senjata nuklir lan pandhemik? Apa ana risiko sawetara sing ngupayakake keadilan lan perdamaian? Apa solidaritas, sing asring ditindakake ing kasus kasebut, bisa nyebabake keberanian moral? Nalika krungu saben dina babagan virus COVID-19, "Kita kabeh padha bebarengan." Apa kita sejatine, utawa butuh luwih akeh? Apa sing diarepake lan dikarepake? Apa sing bisa sampeyan lakoni?

-Betty A. Reardon, New York City, 4/10/2

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...