Pengetan lan Komitmen: Dokumentasi 12 Juni 1982 minangka Festival kanggo Urip

Dadi dina wis teka, 12 Juni 2022. Pangarep-arep paling gedhe sing daktampen ing 93rd ulang tahun iku bakal ditandhani minangka dina fase kapindho sing wiyar lan penting saka gerakan kanggo ngilangi senjata nuklir diluncurake.

Kanggo 40 taun kepungkur, dina iki wis ngelingi telung asosiasi ulang tahun: kue stroberi sing digawe ibu kanggo ngrayakake lair sepisanan wis teka ing donya; Pendhaftaran wis rampung ing tanggal sing padha karo Anne Frank; lan partisipasi bungah ing apa aku lan yuta liyane wis pracaya bisa dadi dina aku ndedonga sing siji iki bakal dadi, dina wong ing donya milih urip. Kita padha bungah lan duwe pengarep-arep, sanajan kita kanthi cetha lan wedi ngerti yen urip ing planet iki bisa dirusak dening senjata sing dituntut akal sehat. Kanthi kirim iki kita nuduhake dina karo sampeyan.

GCPE matur nuwun marang Robert Richter amarga ngidini kita nggunakake film "Ing Tangan Kita" sing pungkasane "Era Nuklir Anyar” seri kiriman mengeti 40th mengeti Maret Perdamaian Agung tanggal 12 Juni 1982 lan didegake Institut Ilmu Perdamaian Internasional. Film 90 menit, "Ing Tangan Kita," nyathet kabungahan lan kesadaran sing dadi ciri Maret; kabungahan sing ditimbulake dening energi positif sing gedhe-gedhe sing dipamerake para pemain, lan kesadaran babagan kasunyatan sing nyata kaya sing diucapake dening akeh sing diwawancarai dening pembuat film.

ana acara pengetan ing New York dina iki. Muga-muga bakal ana ing kutha-kutha liyane ing saindenging jagad ing pirang-pirang papan sing ewonan teka ing Maret 1982, minangka wujud keprihatinan lan solidaritas ing saindenging jagad ing antarane anggota masyarakat sipil global. Muga-muga kabeh wong sing nganggep minangka warga negara jagad nuduhake keprihatinan lan solidaritas sing padha ing dina iki lan ing wulan-wulan sing bakal teka nalika kita njupuk saben langkah kanggo nggugah para pamimpin kekuwatan nuklir menyang kasunyatan sing menehi motivasi marang kita, kasunyatan sing ora ana, utawa sing ora ana. care, bisa nyingkiri. Muga-muga kita tangi ing wong-wong mau ngurus urip wong-wong sing langsung gumantung marang dheweke - kabeh mau minangka bagian saka jaringan urip sing akeh sing manggon ing planet iki. Muga-muga padha gabung karo kita ing komitmen kanggo urip lan tanggung jawab manungsa sing dadi inti energi saka gerakan perdamaian, pendidikan perdamaian komitmen ngupayakake inspirasi kanggo nyiapake para siswa kanggo kewarganegaraan global.

IIPE wis kanggo patang puluh taun digawe iku bisa kanggo pendidik tentrem saka kabeh bagéan donya ing roso seduluran ing striving kanggo inspirasi prasetya lan bisa bebarengan kanggo nyiapake warga kanggo articulate lan mujudake. Ing dina iki, aku takon GCPE nonton kanggo ngenali peran penting IIPE wis diputer lan bakal terus kanggo muter ing pendidikan tentrem, lan ing pendidikan kanggo partisipasi mbangun ing gerakan kanggo ngilangi senjata nuklir. Mangga nimbang kontribusi $40 dollar disaranake ing introduksi kanggo seri "The New Nuclear Era". Kontribusi kasebut bakal dadi ekspresi komitmen sampeyan kanggo milih urip.

Sumbangan $40 kanggo ndhukung IIPE/GCPE!

Seneng film kasebut amarga kita sing melu The Great Peace March seneng karo festival urip kasebut.

Betty A. Reardon
Direktur Pendiri Emeritus, Institut Pendidikan Damai Internasional
Pendhiri, Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian
(6 / 12 / 22)

Ing Tangan Kita

Saran Peacelearning

Tampilake "In Our Hands" sawise screening lan refleksi ing film-film sing apik banget ("Langkawi, ""Sawise dina, "Utawa"Dr. Strangelove”) kanggo mbangkitake pertimbangan tumindak.

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!
Mangga ngirim kula email:

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Gulung menyang Top