Pandhuan Sumberdaya Pendidik Strike Iklim

[icon name = "share" class = "" unprefixed_class = ""] Akses Pandhuan Sumberdaya Pendidik Strike Iklim
[icon name = "share" class = "" unprefixed_class = ""] [icon name = "bullhorn" class = "" unprefixed_class = ""] Kunjungi situs web Strike Iklim lan melu-melu

Kutipan saka Pandhuan Sumberdaya Pendidik

Gerakan pemuda global dadi sing paling penting ing gerakan iklim saiki. Para muda nuntut tumindak, amarga masa depan sing bakal ditemtokake dening kepemimpinan iklim sing saiki digawe. Salah sawijining aktivis enom, Greta Thunberg, wiwit mogok sekolah saben dina Jumuah ing njaba Parlemen Swedia ing Agustus 2018, taktik sing cepet nyebar ing pembentukan Jumuah kanggo kelompok pemuda Masa Depan sing mogok ing komunitas ing saindenging jagad, lan nominasi Hadiah Nobel Perdamaian kanggo Thunberg. Siswa wis nampa tanggung jawab kasebut ing Amerika Serikat liwat Jumuah kanggo Masa Depan lan kerja sama tim Pemogokan Iklim Pemuda ing skala lokal lan nasional.

Para pemudha ngomong kanthi jelas lan kuat marang para pimpinan lokal lan global, nambah kesadaran lan kesusu, nggawe tindakan kanggo perubahan iklim dadi prioritas politik sing sadurunge durung akeh. Murid-murid kasebut njaluk tumindak global ing tanggal 20 September, ngundang wong diwasa kanggo mogok karo wong-wong mau ing skala sing durung pernah ana sadurunge kanggo nuntut tumindak iklim sing penting. Iki bakal miwiti tumindak minggu kanggo nyorot penting iki ing KTT Tindakan Iklim PBB.

Iki minangka kesempatan unik kanggo kita minangka pendidik nggunakake wektu penting iki kanggo menehi kekuwatan lan dhukungan marang para siswa supaya bisa tumindak ing dina sejarah iki. Priksa pandhuan iki babagan carane dadi sekutu diwasa ing gerakan sing dipimpin para pemuda.

Kutipan saka an undhangan mbukak kabeh melu mogok 20 September 2019:

Sepisan maneh swarane kita keprungu ing lurung-lurung, nanging ora mung gumantung karo kita. Kita rumangsa akeh wong diwasa durung ngerti manawa kita para mudha ora bakal nahan krisis iklim dhewe. Nuwun sewu yen sampeyan ora nyaman. Nanging iki dudu tugas generasi siji. Pakaryan kamanungsan. Kita wong enom bisa menehi kontribusi kanggo gelut sing luwih gedhe lan bisa nggawe prabédan gedhe.

Dadi iki undhangane awake dhewe. Wiwit dina Jumuah 20 September, kita bakal miwiti seminggu tumindak iklim kanthi mogok iklim kanggo saindenging jagad. Kita njaluk wong diwasa supaya maju bareng. Ana macem-macem rencana sing ditindakake ing macem-macem wilayah ing donya supaya wong diwasa gabung lan maju lan metu saka zona nyaman kanggo iklim kita. Ayo kabeh gabung, karo tangga teparo, rekan kerja, kanca, kulawarga lan metu menyang dalan kanggo nggawe swara sampeyan dirungokake lan nggawe titik iki dadi sejarah.

Iki babagan nyebrang garis - tegese mbrontak ing endi wae wong bisa mbrontak. Dudu ngomong "Ya, apa sing ditindakake bocah-bocah pancen hebat, yen aku isih enom mesthi melu kabeh." Ora bisa mbantu, nanging kabeh wong bisa lan kudu nulungi.

[icon name = "share" class = "" unprefixed_class = ""] Akses Pandhuan Sumberdaya Pendidik Strike Iklim
[icon name = "share" class = "" unprefixed_class = ""] [icon name = "bullhorn" class = "" unprefixed_class = ""] Kunjungi situs web Strike Iklim lan melu-melu

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...