Masyarakat Sipil Bakal Terus Advokasi kanggo Afghanistan

Nalika tanggal 30 Agustus Dewan Keamanan PBB ngumumake marang Taliban manawa dheweke bakal terus sinau lan aktif terlibat ing kahanan hak asasi manungsa ing Afghanistan, nuwuhake tantangan kanggo masarakat sipil kanggo terus lan nambah tumindak kanggo nyengkuyung tujuane manungsa kasebut. keamanan wong Afghanistan.

"Kanggo Tetep Rebut Masalah"

Tembung pungkasan Resolusi Dewan Keamanan 2593 [S / RES / 2593, diadopsi tanggal 30 Agustus 2021], "Nemtokake supaya tetep ngatasi masalah kasebut ", kanthi basa biasa tegese" Kita bakal terus ngatasi iki. " Dadi padha kudune, kaya kudune, kabeh aktivis masyarakat sipil, nggawa tekanan marang pamrentah lan PBB kanthi aman kanggo ngevakuasi kabeh wong sing tetep beresiko ing Afghanistan lan njamin keamanan wong-wong sing isih tetep.

Resolusi kasebut minangka artikulasi kaping pindho saka tujuan komunitas internasional kanggo njaga Taliban kanggo netepi standar dhasar hak asasi manungsa sing diwajibake kanggo kabeh anggota komunitas. Pratelan kasebut lan pratelan anyar liyane ngandhani Taliban, kaya sing didhesek dening masarakat sipil, manawa tundhuk karo standar kasebut minangka sarat dhasar kanggo ditampa kanthi "komunitas bangsa." Negara-negara lan warga negara kudu melu Taliban, saiki pamrentahan de facto ing Afghanistan, sing jelas yen nglanggar standar kasebut mbebayani panriman internasional.

Kita ngarep-arep supaya standar bisa uga ditrapake minangka asil saka Pernyataan Bersama Jaminan Perjalanan Evakuasi Afghanistan njaluk Taliban supaya kabeh sing pengin utawa kudu ninggalake Afghanistan nindakake kanthi aman. Duta Besar PBB kayata Geraldine Byrne Nason saka Irlandia ujar manawa PBB bakal nyekel Taliban kanggo nglanggar pelanggaran hak asasi manungsa lan penolakan martabat lan otonomi wanita, standar sing kudu ditindakake pamrentah apa wae sing pengin ditampa komunitas internasional. Kita ing masarakat sipil ngarep-arep banget manawa ing wektu iki, dhawuhe kasebut bakal dileksanakake, ora tetep dadi retorika sing ningkatake pangarep-arep tanpa tumindak sing "tetep dicekel".

Kita bakal dadi bagean umum ing masarakat sipil kanggo nyekel negara bagian lan PBB sing tanggung jawab kanggo ngetutake kabeh kemungkinan tumindak. Kanggo tanpa kita, masarakat sipil sing njupuk langkah pertama kanggo netepake norma-norma hak-hak wanita dikutip Pramila Patten, Direktur Eksekutif Wanita PBB ing pratelan kasebut babagan komunitas internasional, sing bakal njaluk Taliban, panjaluk kasebut bisa uga retorika.

Masyarakat sipil internasional bakal tetep ngrampungake perkara kasebut, terus meksa pamrentah masing-masing lan Perserikatan Bangsa-Bangsa supaya tetep dicekel kanggo njamin evakuasi kabeh wong sing saiki duwe risiko lan ngilangi risiko tumrap para aktivis wanita lan masarakat sipil sing isih ana ing Afghanistan.

BAR, 9/2/21

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...