Quotes

Daisaku Ikeda babagan pendhidhikan kanggo perdamaian

"Pendhidhikan kudu ngembangake kawicaksanan kanggo nolak lan nolak kekerasan ing kabeh bentuk. Sampeyan kudu nyengkuyung wong sing ngerti lan ngerti kanthi intuitif - ing pikirane, ing sajroning ati, kanthi kabeh makhluk - nilai manungsa sing ora bisa diganti lan alam. Aku percaya pendhidhikan kaya ngono kalebu perjuangan peradaban manungsa sing tanpa wates kanggo nggawe dalan sing tentrem tumrap perdamaian. ” - Daisaku Ikeda [terus maca…]

Quotes

MLK: Tujuan Pendidikan

“Fungsi pendhidhikan… yaiku mulang wong supaya mikir kanthi intensif lan mikir kritis. Nanging pendhidhikan sing mandheg kanthi efisiensi bisa uga mbebayani tumrap masarakat. Pidana sing paling mbebayani bisa uga wong sing duwe akal, nanging ora duwe moral. ” -Martin Luther King, Jr. [terus maca…]