Publications

Decolonizing Peace: antologi sing diterbitake ing perayaan ulang taun kaping 25 saka Ketua UNESCO kanggo Pendidikan Damai

"Descolonizar la Paz: Entramado de Saberes, Resistencias y Posibilidades" minangka antologi sing diterbitake kanggo ngrayakake ulang taun kaping 25 Ketua UNESCO kanggo Pendidikan Damai, Universitas Puerto Rico. Gagasan sing digoleki ing volume iki nuduhake kemungkinan dalan menyang perdamaian sing decolonisasi, kanthi ngilangi model perdamaian hegemonik lan ngusulake cara mikir lan praxis alternatif. [terus maca…]

Publications

Pitung piwulang rumit ing babagan pendidikan mbesuk

UNESCO ngundang Edgar Morin kanggo menehi ide babagan pendhidhikan penting ing mbesuk kaya sing dideleng saka konsepsi 'pamikiran kompleks'. Esai sing diterbitake ing kene dening UNESCO minangka kontribusi penting kanggo debat internasional babagan cara nyipta pendidikan supaya bisa maju kanthi awet. Edgar Morin nyedhiyakake pitu prinsip utama sing dianggep penting kanggo pendhidhikan mbesuk. [terus maca…]