Tandha Tindakan

Njupuk survey 10 menit kanggo mbantu mbentuk kebijakan global sing ndhukung pendidikan perdamaian

Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian, kanthi konsultasi karo UNESCO, ndhukung proses review Rekomendasi 1974 babagan Pendidikan kanggo Pemahaman Internasional, Kerjasama lan Perdamaian. Kita banget nyengkuyung partisipasi sampeyan ing survey iki, minangka kesempatan sing penting kanggo nyumbang swara menyang kebijakan global sing ndhukung pendidikan perdamaian. Tenggat wektu kanggo nanggapi yaiku 1 Maret. [terus maca…]

Warta & Sorotan

Kesempatan unik kanggo nguripake maneh konsensus global babagan pendidikan kanggo perdamaian lan hak asasi manungsa (UNESCO)

Konferensi Umum UNESCO kanthi resmi nyetujoni proposal kanggo ngrevisi Rekomendasi 1974 babagan Pendidikan kanggo Pemahaman Internasional, Kerjasama lan Perdamaian lan Pendidikan sing ana hubungane karo Hak Asasi Manungsa lan Kebebasan Fundamental. Rekomendasi sing diowahi bakal nggambarake pemahaman sing berkembang babagan pendidikan, uga ancaman anyar kanggo perdamaian, kanggo nyedhiyakake standar internasional kanggo promosi perdamaian liwat pendidikan. Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian nyumbang kanggo pangembangan cathetan teknis sing bakal ndhukung proses revisi. [terus maca…]

Warta & Sorotan

Sudan Kidul ngluncurake 'Pedoman Deklarasi Sekolah Aman' kanthi dhukungan saka Save the Children kanggo nglindhungi sekolah saka panggunaan militer

Deklarasi Sekolah Aman minangka komitmen politik antar-pemerintah sing menehi negara kesempatan kanggo nyebutake dhukungan kanggo nglindhungi siswa, guru, sekolah, lan universitas saka serangan nalika konflik bersenjata; pentinge nerusake pendidikan sajrone konflik bersenjata; lan implementasine langkah-langkah konkrit kanggo nyegah panggunaan militer sekolah. [terus maca…]