Kebijakan

UNESCO ngetrapake pedoman penting babagan peran lintas pendidikan kanggo ningkatake perdamaian

Tanggal 20 November 2023, 194 Negara Anggota UNESCO ngadopsi Rekomendasi Pendidikan kanggo Perdamaian, Hak Asasi Manungsa lan Pembangunan Lestari ing Konferensi Umum UNESCO. Iki minangka siji-sijine instrumen standar global sing nerangake carane pendidikan kudu digunakake kanggo nggawa perdamaian sing langgeng lan nuwuhake pembangunan manungsa liwat 14 prinsip panuntun.

UNESCO ngetrapake pedoman penting babagan peran lintas pendidikan kanggo ningkatake perdamaian Read More »

Proposal Kelayakan kanggo Nggawe Kamentrian Perdamaian kanggo Kolombia

Global Alliance for Ministries and Infrastructures for Peace Latin America and Caribbean Chapter (GAMIP LAC), nggawe sejarah internasional ing pambangunan Ministries of Peace kanthi menehi proposal kanggo nggawe institusi iki menyang Senat Kolombia. Proposal kasebut, sing ngutamakake kabutuhan pendidikan perdamaian, saiki kasedhiya kanggo diwaca.

Proposal Kelayakan kanggo Nggawe Kamentrian Perdamaian kanggo Kolombia Read More »

Perdamaian ing Pembangunan Sustainable: Nyelarasake Agenda 2030 karo Wanita, Perdamaian lan Keamanan (Ringkesan Kebijakan)

Agenda 2030 kanggo Pembangunan Sustainable ngakoni perdamaian minangka prasyarat kanggo pembangunan lestari nanging ora bisa ngerteni persimpangan jender lan perdamaian. Dadi, Jaringan Global Wanita Peacebuilders nyiapake ringkesan kabijakan iki kanggo nliti hubungan antarane Wanita, Perdamaian lan Keamanan (WPS) lan Agenda 2030 lan menehi rekomendasi praktis kanggo implementasine sinergis.

Perdamaian ing Pembangunan Sustainable: Nyelarasake Agenda 2030 karo Wanita, Perdamaian lan Keamanan (Ringkesan Kebijakan) Read More »

Anggota parlemen njaluk supaya upaya perdamaian, ngurmati hak asasi manungsa ing kurikulum K-to-10 anyar (Filipina)

Bagian kompetensi perdamaian ing kurikulum K-10 anyar kanggo pendhidhikan dhasar kudu mulang siswa babagan upaya pamrentah kanggo proses perdamaian sing beda-beda, ngurmati hak asasi manungsa, lan pamikiran kritis, lan liya-liyane.

Anggota parlemen njaluk supaya upaya perdamaian, ngurmati hak asasi manungsa ing kurikulum K-to-10 anyar (Filipina) Read More »

Revisi Rekomendasi 1974: Negara Anggota UNESCO nggayuh konsensus

Tanggal 12 Juli, Negara Anggota UNESCO sarujuk marang teks revisi Rekomendasi 1974 babagan pendhidhikan kanggo pangerten internasional, kerjasama lan perdamaian lan pendidikan sing ana hubungane karo hak asasi manungsa lan kebebasan dhasar. Dokumen internasional iki nyedhiyakake peta dalan sing jelas babagan carane pendidikan kudu berkembang ing abad kaping XNUMX kanggo menehi kontribusi nalika ngadhepi ancaman lan tantangan kontemporer.  

Revisi Rekomendasi 1974: Negara Anggota UNESCO nggayuh konsensus Read More »

Yayasan SOLIDAR nerbitake makalah kebijakan babagan pendidikan perdamaian

The Policy Paper on Peace Education. "Perjalanan sing Sustainable kanggo Perdamaian: Pendidikan Perdamaian ing Konteks Pendidikan Kewarganegaraan Global," nyedhiyakake puncak kegiatan setaun kanggo Yayasan SOLIDAR lan anggotane kanthi tema Pendidikan Perdamaian minangka alat kanggo nggayuh pembelajaran lan masyarakat sing lestari.  

Yayasan SOLIDAR nerbitake makalah kebijakan babagan pendidikan perdamaian Read More »

"Kampus universitas Kolombia kudu dadi papan kanggo kawruh lan pambangunan perdamaian": Menteri Aurora Vergara Figueroa

"Ing Pamrentahan Nasional kita setya mbangun budaya tentrem, liwat latihan sing kudu ngundang kabeh masyarakat kanggo ngatasi siklus kekerasan sing nyebabake ciloko lan nyeri nganti pirang-pirang dekade. Kita bakal terus ngiringi Institusi Pendidikan Superior ing desain lan implementasine strategi, protokol lan rute perawatan lan pencegahan marang jinis kekerasan ing kampus ... "- Aurora Vergara Figueroa, Menteri Pendidikan

"Kampus universitas Kolombia kudu dadi papan kanggo kawruh lan pambangunan perdamaian": Menteri Aurora Vergara Figueroa Read More »

Apa sing bisa ditindakake pendhidhikan kanthi konkrit (lan realistis) kanggo nyuda ancaman kontemporer lan nuwuhake perdamaian sing langgeng?

Kertas putih iki diwenehake dening Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian nyedhiyakake ringkesan babagan peran lan potensial pendidikan perdamaian kanggo ngatasi ancaman lan tantangan global kontemporer lan muncul kanggo perdamaian. Kanthi mengkono, menehi ringkesan ancaman kontemporer; negesake dhasar saka pendekatan transformatif efektif kanggo pendidikan; mriksa bukti efektifitas pendekatan kasebut; lan njelajah kepiye wawasan lan bukti kasebut bisa mbentuk masa depan bidang pendidikan perdamaian.

Apa sing bisa ditindakake pendhidhikan kanthi konkrit (lan realistis) kanggo nyuda ancaman kontemporer lan nuwuhake perdamaian sing langgeng? Read More »

Gulung menyang Top