Warta & Sorotan

Sudan Kidul ngluncurake 'Pedoman Deklarasi Sekolah Aman' kanthi dhukungan saka Save the Children kanggo nglindhungi sekolah saka panggunaan militer

Deklarasi Sekolah Aman minangka komitmen politik antar-pemerintah sing menehi negara kesempatan kanggo nyebutake dhukungan kanggo nglindhungi siswa, guru, sekolah, lan universitas saka serangan nalika konflik bersenjata; pentinge nerusake pendidikan sajrone konflik bersenjata; lan implementasine langkah-langkah konkrit kanggo nyegah panggunaan militer sekolah. [terus maca…]

Laporan Kegiatan

Pendhidhikan perdamaian ing sekolah resmi: Napa penting lan kepiye carane bisa ditindakake? (rekaman webinar)

Saliyane peneliti lan praktisi pendidikan perdamaian, webinar 27 Januari iki nemokake temuan laporan anyar saka Alert Internasional lan Dewan Inggris, "Pendhidhikan perdamaian ing sekolah formal: Napa penting lan kepiye carane bisa ditindakake?" Laporan kasebut mbahas babagan pendhidhikan perdamaian ing sekolah, pengaruh potensial, lan kepiye bisa diwujudake ing praktik. [terus maca…]