Mratelakake panemume

Mbusak logika perang: apa ana perspektif perdamaian kanggo perang Rusia-Ukraina?

Pendidik perdamaian Werner Wintersteiner nggawa perspektif riset perdamaian kanggo mangerteni dinamika perang Rusia-Ukraina lan njelajah kemungkinan perdamaian. Enem pengamatan dheweke bisa dadi seri pitakon kanggo ndhukung dialog kritis babagan kahanan lan potensial kanggo resolusi lan / utawa transformasi.

Mbusak logika perang: apa ana perspektif perdamaian kanggo perang Rusia-Ukraina? Read More »

Menteri Pendidikan Malaysia: goleki lokal kanggo mulang kamanungsan, perdamaian

Festival utama sing dirayakake wong Malaysia, kayata Diwali, minangka acara sing apik kanggo sekolah kanggo mulang nilai-nilai kamanungsan lan urip bebarengan sing tentrem kanggo para siswa. Mula, menteri utawa pemerintah ora bakal didakwa nggawa politik menyang sekolah.

Menteri Pendidikan Malaysia: goleki lokal kanggo mulang kamanungsan, perdamaian Read More »

Refleksi Akhir Tahun Pendidikan Perdamaian ing Indonesia

Ing taun 2023, sektor pendhidhikan Indonesia ngadhepi pirang-pirang kasus kekerasan, kanthi 23 kasus bullying ing sekolah-sekolah wiwit Januari nganti September, sing dianggep kurang nggambarake kahanan sing nyata. Artikel kasebut njaluk refleksi babagan masalah kasebut saka perspektif studi perdamaian lan non-kekerasan, njaluk tumindak luwih lanjut ing taun ngarep kanggo njamin lingkungan pendidikan sing aman ing Indonesia.

Refleksi Akhir Tahun Pendidikan Perdamaian ing Indonesia Read More »

Mbukak Wirang Amerika: Ngrampungake Pendhidhikan Damai ing Tengah Perang Sekolah

Undang-undang anyar wis nyebabake konflik ing institusi pendidikan, nyuda diskusi babagan keragaman lan ningkatake kekerasan budaya lan struktural. Ngatasi masalah kasebut liwat pendhidhikan perdamaian bisa ngowahi sekolah dadi ruang pencerahan, pangerten, lan perdamaian, negesake rasa hormat lan kolaborasi antarane budaya.

Mbukak Wirang Amerika: Ngrampungake Pendhidhikan Damai ing Tengah Perang Sekolah Read More »

Gulung menyang Top