Warta & Sorotan

Saka Foxes and Chicken Coops * - Refleksi babagan "Kegagalan Agenda Wanita, Perdamaian lan Keamanan"

Negara-negara anggota PBB gagal netepi kewajiban UNSCR 1325, kanthi rak-rak virtual saka rencana tumindak sing akeh diwartani. Nanging, jelas manawa kegagalan kasebut ora ana ing Agenda Wanita, Perdamaian lan Keamanan, utawa ing resolusi Dewan Keamanan sing nyebabake, nanging ing antarane negara-negara anggota sing wis stonewalled tinimbang ngetrapake Rencana Aksi Nasional. “Wonten endi?” pamicara ing Dewan Keamanan bubar takon. Minangka Betty Reardon mirsani, wanita ing lemah, makarya ing tumindak langsung kanggo nepaki agenda. [terus maca…]

Mratelakake panemume

Ora ana perang maneh lan larangan senjata nuklir

Yen ana apa-apa sing konstruktif teka saka bencana Ukraina, bisa uga ana volume sing njaluk pambusakan perang. Minangka Rafael de la Rubia mirsani, "konflik nyata antarane kakuwasan sing nggunakake wong lan negara dening manipulating, oppressing lan pitting wong-wong mau kanggo keuntungan lan gain ... mangsa bakal tanpa perang utawa ora ing kabeh." [terus maca…]

Mratelakake panemume

Sambungan Manungsa Dijalin ing Kasangsaran Manungsa

Unsur sing ora digatekake ing pengalaman COVID yaiku carane bisa mimpin kita menyang refleksi babagan sesambungan manungsa sing nggawa kita liwat kasangsaran, menehi kita rasa fisik sing nyata dadi anggota saka siji kulawarga manungsa, bisa ngrawat saben liyane, kaya sing kudu kita lakoni. yen kulawarga arep urip. Kiriman iki minangka conto sing jelas babagan pengalaman kasebut. [terus maca…]

Mratelakake panemume

Reparasi: wadhah katresnan marasake awakmu lan nggawe budaya ndandani

Wong-wong sing diperbudak sing didol menyang kabeh bagean ing jagad iki, kejahatan "perbudakan modern", lan eksploitasi tenaga kerja manungsa sing akeh saiki, nelpon para pendidik perdamaian ing endi wae kanggo nggambarake janji kasebut saka Kampanye Reparasi Grassroots lan ditrapake kanggo pendidikan kanggo keadilan kanggo dilecehke lan dieksploitasi ing kabeh negara lan komunitas kita. [terus maca…]