Mratelakake panemume

Pendidikan Perdamaian ing Indonesia

Muhammad Syawal Djamil mratelakaken bilih pendhidhikan katentreman ingkang jumbuh kaliyan prinsip Islam saged dipunsebar lumantar kulawarga lan lembaga pendhidhikan ing Indonesia kangge nuwuhaken kesadaran dhateng pentingipun katentreman lan saged nyengkuyung pembangunan masyarakat ingkang beradab lan adil.

Untung dudu strategi…

Kate Hudson, Sekretaris Jenderal Kampanye kanggo Perlucutan Senjata Nuklir ujar manawa kita ora bisa ngandelake nasib kanggo nglindhungi kita saka risiko perang nuklir. Nalika kita nandhani ulang taun kaping 77 saka pamboman Hiroshima lan Nagasaki, kita kudu ngelingi apa tegese panggunaan nuklir, lan nyoba lan ngerti apa perang nuklir saiki.

Ing mengeti Nagasaki, wektune kanggo mikir maneh strategi nuklir lan mungkasi perang ing Ukraina

Ing mengeti AS ngeculake bom atom ing Nagasaki (9 Agustus 1945) penting banget yen kita nliti kegagalan pencegahan nuklir minangka kabijakan keamanan. Oscar Arias lan Jonathan Granoff nyaranake senjata nuklir nduweni peran pencegahan minimal ing NATO lan menehi proposal sing wani kanggo nggawe persiapan kanggo mundur kabeh hulu ledak nuklir AS saka Eropa lan Turki minangka langkah awal kanggo mbukak rembugan karo Rusia. 

Saka Foxes and Chicken Coops * - Refleksi babagan "Kegagalan Agenda Wanita, Perdamaian lan Keamanan"

Negara-negara anggota PBB gagal netepi kewajiban UNSCR 1325, kanthi rak-rak virtual saka rencana tumindak sing akeh diwartani. Nanging, jelas manawa kegagalan kasebut ora ana ing Agenda Wanita, Perdamaian lan Keamanan, utawa ing resolusi Dewan Keamanan sing nyebabake, nanging ing antarane negara-negara anggota sing wis stonewalled tinimbang ngetrapake Rencana Aksi Nasional. “Wonten endi?” pamicara ing Dewan Keamanan bubar takon. Minangka Betty Reardon mirsani, wanita ing lemah, makarya ing tumindak langsung kanggo nepaki agenda.

Apa Aku Ngerti Babagan Urip Manungsa minangka Downwinder Nuklir

Mary Dickson minangka slamet saka uji coba senjata nuklir. Swara dekade wiwit tes pisanan ing situs tes Nevada, korban tes nuklir wis nandhang pati, umur sing winates, lan urip lara lan cacat fisik. Dickson ngupaya akuntabilitas lan ganti rugi kanggo para korban liyane, faktor sing kudu ditimbang kanggo ngevaluasi etika kebijakan nuklir.

Gulung menyang Top