Tandha Tindakan

Wanita Afghanistan Nelpon Wanita Amerika kanggo Solidaritas

Surat terbuka saka wanita profesional liyane, administrator universitas Afghanistan kudu nantang kabeh wanita Amerika kanggo ngadhepi konsekuensi saka ditinggalake wong-wong sing paling siyap nuntun Afghanistan menyang anggota konstruktif ing komunitas donya: wanita sing duwe pendidikan lan mandhiri sing tanggung jawab kanggo entuk bathi kesetaraan sosial saiki diinjak-injak karo Taliban. Kanthi pitulung saka Kantor Gedung Putih sing ditanggepi masalah jender, surat asli sing ora diatasi sing ditujukan kanggo Wakil Presiden Kamala Harris wis dikirim menyang kantor Wakil Presiden. Muga-muga uga bakal diwaca lan dibahas ing kursus studi perdamaian lan pendhidhikan perdamaian kanggo menehi swara kanggo wanita sing ora bisa ditemokake ing Afghanistan kanthi kahanan sing padha karo panulis, sawetara sing dikarepake bisa nemokake papan ing kampus lan universitas. [terus maca…]

Warta & Sorotan

PBB Ndhukung Pranyata Dina Pendhidhikan Perdamaian Global

Duta Besar Anwarul K. Chowdhury, mantan Sekretaris Jenderal lan Wakil Tinggi PBB lan Pendiri Gerakan Global kanggo Budaya Perdamaian, pidato ing Konferensi Tahunan Pendhidhikan Perdamaian Tahunan Pertama sing diatur kanthi nyata dening Yayasan Unity lan Jaringan Pendidikan Perdamaian. Penyelenggara konferensi ndhukung agenda kanggo nggawe "Dina Pendhidhikan Perdamaian Global." [terus maca…]

Mratelakake panemume

Ngilangi Nukes Saiki!

Ala sosial njaluk wangsulan sosial. Kanggo komunitas pendhidhikan perdamaian, iki tegese ora mung nindakake penyelidikan reflektif babagan masalah etika sing ditimbangke senjata nuklir, nanging uga menehi perhatian sing padha karo tanggung jawab etika warga negara kanggo tumindak ngilangi. [terus maca…]

Mratelakake panemume

Obyek, Memori, lan Peacebuilding

Ora ana sejatine kasunyatan babagan jaman biyen. Nanging, minangka sarjana Yayasan Rei Dody Wibowo udur, kita kala-kala kena pengaruh lan njaluk pretyaya marang siji versi sejarah sing pasti. Nggunakake lensa pendhidhikan perdamaian, dheweke njaluk kita nimbang motif lan strategi musium sing dikelola pemerintah, lan menehi saran cara maju liwat praktik museum sing nyumbang kanggo pembangunan perdamaian. [terus maca…]