Warta & Sorotan

Ngowahi visi humanistik anyar babagan pendidikan global dadi kasunyatan (video webinar saiki kasedhiya)

Ing Mei 20, 2024, webinar virtual babagan "Ngowahi visi humanistik anyar babagan pendidikan global dadi kasunyatan" dianakake bebarengan karo Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian lan NISSEM. Webinar kasebut ngrampungake potensial kanggo ngetrapake Rekomendasi 2023 babagan Pendidikan kanggo Perdamaian, Hak Asasi Manungsa lan Pembangunan Lestari sing diadopsi dening kabeh Negara Anggota UNESCO ing Nopember 2023.

Ngowahi visi humanistik anyar babagan pendidikan global dadi kasunyatan (video webinar saiki kasedhiya) Read More »

Johan Vincent Galtung (1930-2024): Kepribadian sing apik lan kontroversial

Ing Februari 2024, Johan Galtung, mbok menawa sing paling misuwur, paling nggumunake lan paling berpengaruh, nanging uga tokoh paling kontroversial ing riset perdamaian awal tiwas. Ing esai cendhak iki, penulis njelasake pentinge Galtung kanggo riset perdamaian tanpa mbantah kontradiksi.

Johan Vincent Galtung (1930-2024): Kepribadian sing apik lan kontroversial Read More »

Empowering Teaching: Challenging Hierarchies For Social Justice (Review Buku)

Marybeth Gasman nyemak buku anyar, "Ngganggu Hirarki ing Pendhidhikan: Siswa lan Guru Kolaborasi kanggo Owah-owahan Sosial," kanthi mirsani manawa para editor nggambar karya Freire nanging uga kritis. Ora kaya penulis lan ahli teori sing kondhang, dheweke nenun balapan dadi analisis tinimbang ngatasi masalah kasebut kanthi ora langsung utawa fokus ing masalah kelas utamane kaya sing ditindakake Freire.

Empowering Teaching: Challenging Hierarchies For Social Justice (Review Buku) Read More »

Mesa Técnica: El Recorrido de un Trabajo en Equipo por la Paz en la Ciudad de Ibague, Kolombia

La mesa técnica de construcción de paz y convivencia escolar es un esfuerzo de un trabajo en equipo liderado por docentes orientadores de la ciudad de Ibagué, Kolombia, mediante propuestas de proyectos en beneficio de las instituciones educativas la ciudad enfocado al fortal social. La mesa ha realizado en estos años de funcionamiento cartografía social, state del arte, aplicativo web for que los docentes implementen guías didácticas en sus asignaturas, un documento de lineamientos de politica pública y la recolección de historias de vida sobre ocurren de paz que en las instituciones educativas de la ciudad.

(Tabel Teknis: Perjalanan Kerja Tim kanggo Perdamaian ing Kutha Ibague, Kolombia) Tabel teknis kanggo mbangun perdamaian lan koeksistensi sekolah minangka upaya tim sing dipimpin dening guru bimbingan saka kutha Ibagué, Kolombia, liwat proposal proyek kanggo entuk manfaat saka institusi pendidikan fokus ing ngiyataken ibukutha sosial kutha. Ing taun-taun operasi kasebut, tabel kasebut wis nindakake kartografi sosial, negara canggih, aplikasi web kanggo para guru kanggo ngetrapake pandhuan piwulang ing mata pelajaran, dokumen pedoman kebijakan umum lan koleksi crita urip babagan gerakan perdamaian sing dumadi ing institusi pendidikan kutha.

Mesa Técnica: El Recorrido de un Trabajo en Equipo por la Paz en la Ciudad de Ibague, Kolombia Read More »

Gulung menyang Top