Warta & Sorotan

Herman Daly ing memoriam: A Economist Who Future Economists — and Societies — Will Dare Not Ignore

Pati Herman Daly kudu ditangisi dening kabeh sing ngupaya nyuda krisis iklim. Dheweke ngelingake akibat saka eksploitasi terus-terusan planet kasebut kanggo nyedhiyakake urip sing luwih mulya kanggo wong sugih, kekurangan wong miskin lan rusake planet iki. Para pendidik perdamaian sing pengin nulungi para siswa kanggo ngembangake kapasitas pangerten bisa uga nuduhake karya Daly.

Napa ngukum ancaman nggunakake senjata nuklir?

Ancaman Rusia kanggo nggunakake senjata nuklir wis nambah ketegangan, nyuda ambang panggunaan senjata nuklir, lan nambah risiko konflik nuklir lan bencana global. Makalah ringkes sing disiapake dening ICAN iki menehi ringkesan kenapa delegitimasi ancaman kasebut penting, perlu lan efektif.

IPRA-PEC - Proyeksi Tahap Sabanjure: Refleksi babagan Oyod, Proses lan Tujuane

Ing pengamatan ulang tahun 50th saka Komisi Pendidikan Perdamaian (PEC) saka Asosiasi Riset Perdamaian Internasional, loro anggota pendiri kasebut nggambarake asal-usule nalika ndeleng masa depan. Magnus Haavlesrud lan Betty Reardon (uga dadi anggota Kampanye Global kanggo Pendhidhikan Perdamaian) ngajak anggota saiki kanggo nggambarake saiki lan ancaman eksistensial kanggo kaslametan manungsa lan planet sing saiki nantang pendhidhikan perdamaian kanggo nggambarake masa depan sing direvisi kanthi signifikan kanggo PEC lan perane. ing njupuk tantangan…

UNESCO Rali Pelatih Guru kanggo Juara Pendidikan Perdamaian lan Nyegah Ekstremisme Kekerasan ing Pendhidhikan Guru

Kamentrian Pendidikan lan Olahraga ing Uganda ngleksanakake Proyek Pendidikan Perdamaian lan Nyegah Ekstremisme Kekerasan kanthi dhukungan saka Institut Pembangunan Kapasitas Internasional UNESCO ing Afrika. Lokakarya sedina dianakake kanggo keterlibatan stakeholder ing Kampala tanggal 29 Juli sing dimaksudake kanggo nuduhake pengalaman babagan pendhidhikan perdamaian lan pencegahan ekstremisme kekerasan ing institusi pelatihan guru sing dipilih ing Uganda.

Musik minangka dalan kanggo tentrem

Calon Phd Siprus enom saka Universitas Terbuka Siprus sing wis ngatur skema sing nyengkuyung perdamaian lan hubungan antarane bocah-bocah Siprus Yunani lan Siprus Turki minangka salah sawijining finalis kanggo Penghargaan Pemuda Persemakmuran 2022.

Deklarasi Perdamaian Nagasaki

Taue Tomihisa, Walikota Nagasaki nerbitake Deklarasi Damai iki tanggal 9 Agustus 2022, mutusake kanggo nggawe "Nagasaki dadi papan pungkasan sing ngalami bom atom,"

Gulung menyang Top