Warta & Sorotan

Saka Foxes and Chicken Coops * - Refleksi babagan "Kegagalan Agenda Wanita, Perdamaian lan Keamanan"

Negara-negara anggota PBB gagal netepi kewajiban UNSCR 1325, kanthi rak-rak virtual saka rencana tumindak sing akeh diwartani. Nanging, jelas manawa kegagalan kasebut ora ana ing Agenda Wanita, Perdamaian lan Keamanan, utawa ing resolusi Dewan Keamanan sing nyebabake, nanging ing antarane negara-negara anggota sing wis stonewalled tinimbang ngetrapake Rencana Aksi Nasional. “Wonten endi?” pamicara ing Dewan Keamanan bubar takon. Minangka Betty Reardon mirsani, wanita ing lemah, makarya ing tumindak langsung kanggo nepaki agenda. [terus maca…]

Tandha Tindakan

Surat mbukak kanggo Anthony Blinken njaluk proses visa sing adil lan efisien kanggo akademisi Afghan sing beresiko

Panjaluk iki saka akademisi Amerika menyang Sekretaris Negara njaluk tumindak kanggo mbusak alangan sing ngalangi proses visa sing efisien lan adil kanggo akademisi Afghan sing beresiko. Kita ngajak kabeh supaya nyebarake surat kasebut liwat jaringan masing-masing lan nyengkuyung wong Amerika supaya ngirim menyang Senator lan Perwakilan. [terus maca…]

Warta & Sorotan

Penimbunan Nuklir Dilarang dening Traktat Larangan Nuklir

Pendidik perdamaian sing ngurusi masalah perlucutan senjata kudu ngerti karo Institut Riset Perdamaian Stockholm (SIPRI) lan karya sing dianggep banget babagan macem-macem masalah sing ana gandhengane karo senjata lan persenjataan. Wong-wong sing ngatasi masalah senjata nuklir lan gerakan kanggo ngilangi bakal nemokake riset SIPRI babagan stockpiling sing dipasang ing kene materi sinau sing migunani. [terus maca…]

Warta & Sorotan

Pengetan lan Komitmen: Dokumentasi 12 Juni 1982 minangka Festival kanggo Urip

"In Our Hands," film dening Robert Richter, nyathet kabungahan lan kesadaran sing dadi ciri 12 Juni 1982 Maret kanggo penghapusan nuklir; kabungahan sing ditimbulake dening energi positif sing gedhe-gedhe sing dipamerake para pemain, lan kesadaran babagan kasunyatan sing nyata kaya sing diucapake dening akeh sing diwawancarai dening pembuat film. Film iki ditampilake ing kene kanggo ndhukung peacelearning lan refleksi kanggo ndhukung aksi kanggo masa depan gerakan penghapusan nuklir. [terus maca…]

Warta & Sorotan

"Ngowahi Wedi dadi Tumindak": Obrolan karo Cora Weiss

Mobilisasi 12 Juni 1982 kanggo penghapusan senjata nuklir minangka latihan kanggo ngowahi rasa wedi dadi tumindak. Obrolan iki karo Cora Weiss, Robert Richter, lan Jim Anderson ngunjungi maneh pawai NYC lan rapat umum 1 yuta wong lan nylidiki apa sing bisa ditindakake mobilisasi lan pituduh arah gerakan penghapusan nuklir. [terus maca…]

Warta & Sorotan

"Realitas Nuklir Anyar"

Robin Wright ngandhani "Realitas Nuklir Anyar" kanthi nyebutake kabutuhan "nyipta arsitektur keamanan anyar utawa luwih stabil-kanthi perjanjian, alat verifikasi, pengawasan, lan penegakan-kanggo ngganti model eroding sing diadegake sawise perang gedhe pungkasan ing Eropa rampung. , pitung puluh pitu taun kepungkur.” [terus maca…]

Tandha Tindakan

Senjata Nuklir lan Perang Ukraina: Pranyatan Keprihatinan

Yayasan Perdamaian Umur Nuklir ndhukung panggilan kanggo gerakan masyarakat sipil skala luas kanggo penghapusan nuklir lan ngusulake proposal kanggo nganakake pengadilan masyarakat sipil kanggo ngatasi pelanggaran hukum internasional sing dilanggar dening negara sing duwe nuklir. Kita nyengkuyung para pendidik perdamaian maca deklarasi kanggo ndhukung penyelidikan babagan potensial pengadilan masyarakat sipil. [terus maca…]