fitur

Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian sing nominasi Hadiah Nobel Perdamaian 2021

Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian (GCPE) wis nominasi Hadiah Nobel Perdamaian 2021. Nominasi kasebut ngakoni kampanye kasebut minangka proyek sing paling dinamis, berpengaruh, lan paling jembar ing pendhidhikan perdamaian, nanging ora kanggo perlucutan senjata lan pambusakan perang. 

Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian sing nominasi Hadiah Nobel Perdamaian 2021 Read More »

Ngamanake Demokrasi ing Pilihan sing Konflik: Sumberdaya kanggo Pendidik

Sajrone pemilihan sing ora stabil, apa sing bisa ditindakake kanggo njaga demokrasi lan nglindhungi asil pamilihan umum? Kepiye kita bisa nanggepi rasa wedi, kudeta potensial, upaya intimidasi, lan kekerasan kanthi non-kekerasan? Kampanye Global kanggo Pendhidhikan Perdamaian nyusun dhaptar sumber kanggo ndhukung pendhidhik ing upaya mulang babagan wayahe politik saiki, nyiapake siswa kanggo nanggapi ancaman kanthi konstruktif lan tanpa kekerasan, lan nuwuhake demokrasi sing luwih kuat lan mbesuk kanggo mbesuk.

Ngamanake Demokrasi ing Pilihan sing Konflik: Sumberdaya kanggo Pendidik Read More »

Virus "nasionalisme krisis"

Werner Wintersteiner negesake manawa krisis Corona ngandhakake manawa globalisasi saiki ndadekake saling ketergantungan tanpa solidaritas bebarengan. Virus iki nyebar kanthi global, lan mbebayani bakal mbutuhake upaya global, nanging negara-negara kasebut bereaksi karo visi trowongan nasional. Bentenipun, perspektif kewarganegaraan global bakal cocog karo krisis global.

Virus "nasionalisme krisis" Read More »

Masalah Paku: Patriarki lan Pandemik

Akeh gerakan perdamaian lan keadilan sing njaluk nggunakake wektu kritis iki kanggo nggambarake, ngrancang lan sinau cara kita menyang masa depan sing luwih positif. Siji kontribusi sing bisa ditindakake para pendidik perdamaian kanggo proses iki yaiku nggambarake kemungkinan ana basa alternatif lan kiasan sing para ahli basa perdamaian lan feminis wis nyoba mbujuk supaya kita fokus.

Masalah Paku: Patriarki lan Pandemik Read More »

Pendidikan Perdamaian lan Pendidikan Transformatif: Sorotan saka CTAUN 2020 ing PBB

Ing tanggal 28 Februari 2020, Komite Pengajaran Babagan Perserikatan Bangsa-Bangsa nganakake konferensi kaping 21 ing Perserikatan Bangsa-Bangsa kanthi tema "Ora Ana Perang." Tony Jenkins, Koordinator Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian pidato ing acara kasebut babagan pendhidhikan perdamaian lan pendhidhikan transformatif. Video saka acara saiki kasedhiya.

Pendidikan Perdamaian lan Pendidikan Transformatif: Sorotan saka CTAUN 2020 ing PBB Read More »

Luwih becik: Pendapat antarane Pendidikan Perdamaian lan Pembelajaran Emosi Sosial kudu didhukung ing endi wae

Intine, loro PeaceEd lan SEL ngupayakake ngatasi masalah sosial kanthi ngajak wong-wong mau ngenali nilai-nilai sing padha, nggedhekake ilmu pengetahuan lan ngembangake katrampilan sing dibutuhake kanggo nggawe masa depan sing tentrem. SEL negesake pangowahan ing level pribadi lan interpersonal, dene PeaceEd asring fokus ing masalah sosial, politik, lan sistemik.

Luwih becik: Pendapat antarane Pendidikan Perdamaian lan Pembelajaran Emosi Sosial kudu didhukung ing endi wae Read More »

Ora Ana Perdamaian tanpa Pendhidhikan Damai!

70 pendidik, akademisi & aktivis, makili luwih saka 33 identitas lan afiliasi negara sing beda-beda, kumpul ing Institut Internasional Perdamaian Internasional ing Nicosia, Siprus wiwit tanggal 2019-21 Juli 28. Minangka tumindak solidaritas karo pendidik perdamaian saka saindenging jagad, peserta ngumumake manawa ora ana katentreman tanpa pendhidhikan perdamaian.

Ora Ana Perdamaian tanpa Pendhidhikan Damai! Read More »

sinau nglucuti senjata

Sinau Disarm

Iki minangka pos terakhir saka seri retrospektif sing nate nerbitake publikasi enem taun dekade Betty Reardon babagan pendhidhikan perdamaian. "Sinau nglucuti senjata" minangka ringkesan saka sawetara konsep inti sing tetep lan keyakinan normatif sing nyebabake kerjane suwene patang puluh taun kepungkur lan panggilan kanggo ndeleng pendhidhikan perdamaian minangka strategi penting kanggo implementasi usulan-usulan lan politik perdamaian .

Sinau Disarm Read More »

Gulung menyang Top