Laporan Kegiatan

Kamentrian Pendidikan Kolombia ngunjungi El Salado: Apa perdamaian bisa diwulangake?

Workshop pendhidhikan perdamaian anyar Kamentrian Pendidikan ing El Salado nggambarake kemajuan sing ditindakake kanggo perdamaian ing Kolombia. Nanging, ing sangisore permukaan, pendhidhikan perdamaian lan perdamaian kurang sumber daya lan ora bisa nggayuh tujuane.

Kamentrian Pendidikan Kolombia ngunjungi El Salado: Apa perdamaian bisa diwulangake? Read More »

Mesa Técnica: El Recorrido de un Trabajo en Equipo por la Paz en la Ciudad de Ibague, Kolombia

La mesa técnica de construcción de paz y convivencia escolar es un esfuerzo de un trabajo en equipo liderado por docentes orientadores de la ciudad de Ibagué, Kolombia, mediante propuestas de proyectos en beneficio de las instituciones educativas la ciudad enfocado al fortal social. La mesa ha realizado en estos años de funcionamiento cartografía social, state del arte, aplicativo web for que los docentes implementen guías didácticas en sus asignaturas, un documento de lineamientos de politica pública y la recolección de historias de vida sobre ocurren de paz que en las instituciones educativas de la ciudad.

(Tabel Teknis: Perjalanan Kerja Tim kanggo Perdamaian ing Kutha Ibague, Kolombia) Tabel teknis kanggo mbangun perdamaian lan koeksistensi sekolah minangka upaya tim sing dipimpin dening guru bimbingan saka kutha Ibagué, Kolombia, liwat proposal proyek kanggo entuk manfaat saka institusi pendidikan fokus ing ngiyataken ibukutha sosial kutha. Ing taun-taun operasi kasebut, tabel kasebut wis nindakake kartografi sosial, negara canggih, aplikasi web kanggo para guru kanggo ngetrapake pandhuan piwulang ing mata pelajaran, dokumen pedoman kebijakan umum lan koleksi crita urip babagan gerakan perdamaian sing dumadi ing institusi pendidikan kutha.

Mesa Técnica: El Recorrido de un Trabajo en Equipo por la Paz en la Ciudad de Ibague, Kolombia Read More »

Uskup Agung Seoul pengin ngundang para pemuda Korea Utara menyang Dina Pemuda Sedunia 2027

Uskup Agung Soon-taick Chung nyaranake supaya bocah-bocah Korea Lor diundang menyang Dina Pemuda Sedunia, sing dianakake ing Seoul. Pengumuman kasebut digawe ing Forum Perdamaian Semenanjung Korea Ke-70, sing ngrampungake masalah sing paling penting sing muncul saka ulang tahun XNUMXth gencatan senjata. Nglibatake wong enom ing cara rekonsiliasi minangka tantangan.

Uskup Agung Seoul pengin ngundang para pemuda Korea Utara menyang Dina Pemuda Sedunia 2027 Read More »

UNESCO nglatih guru ing Education for Peace and Sustainable Development (EPSD) ing Myanmar

Kantor Antena UNESCO ing Yangon, Myanmar, nglatih 174 pendhidhikan, siswa, pangembang kurikulum, lan pangurus sekolah ing Education for Peace and Sustainable Development (EPSD). Pelatihan kasebut nduweni tujuan kanggo nambah kesadaran babagan subjek kasebut lan mbangun kompetensi guru lan praktisi pendidikan ing EPSD ing Myanmar. 

UNESCO nglatih guru ing Education for Peace and Sustainable Development (EPSD) ing Myanmar Read More »

Menteri Pendidikan Malaysia: goleki lokal kanggo mulang kamanungsan, perdamaian

Festival utama sing dirayakake wong Malaysia, kayata Diwali, minangka acara sing apik kanggo sekolah kanggo mulang nilai-nilai kamanungsan lan urip bebarengan sing tentrem kanggo para siswa. Mula, menteri utawa pemerintah ora bakal didakwa nggawa politik menyang sekolah.

Menteri Pendidikan Malaysia: goleki lokal kanggo mulang kamanungsan, perdamaian Read More »

"Sinau kanggo Perdamaian Awet" - Dina Pendidikan Internasional 2024

Kanggo ngrayakake Dina Pendidikan Internasional, UNESCO nganakake dialog babagan pendhidhikan kanggo perdamaian tanggal 24 Januari 2024 ing Markas Besar Perserikatan Bangsa-Bangsa ing New York City kanthi tema "Learning for Lasting Peace." Panel kasebut kalebu komentar dening Tony Jenkins, koordinator Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian. Video acara saiki kasedhiya.

"Sinau kanggo Perdamaian Awet" - Dina Pendidikan Internasional 2024 Read More »

LACPSA-Ghana Akhir Taun Review

Taun 2023 menehi tantangan kanggo LACPSA-GHANA, kalebu bencana sing ana gandhengane karo iklim lan konflik kekerasan. Upaya kasebut kalebu promosi non-kekerasan, melu komunitas, ngajari babagan owah-owahan iklim, lan kolaborasi karo media lan layanan darurat. Fokus masa depan yaiku melu institusi pendidikan lan terus ngurmati Perintis Perdamaian.

LACPSA-Ghana Akhir Taun Review Read More »

Refleksi Akhir Tahun Pendidikan Perdamaian ing Indonesia

Ing taun 2023, sektor pendhidhikan Indonesia ngadhepi pirang-pirang kasus kekerasan, kanthi 23 kasus bullying ing sekolah-sekolah wiwit Januari nganti September, sing dianggep kurang nggambarake kahanan sing nyata. Artikel kasebut njaluk refleksi babagan masalah kasebut saka perspektif studi perdamaian lan non-kekerasan, njaluk tumindak luwih lanjut ing taun ngarep kanggo njamin lingkungan pendidikan sing aman ing Indonesia.

Refleksi Akhir Tahun Pendidikan Perdamaian ing Indonesia Read More »

Gulung menyang Top