Laporan Kegiatan

Apa tentrem bisa diwiwiti ing kelas? Forum online nliti masalah-masalah kanggo Dina Pendidikan Internasional PBB

Cara ngajarake perdamaian ing saindenging planet minangka topik Forum Pendidikan Perdamaian Global ing Dina Pendidikan PBB, 24 Januari. Dhiskusi kasebut kalebu Sekjen PBB Antonio Guterres, sing slamet saka penembakan Taliban lan pemenang Bebungah Nobel Perdamaian Malala Yousafzai, pendidik paling dhuwur UNESCO Stefania Giannini, Aktivis/aktris Prancis lan profesor Harvard Guila Clara Kessous, lan mantan kepala UNESCO Federico Walikota Zaragoza.

Pendidikan Perdamaian lan Tindakan kanggo Dampak: Menyang model kanggo pembangunan perdamaian antargenerasi, pimpinan pemuda, lan lintas budaya

Artikel iki ngenalake Peace Education and Action for Impact (PEAI), program pangembangan kepemimpinan sing dirancang kanggo nyambungake lan ndhukung pembangun perdamaian enom. Iki ngrembug apa iku PEAI, cara kerjane, lan kenapa digawe. Iki uga menehi gambaran babagan karya sing ditindakake ing 2021 - melu para pemuda lan komunitas ing 12 negara - lan rencana kanggo masa depan. Pawulangan saka PEAI kanggo sapa waé sing kasengsem ing pendhidhikan perdamaian lan inisiatif aksi sing dipimpin para pemuda, didhukung wong diwasa, lan komunitas.

UNESCO Rali Pelatih Guru kanggo Juara Pendidikan Perdamaian lan Nyegah Ekstremisme Kekerasan ing Pendhidhikan Guru

Kamentrian Pendidikan lan Olahraga ing Uganda ngleksanakake Proyek Pendidikan Perdamaian lan Nyegah Ekstremisme Kekerasan kanthi dhukungan saka Institut Pembangunan Kapasitas Internasional UNESCO ing Afrika. Lokakarya sedina dianakake kanggo keterlibatan stakeholder ing Kampala tanggal 29 Juli sing dimaksudake kanggo nuduhake pengalaman babagan pendhidhikan perdamaian lan pencegahan ekstremisme kekerasan ing institusi pelatihan guru sing dipilih ing Uganda.

Ancaman nuklir, keamanan umum lan perlucutan senjata (Selandia Baru)

Ing taun 1986, pamrentah Selandia Baru ngetrapake pedoman Studi Perdamaian kanggo ngenalake pendidikan perdamaian menyang kurikulum sekolah. Taun candhake, parlemen ngadopsi undang-undang sing nglarang senjata nuklir - nguatake kabijakan minangka owah-owahan menyang kebijakan luar negeri adhedhasar keamanan umum. Ing artikel iki, Alyn Ware mengeti ulang tahun 35th saka undang-undang bebas nuklir, nyoroti hubungan antara pendidikan perdamaian lan owah-owahan ing kabijakan keamanan, lan nyaranake tumindak luwih lanjut kanggo pamrentah lan warga Selandia Baru kanggo mbantu ngilangi senjata nuklir sacara global.

Gulung menyang Top