Tandha Tindakan

Wanita Afghanistan Nelpon Wanita Amerika kanggo Solidaritas

Surat terbuka saka wanita profesional liyane, administrator universitas Afghanistan kudu nantang kabeh wanita Amerika kanggo ngadhepi konsekuensi saka ditinggalake wong-wong sing paling siyap nuntun Afghanistan menyang anggota konstruktif ing komunitas donya: wanita sing duwe pendidikan lan mandhiri sing tanggung jawab kanggo entuk bathi kesetaraan sosial saiki diinjak-injak karo Taliban. Kanthi pitulung saka Kantor Gedung Putih sing ditanggepi masalah jender, surat asli sing ora diatasi sing ditujukan kanggo Wakil Presiden Kamala Harris wis dikirim menyang kantor Wakil Presiden. Muga-muga uga bakal diwaca lan dibahas ing kursus studi perdamaian lan pendhidhikan perdamaian kanggo menehi swara kanggo wanita sing ora bisa ditemokake ing Afghanistan kanthi kahanan sing padha karo panulis, sawetara sing dikarepake bisa nemokake papan ing kampus lan universitas. [terus maca…]

Tandha Tindakan

Daya tarik cepet kanggo para sarjana, siswa, praktisi, pimpinan masarakat sipil, lan aktivis Afghanistan

Sarjana Risiko (SAR), kanthi kemitraan karo institusi pendidikan tinggi, asosiasi, jaringan, lan profesional sing prihatin karo kolega ing Afghanistan, njaluk tandha tangan saka anggota komunitas pendhidhikan sing luwih dhuwur kanggo surat sing diwenehake menyang pejabat pamrentah AS sing meksa supaya njupuk tindakan cepet kanggo mbantu nylametake sarjana, siswa, lan aktor masyarakat sipil. [terus maca…]

Tandha Tindakan

Kabeh sing Bisa ditindakake: Nyengkuyung Tindakan PBB & Masyarakat Sipil ing Afghanistan

Masyarakat sipil terus ngupayakake kesempatan kanggo nggawa prekara lan basis kanggo tumindak sing migunani kanggo perhatian wong-wong sing ana ing sistem PBB sing duwe kapasitas kanggo tumindak ing Afghanistan. Mangga waca proposal paling anyar sing dikirim menyang surat menyang Duta Besar Kanada kanggo PBB lan coba wenehi tandha kanggo nunjukake dhukungan sampeyan. [terus maca…]

Tandha Tindakan

Ajakan Tindakan: UNSCR 1325 minangka Instrumen Perlindhungan Wanita Afghanistan

Anggota masyarakat sipil internasional negesake manawa hak asasi manungsa lan keamanan wanita lan bocah-bocah wadon kudu integral karo tumindak apa wae sing bakal ditindakake PBB ing Afghanistan. Kita ngajak sampeyan melu gaweyan iki, kanthi mlebu telpon iki kanggo nglindhungi wanita Afghanistan, kanggo nggawe UNSCR 1325 minangka norma internasional sing bisa digunakake kanthi praktis, lan kanggo njamin manawa para penjaga perdamaian siyap ngurmati prinsip-prinsip kasebut. [terus maca…]