Tandha Tindakan

Hak Wanita ora kudu dadi tawar menawar antarane Taliban lan Komunitas Internasional

Nalika kita nerusake seri babagan larangan Taliban babagan pendhidhikan lan pakaryan wanita, penting kanggo pangerten lan tumindak luwih lanjut kanggo ngrungokake langsung saka wanita Afghan sing ngerti paling mbebayani sing ditindakake larangan kasebut; ora mung ing wanita sing kena pengaruh lan kulawargane, nanging ing kabeh negara Afghan. Pernyataan iki saka koalisi organisasi wanita Afghanistan kanthi lengkap nggambarake cilaka kasebut.

Surat mlebu menyang PBB & OIC babagan Hak Asasi Manusia Wanita ing Afghanistan

Mangga nimbang tandha tandha layang iki kanggo nanggepi dampak sing ngrusak saka larangan anyar ing pendidikan tinggi wanita lan karya wanita ing Afghanistan. Agama kanggo Perdamaian lan Pusat Interfaith New York dadi tuan rumah surat iki karo NGO adhedhasar iman lan kamanungsan liyane sadurunge rapat tingkat tinggi antarane Pejabat PBB lan Taliban utawa "Penguasa De Facto."

Ora Ing Jeneng Kita: Pernyataan babagan Taliban lan Pendidikan Wanita

Dewan Urusan Umum Muslim, ing pratelan iki njaluk mbalikke larangan Taliban babagan pendhidhikan bocah-bocah wadon lan wanita, nyatakake maneh pernyataan sing saiki ditindakake dening akeh organisasi Muslim. Kawicaksanan kasebut anti-Islam lan bertentangan karo prinsip dhasar iman babagan hak lan kabutuhan pendidikan kanggo kabeh, mula kudu langsung dibatalake.

AJA JADI PENONTON: Tumindak Solidaritas karo Wanita Afghan

Pernyataan iki nggawe panjaluk khusus, kalebu (antara liya), pengakuan hak asasi manungsa kanggo pendhidhikan kanthi langsung mbatalake larangan wanita lan bocah-bocah wadon sing mlebu universitas lan sekolah menengah, lan njaluk komunitas internasional menehi swara ing kabeh forum kanthi "the panguwasa de facto" kanggo kabutuhan nepaki hak iki.

Petisi: Aku ngadeg karo Wanita Afghan: #AllorNone

Upsurge anyar ing represi Taliban marang wanita ora bisa dijawab. Komunitas donya, utamane Amerika Serikat, kudu tumindak kanggo ngatasi ketidakadilan sing serius iki, lan nindakake selaras karo panggilan Wanita Afghan. Kita kabeh kudu ndesek pamrentah supaya nindakake kewajiban komunitas jagad iki kanggo njamin standar internasional hak asasi manungsa lan keadilan jender ing Afghanistan. 

Napa ngukum ancaman nggunakake senjata nuklir?

Ancaman Rusia kanggo nggunakake senjata nuklir wis nambah ketegangan, nyuda ambang panggunaan senjata nuklir, lan nambah risiko konflik nuklir lan bencana global. Makalah ringkes sing disiapake dening ICAN iki menehi ringkesan kenapa delegitimasi ancaman kasebut penting, perlu lan efektif.

Badai Fiona Nuduhake Kesengsaraan kanggo Puerto Rico Sawise Pelajaran Ora Digatekake Badai Maria

Kita njaluk solidaritas karo kanca-kanca kita ing Puerto Rico, utamane Anita Yudkin lan Ketua UNESCO Pendidikan Perdamaian ing Universitas Puerto Rico, kontributor aktif kanggo Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian. Kita bakal ngucapke matur nuwun yen sampeyan bisa nindakake adaptasi utawa endorsement layang iki lan ngirim menyang wakil Congressional pamilike. 

Surat Terbuka Kapindho kanggo Sekretaris Negara njaluk proses adil kanggo visa kanggo sarjana lan siswa Afghanistan sing beresiko

Iki minangka surat terbuka kaping pindho saka akademisi Amerika menyang Sekretaris Negara sing njaluk langkah-langkah langsung kanggo ngatasi alangan saiki ing proses visa sing ndadekake akeh sarjana Afghan sing beresiko saka universitas AS sing wis diundang. Matur nuwun kanggo sapa wae lan kabeh sing njupuk langkah-langkah kanggo njaluk tumindak kanggo ngatasi masalah kasebut.

Surat mbukak kanggo Anthony Blinken njaluk proses visa sing adil lan efisien kanggo akademisi Afghan sing beresiko

Panjaluk iki saka akademisi Amerika menyang Sekretaris Negara njaluk tumindak kanggo mbusak alangan sing ngalangi proses visa sing efisien lan adil kanggo akademisi Afghan sing beresiko. Kita ngajak kabeh supaya nyebarake surat kasebut liwat jaringan masing-masing lan nyengkuyung wong Amerika supaya ngirim menyang Senator lan Perwakilan.

Gulung menyang Top