Kanada nyumbang US $ 1.1 yuta kanggo pendhidhikan perdamaian ing Filipina

(Dipunbabar saking: Hub Broadcast Filipina. 18 Agustus 2021)

MANILA, Filipina - Kanada nyumbang dana tambahan US $ 1.1 yuta utawa udakara P44 yuta kanggo pendhidhikan perdamaian ing Filipina, miturut siaran pers sing diterbitake dening Kedutaan Besar Kanada ing negara kasebut.

Khusus, pamrentah Kanada wis nyetujoni rilis jumlah kasebut kanggo nambah implementasi "Program Pendidikan Sipil lan Perdamaian 1001 Wengi" menyang Wilayah Otonomi Bangsamoro ing Muslim Mindanao (BARMM).

Animasi Change: Proyek 1001 Nights ngupaya ndhukung kelangsungan sinau bocah ing kelas papat nganti enem sajrone pandemi COVID-19, nalika ningkatake perdamaian lan stabilitas BARMM.

"1001 Nights" minangka program hiburan pendhidhikan multi-platform sing nggunakake kartun kanggo mulang kemampuan bocah lan nilai-nilai sipil, kalebu non-kekerasan, hak asasi manungsa, demokrasi, lan kesetaraan gender, ing lingkungan pembelajaran formal lan informal.

Kanthi nambah pangerten bocah babagan nilai-nilai sipil, proyek kasebut bertujuan kanggo nyuda kerentanan bocah ing BARMM kanggo para pendukung ketidakstabilan.

Proyek kasebut bakal nyedhiyakake pelatihan lan dhukungan pendidikan kanggo 50,000 bocah (30,000 bocah wadon), 5,000 wong tuwa / pengasuh (3,000 wanita), lan 1,500 guru (1000 wanita) ing 100 sekolah ing wilayah kasebut.

Bakal dikirim dening Big Bad Boo Studios, Inc. sing berbasis ing Vancouver, kanthi koordinasi karo Menteri Pendidikan Dasar, Tinggi, lan Teknik BARMM.

"Program Pendidikan Sipil lan Perdamaian 1001 Wengi" adhedhasar seri televisi animasi sing misuwur lan menang kanthi penghargaan "1001 Nights", sing wis ditampilake minangka hiburan komersial ing jaringan televisi utama ing luwih saka 70 negara menyang pamirsa global luwih saka 100 yuta wong.

1 Komentar

  1. Kita kudu nurun ing India. We the RightvTrack Organisasi Masyarakat Sipil adhedhasar Kolkata, makarya wiwit 30 taun kanthi pendekatan Integrasi kanggo pembangunan komunitas, ing endi proses Peace Peace minangka salah sawijining strategi. Yen kita bebarengan kerja bareng bakal entuk asil sing luwih apik ing mbesuk.

Nggabungake diskusi ...