Kamera ing tangan: transformasi lan pemberdayaan bocah-bocah wadon lan bocah-bocah Kyrgyzstani

(Dipunbabar saking: Kemitraan Global kanggo Nyegah Konflik Bersenjata - GPPAC)

GPPAC bebarengan karo Foundation for Tolerance International (FTI), sekretariat regional GPPAC sing mapan ing Kyrgyzstan, dianugerahi hibah saka Dana Peacebuilding PBB babagan pemberdayaan para pemuda. Proyek kasebut bakal diwiwiti tanggal 1 Januari 2018 suwene 18 wulan. Anggota GPPAC Nonviolensi Timur Tengah lan Demokrasi bakal kolaborasi karo FTI lan GPPAC kanggo nyedhiyakake pelatihan babagan metodologi inovatif video partisipatif, sing sukses digunakake ing Palestina (waca conto ing ngisor iki).

https://youtu.be/nHs3otiFHfA

Video iki digawe liwat proyek anggota GPPAC Nonviolence and Democracy Timur Tengah (MEND)

Proyek kasebut bakal fokus nguatake pemuda Kyrgyzstani saka macem-macem latar belakang etnis, jenis kelamin lan sosial ing wilayah Osh, Jalal-Abad, Chui lan Batken supaya bisa dirungokake ing level kabijakan lokal, nasional lan internasional lan tumindak minangka agen pangowahan ing komunitas kasebut kanggo menehi pangerten babagan ' liyane 'lan nggawa pemahaman anyar babagan peran jender, norma lan masalah. Kanggo nggayuh tujuan lan asil kasebut, metodologi video partisipasi (PV) bakal dadi dhasar proyek kasebut. Iki bakal nglibatake klompok cilik siswa sing dipilih kanthi macem-macem sing bakal ngarahake proses produksi video lan sesi skrining kanggo njupuk reaksi komunitas / komunitas liyane lan pemuda saka wilayah liyane. Proses iki bisa dadi kekuwatan banget amarga mbutuhake para pemudha supaya bisa njupuk keputusan (babagan topik lan pendekatan film) liwat diskusi demokratis sajrone dinamika klompok sing kuwat ing ngendi dheweke nggawe kapercayan lan bisa muter macem-macem peran sing beda (sing tumindak, utawa film utawa sunting lsp), kabeh ana ing struktur sing cukup ketat sing uga kudu ngrungokake lan dadi luwih waspada marang wong liya nalika nggawe kesadaran awake dhewe. Metodologi iki bisa dadi alat sing efektif banget kanggo ngetrapake pamisahan sosial, jenis kelamin lan etnis lan kanggo narik kawigaten lan mobilisasi wong sing dipinggirake. Iki uga nyedhiyakake ruang kanggo nggambarake stereotipe jender lan masalah sing nyebabake wanita ing Kyrgyzstan (perkawinan awal, penculikan penganten lsp). Bagéan partisipasi saka metodologi mbutuhake siswa nampilake film kanggo njaluk lan nggabungake umpan balik kanthi melu para pemangku kepentingan utama saengga nggawe ruang dialog kanggo dheweke. Pemangku kepentingan utama yaiku 1) kanca-kancane 2) komunitase 3) pimpinan lokal lan pengambil keputusan. Iki bakal menehi kontribusi kanggo ningkatake pangerten bebarengan kanthi komunikasi babagan pamisahan, mula crita narasi bisa dadi crita sing dituduhake. Video partisipatif bisa mbantu komunitas ngerti kasunyatan sosial lan entuk wawasan anyar, utamane ing 'liyane' lan gender. Komunitas lan politikus lokal bakal milih film sing paling bisa digandhengake. FTI lan GPPAC bakal nyebarake film sing dipilih sajrone acara kabijakan ing lokal (sekolah lan komunitas), nasional (pembuat kebijakan ing Bishkek sing ana gandhengane karo kabijakan pemuda) lan level internasional (UNSCR 1325 lan / utawa UNSCR 2250 lan nuduhake pelajaran sing dipelajari karo PBF lan liyane Pelaku PBB). Keterlibatan kasebut minangka tujuan supaya para remaja rumangsa kalebu lan dirungokake ing proses nggawe kebijakan sing mengaruhi.

Minat dana Inisiatif Promosi Pemuda Jenis Kelamin (GYPI) taun iki utamane dhuwur lan mung sing paling kuat 17 proyek UN lan CSO saka 245 aplikasi dipilih, menehi dana total $ 27,5 yuta kanggo proyek perdamaian sing responsif gender-responsif lan kalebu enom ing Negara 13. Iki, $ 16 yuta kanggo proyek jender lan $ 11 yuta kanggo proyek pemuda. Waca liyane babagan GYPI taun iki kene.

(Bukak artikel asli)

1 Komentar

Nggabungake diskusi ...