Telpon kanggo Dosen Ngunjungi: Program Media lan Peace MA ing University for Peace

Universitas Perdamaian, sing didegake dening Majelis Umum Perserikatan Bangsa-Bangsa, sing dununge ing San Jose, Costa Rica njaluk dosen pengunjung kanggo mulang kursus ing MA ing program Media lan Perdamaian Departemen Studi Perdamaian lan Konflik kanggo taun akademik 2019 -2020. Kapal dosen sing kasedhiya kasedhiya kanggo kursus ing ngisor iki lan bakal dianakake ing tanggal kasebut ing ngisor iki.

  • Pambuka Media lan Perdamaian: 30 Oktober-19 November 2019
  • Struktur lan Budaya Global, Media lan Konflik: 25 November-13 Desember 2019
  • Sensor, Hukum Internasional lan Media 13-31 Januari 2020
  • Konflik, Teknologi Teknologi lan Perdamaian: 3-21 Februari 2020
  • Perang Budaya, Perdamaian lan Perwakilan Media: 15 April-05 Mei 2020

Kanggo katrangan rinci babagan kursus, waca ing ngisor iki.

Janjian bakal adhedhasar kontrak jangka pendek, full-time kanggo kursus sajrone telung minggu. Universitas Perdamaian bakal nyakup biaya finansial lelungan sampeyan: tiket ing kelas ekonomi, akomodasi hotel lan jumlah tunjangan saben dina udakara US $ 55.00 kanggo nutupi dhaharan, transportasi pribadi, lan macem-macem biaya. Honorarium kanggo kursus kasebut yaiku $ 4,500.00. Elinga yen miturut Undhang-undhang Pajak Penghasilan Republik Kosta Rika, UPEACE bakal nahan jumlah sing bakal dibayar (US $ 4,500.00) 15% (limalas persen).

Pelamar sing kasengsem dijaluk mriksa maneh deskripsi kursus sing ditempelake lan nemtokake kursus sing pengin dianggep dadi dosen adhedhasar keahlian akademik sing relevan lan / utawa pengalaman profesional sing padha. Banjur dijaluk ndhaptar jabatan kasebut kanggo wong-wong ing ngisor iki (nyalin kalorone):

Dr. Saumava Mitra
Koordinator, MA ing Media lan Perdamaian
[email dilindhungi]

Dr. Heather Kertyzia
Kepala, Departemen Perdamaian lan Studi Konflik
[email dilindhungi]

Aplikasi email kudu kalebu 1) vitae kurikulum rinci (Maks. 5 Kaca) lan 2) surat panutup sing nyebutake kursus sing dilamar para pelamar kanggo mulang, lan njlentrehake kanthi ringkes kepiye pengalaman lan keahliane sing relevan ing bidang topik nggawe dheweke dadi calon sing cocog (Maks. 2 Kaca). 3) pratelan piwulang sing jelas nyebutake conto pedagogi amarga bisa digunakake sajrone kursus (Maks. 2 kaca). Mangga lebokake tembung 'UPEACE Media Visiting Lecturer' ing baris subjek email. Pelamar sing sukses bakal nduduhake riset lan keahlian pedagogis sing luar biasa ing bidang topik kursus sing relevan lan / utawa pengalaman praktis lan pelatihan sing luar biasa ing wilayah intersectional Media lan Peacebuilding.

Aplikasi sing dikirim liwat email kudu tekan jam 11:59 Wektu Standar Pusat, Februari 28 2019.

Babagan Departemen: Departemen Perdamaian lan Studi Konflik Universitas Perdamaian nawakake macem-macem program pascasarjana ing bidang perdamaian lan transformasi konflik, studi gender lan pendidikan perdamaian. Wiwit diwiwiti ing taun 1980, iki uga dadi panelitian utama lan pedagogi ing bidang disiplin lintas Media lan Studi Komunikasi lan Studi Perdamaian lan Konflik. Ing taun akademik 2019-2020, departemen kasebut ngluncurake MA ing Media lan Perdamaian minangka program pascasarjana lengkap. Program iki minangka revitalisasi MA ing Media, Perdamaian lan Konflik sing sadurunge ditawakake departemen lan ngluwihi Spesialisasi Media, Perdamaian lan Konflik saiki sing ditawakake ing MA ing program Studi Perdamaian lan Konflik. Kanggo informasi luwih lengkap, waca www.upeace.org.

Babagan Universitas: Universitas Perdamaian misuwur amarga riset lan pedagogi kalebu global ing area Perdamaian lan Konflik. Omah kanggo departemen Studi Perdamaian lan Konflik, Lingkungan lan Pembangunan, lan Hukum Internasional, narik kawigaten para siswa global sing ditarik saka saben bawana ing bumi saben taun. Universitas iki didegake minangka Organisasi Prajanjian Perserikatan Bangsa-Bangsa kanthi Piagam dhewe ing Perjanjian Internasional sing diadopsi dening Majelis Umum ing Resolusi 35/55 ing Desember 1980. Misi kasebut yaiku "nyedhiyakake umat manungsa kanthi institusi pendidikan tinggi internasional kanggo perdamaian lan kanthi tujuan nyengkuyung, ing antarane kabeh manungsa, semangat pangerten, toleransi lan urip bebarengan sing tentrem, kanggo ngrangsang kerja sama ing antarane masarakat lan mbantu nyuda alangan lan ancaman perdamaian lan kemajuan jagad, selaras karo gegayuhan luhur sing diwartakake ing Piagam kasebut PBB ”. Kanggo informasi luwih lengkap, waca www.upeace.org.

Kanggo pitakon informal babagan kapal dosen sing ngunjungi, hubungi koordinator program ing [email dilindhungi]

University for Peace Media and Peace MA 2019-2020: Kursus mbukak kanggo dosen sing ngunjungi

Dhaptar ing ngisor iki nggambarake limang kursus Program MA lan Peace MA sing kita golek dosen sing dolan. Tanggal nalika kursus bakal dianakake kasebut ing kurungan ing jejere judhul kursus. Pelamar dijaluk manawa wis kasedhiya kanggo lelungan menyang Costa Rica lan mulang kursus kasebut ing tanggal kasebut sadurunge dilamar tanggal kursus ora bisa dirembug lan ora dijadwal maneh. Kursus MA sing ditawakake ing UPEACE intensif lan kalebu limang sesi telung jam saben minggu sajrone telung minggu. Biasane, tugas pungkasan dening siswa amarga ing kursus utawa sawise mengko.

Pambuka Media lan Perdamaian [30 Oktober -19 November 2019]

Kursus iki bakal narik kawigaten babagan teori lan ilmu sadurunge saka pasinaon Media lan Komunikasi lan Studi Perdamaian lan Konflik kanggo ngenali area ing ngendi ide, konsep, teori lan praktik kaloro disiplin kasebut gabung lan bisa mbantu nambah. Khusus kanggo nyedhiyakake siswa kanthi pemahaman sing jelas babagan media lan konflik, komunikasi lan perdamaian, saling gegayutan. Iki uga bakal ngetrapake ilmu kasebut liwat analisis sing dipimpin siswa babagan conto nyata konflik kontemporer lan upaya perdamaian. Kursus kasebut kanthi ideal bakal ngrampungake ing proyek siswa analisis studi kasus babagan peran media ing konteks utawa jinis konflik sosial sing kena konflik.

Struktur lan Budaya Global, Media lan Konflik [25 Nov-13 Des 2019]

Kursus iki bakal nggawe pemahaman kritis babagan ketimpangan politik-ekonomi lan sosial budaya ing struktur makro sing ngatur media ing jagad globalisasi saiki, mbentuk alangan perdamaian, lan nyebabake konflik ing antarane lan ing antarane masarakat. Kalebu debat sing pengaruh lan isih relevan babagan Orde Informasi lan Komunikasi Dunia Baru (1980) Majelis Umum PBB, kursus iki bakal fokus marang kelanjutan lan perubahan sadurunge lan wiwit ing struktur politik lan ekonomi sing dadi dhasar media global. Bakal fokus kanggo ngerti kepiye globalisasi, struktur media lan konflik kontemporer gegandhengan lan ana pengaruh liyane. Fokus khusus ing diskusi sing luwih jembar iki yaiku kanggo nggawe pangerten babagan peran lan media warta lan jurnalisme kanthi tradisional nglaporake lan makili konflik kanthi cara sing ngrugekake target komunitas internasional sing gegandhengan karo perdamaian.

Censorship, Hukum Internasional lan Media [13-31 Januari 2020]

Mupangat sinergi antarane bidang Hukum Internasional lan Hak Asasi Manungsa ing tangan siji, lan Media lan Perdamaian ing sisih liyane, kursus iki bakal menehi analisis kritis hubungan antarane hukum lan media ing saindenging jagad. Bakal kalebu topik kayata sensor berita lan media liyane kanthi ilegal lan ilegal ing macem-macem konteks nasional, uga hak internasional kanggo komunikasi lan kebebasan ekspresi, sing dilebokake ing kerangka hukum regional lan internasional. Sesi khusus bakal nggambarake kepiye struktur lan kabijakan hukum sing gegandhengan karo media nasional lan internasional bisa nyengkuyung utawa nyuda proses transformasi konflik, pembangunan perdamaian, lan pembelaan kemanusiaan.

Konflik, Teknologi Teknologi lan Perdamaian [3-21 Feb 2020]

Kursus iki bakal fokus karo kekuwatan teknologi-budaya sing muncul ing lingkungan media digital 'anyar' lan ana gandhengane karo masalah perdamaian lan transformasi konflik. Bakal fokus ing jurnalisme warga uga konten sing digawe pangguna liyane kanggo njelajah kepiye kahanan perdamaian lan konflik bisa dipengaruhi ing macem-macem konteks. Persimpangan kasebut antara 'media anyar' lan perdamaian bakal nyakup diskusi babagan privasi lan pengawasan ing lingkungan online, perang cyber lan terorisme siber ing salah siji tangan lan potensial kanggo keterlibatan sipil global lan pemberdayaan para dis-enfranchised liwat alat media digital lan platform, ing sisih liyane. Saenipun, para siswa bakal kasurung kanggo nggawe produk komunikasi adhedhasar media digital dhewe sing ditujokake kanggo transformasi konflik utawa keadilan sosial minangka proyek siswa pungkasan kanggo kursus iki, kanthi pilihan kanggo nganalisa conto-conto platform digital lan komunikasi sing wis ana saka perdamaian perspektif

Perang Budaya, Perdamaian lan Perwakilan Media [15 Apr-05 Mei 2020]

Kursus kasebut bakal fokus kanggo ngenalake siswa teori teori budaya kritis lan politik identitas amarga ditrapake kanggo perwakilan media proses perdamaian lan konflik kontemporer. Kursus kasebut bakal fokus ing conto riset lan kasunyatan nyata sing ana kanggo nuduhake macem-macem jinis media, bisa nggayuh konflik ing masarakat lan antar masarakat lumantar representasi visual lan teks sing negesake beda-beda ras, gayutan gender lan budaya. Iki uga bakal mbangun kawruh kritis babagan media saiki digunakake ing komunikasi kemanusiaan sing tujuane nggawe watesan antarane klompok kanthi identitas sing beda lan kepiye cara bisa nambah kanggo tujuan perdamaian. Mesthi wae, kursus kasebut bakal nyebabake pilihan kanggo siswa kanthi kritis nganalisa kampanye kemanusiaan utawa nggawe kampanye media kanggo tujuan kemanusiaan, sing dipilih.

cedhak

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...