Telpon kanggo Petugas Proyek Pendidikan - Pendidikan Perdamaian (Siprus)

lowongan kerja: Petugas Proyek Pendidikan (Posisi penuh wektu) - Pendidikan Perdamaian
organisasi: Asosiasi kanggo Dialog lan Riset Sejarah (AHDR)

Pelamar sing kasengsem kudu ngirim CV lan dokumentasi sing cocog karo a Layang Kepentingan dening 10 November 2021.

klik ing kene kanggo informasi lengkap lan aplikasi

latar mburi

Asosiasi Dialog lan Riset Sejarah (AHDR) minangka organisasi non-pemerintah multi-komunal, nirlaba, non-pemerintah sing unik sing diadegake ing Nicosia ing taun 2003. AHDR nggambarake masyarakat ing ngendi dialog babagan masalah sejarah, historiografi lan piwulang sejarah lan sinau dianggep minangka sarana kanggo kemajuan pangerten lan pamikiran kritis lan disambut minangka bagéan integral saka demokrasi lan budaya tentrem. Kanggo tujuan iki, AHDR nyedhiyakake akses akses menyang kesempatan sinau kanggo individu saka saben kemampuan lan saben latar mburi etnis, agama, budaya, lan sosial, adhedhasar ngormati keragaman lan dialog ide. Wiwit diadegaké, AHDR wis nggedhekake misi kanthi mromosikake pendidikan perdamaian ing setelan formal lan non-formal lan saiki ngumpulake bocah-bocah sekolah, pemuda lan guru saka kabeh komunitas ing pulo kasebut; ing konteks iki, AHDR wis nampa pujian saka Sekretaris Jenderal PBB lan organisasi internasional kanggo peran ing promosi kontak lan kerjasama antarane generasi mangsa Siprus.

Latar mburi karya AHDR babagan Pendidikan Perdamaian/Pendidikan kanggo Budaya Perdamaian

Ing konteks upaya AHDR kanggo ningkatake Budaya Perdamaian liwat pendhidhikan, ing tingkat lokal, nasional lan internasional, organisasi kasebut uga melu sawetara proyek lan kegiatan Pendidikan Perdamaian. Iki wis nuduhake pengaruh dekonstruksi stereotip lan nambah kontak kanggo nggawe owah-owahan paradigma ing pendhidhikan minangka prasyarat kanggo nggawe dhasar kanggo perdamaian sing lestari. Implementasi proyek Pendhidhikan Perdamaian asale saka ngerteni kabutuhan kanggo nanggapi kabutuhan pendhidhikan para guru, siswa lan masyarakat umum sing ana hubungane karo Budaya Perdamaian lan uga urgensi kanggo nyorot pentinge perdamaian lan non-kekerasan lan tambah kontak antar-komunal kanggo mbangun masa depan sing lestari kanggo generasi sing bakal teka. Kabeh ing ndhuwur prescribe implementasine saka program inovatif lan inisiatif. Penting banget kanggo AHDR mbantu para pemangku kepentingan pendidikan, utamane para siswa lan guru, kanggo nemtokake maneh istilah kayata keadilan sosial, welas asih, solidaritas, perdamaian lan konflik lan dekonstruksi logika 'kanca-musuh'. Ing kerangka iki, karya kita babagan Pendidikan Perdamaian fokus ing:

  • Pelatihan mono-komunal lan bi-komunal kanggo siswa lan guru babagan masalah sing ana gandhengane karo Budaya Damai;
  • Desain aktivitas lan proyek inovatif sing njamin kelestarian upaya saiki kanggo ngatasi rasisme lan xenophobia kanthi mono-komunal lan bi-komunal;
  • Organisasi konferensi lokal lan internasional, seminar lan debat umum babagan pendidikan;
  • Pelaksanaan kamp pemuda bi-komunal;
  • Desain lan publikasi materi pendhidhikan babagan Pendidikan Perdamaian lan lapangan sing gegandhengan;
  • Jaringan karo pemangku kepentingan lokal lan internasional ing bidang pendidikan perdamaian;
  • Kampanye lan advokasi.

posisi

Kanggo ndhukung karyane, AHDR mbutuhake layanan full-time Petugas Proyek Pendidikan karo pengalaman tontonan ing lapangan saka Pendidikan Tentrem / Pendhidhikan kanggo Budaya Damai (utawa bidang sing cocog, yaiku Pendidikan Anti-rasisme, Pendidikan Hak Asasi Manungsa, Pendidikan Antarbudaya, Pendhidhikan kanggo Pembangunan Lestari, Pendhidhikan Kewarganegaraan Global, Pendhidhikan Holocaust, lsp.) kanggo mbantu implementasine pendidikan saiki lan mbesuk kabutuhan proyek Asosiasi.

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...