Nelpon aplikasi: Fellowship Cora Weiss 2018-2019 kanggo Peacebuilders Wanita Muda

Cora Weiss (Foto: The East Hampton Star)

Tenggat wektu aplikasi: Muga 31, 2018
[icon name = "share" class = "" unprefixed_class = ""] kanggo informasi luwih lengkap, kunjungi Jaringan Global Wanita Peacebuilders

Jaringan Global Wanita Peacebuilders (GNWP) seneng ngumumake Cora Weiss Fellowship kaping telu kanggo Peacebuilders Wanita Muda. Diluncurake ing 2015, Fellowship nduweni tujuan kanggo ndhukung pangembangan wanita perdamaian wanita enom lan priksa manawa luwih akeh wong enom nuduhake wawasan Cora kanggo perdamaian berkelanjutan lan kesetaraan gender minangka bagean sing kuat lan integral budaya global kita.

Sapa Cora Weiss?

Fellowship Cora Weiss didegake kanggo ngurmati Cora Weiss, pimpinan sosialis lan aktivis kaadilan sosial sing wis suwe. Weiss minangka pendukung Perserikatan Bangsa-Bangsa, anggota awal Wanita Strike for Peace (WSP), sing dadi anggota dewan nasional wiwit 1961-1973. Dheweke dadi pimpinan gerakan perang anti-Vietnam ing Amerika Serikat. Dheweke dadi ketua ketua lan direktur Komite Penghubung (COL) karo Kulawarga Prajurit sing Ditahan ing Vietnam Lor saka 1969-1972. Minangka bagean saka klompok iki, Weiss ngatur pertukaran surat antarane Tawanan Perang (POW) ing Vietnam lan kulawargane. Weiss lan COL ngatur pamulangan sawetara POW. Dheweke dadi presiden lan salah sawijining pendiri The Hague Appeal for Peace. Dheweke uga dadi presiden Biro Damai Internasional wiwit taun 2000-2006. Weiss minangka salah sawijining panyusun masyarakat sipil ing UNSCR 1325. Dheweke nampa akeh penghargaan perdamaian saka saindenging jagad.

Syarat kelayakan

Kanggo nduweni hak kanggo Fellowship Cora Weiss, pelamar kudu memenuhi kriteria ing ngisor iki:

  1. Paling ora rong taun pengalaman dadi sukarelawan utawa kerja ing organisasi hak-hak wanita / advokasi perdamaian;
  2.  Rong taun pengalaman ing advokasi kebijakan babagan hak-hak wanita, hak asasi manungsa, perdamaian lan masalah keadilan sosial liyane, kalebu pemahaman Dewan Keamanan PBB Resolusi 1325 babagan Wanita, Perdamaian lan Keamanan, lan undang-undang lan kabijakan sing gegandhengan;
  3. Gelar Sarjana hubungan internasional, studi wanita / gender utawa ilmu sosial; lan
  4. Wis urip utawa makarya ing negara berkembang paling ora setaun.
  5. Amarga beasiswa kasebut bakal ditindakake ing New York ing ngendi komunitas internasional umume padha kumpul, keahlian ing basa Inggris iku kudu ditindakake.
  6. Kemampuan kanggo basa PBB liya minangka plus

Kriteria pilihan

Pelamar bakal dievaluasi adhedhasar kritéria ing ngisor iki:

  1. Kemampuan nggunakake katrampilan lan kesempatan jaringan sing dipikolehi saka Fellowship iki kanthi tujuan sing padha, kayata nggarap organisasi masyarakat sipil sing nganjurake wanita, perdamaian lan keamanan, paling ora 2 taun sawise rampung Fellowship;
  2. Kemampuan komunikasi kanthi efektif babagan masalah wanita, perdamaian lan keamanan; lan
  3. Kemampuan lan kekarepan lelungan menyang negara sing kena pengaruh konflik.

(Cathetan: GNWP ngawasi kanthi tliti kahanan keamanan ing kabeh negara sing dikerjakake kanggo mesthekake yen aman kanggo para staf lan anggota lan mitra bisa lelungan. Nanging, sawetara negara ing ngendi GNWP ngetrapake kerjane isih ngalami konflik utawa isih kena pengaruh sawise konflik. Fellow Cora Weiss kudu mlebu kontrak sing setuju kanggo lelungan.)

Pelamar sing sukses bakal duwe kesempatan kanggo kerja sama karo GNWP suwene setahun babagan advokasi global ing PBB kanggo promosi implementasi Resolusi Dewan Keamanan PBB (UNSCR) 1325 lan 1820 babagan Wanita, Perdamaian lan Keamanan, lan undang-undang lan kabijakan sing ana gandhengane. Kajaba iku, pelamar uga bakal duwe kesempatan kanggo melu inisiatif nasional lan lokal GNWP kayata Lokalisasi UNSCR 1325 lan 1820, lan Duta Besar Perdamaian.

Taun Fellowship bakal diwiwiti ing September 2018 lan pungkasan ing wulan September 2019. Iki bakal ngliputi tiket pesawat pulang pergi saka negara asale menyang New York, kamar lan dewan, asuransi kesehatan, transportasi lokal, lan biaya pribadi liyane. 

Dhaptar dokumen sing dibutuhake

  1. Formulir aplikasi sing wis rampung ing basa Inggris. Elinga yen GNWP wis ngluncurake pariwara iki kanthi macem-macem basa, ngirim aplikasi sing wis rampung ing basa Inggris iku penting. Formulir aplikasi kasedhiya kene.
  2. Esai ora luwih saka 3 kaca sing nerangake sebabe sampeyan ndhaptar Fellowship Cora Weiss
  3. Rong huruf referensi. Surat referensi kudu nyakup suwene panulis ngerti pelamar lan kapasitas apa, komentar babagan potensial para pelamar kanggo menehi pengaruh ing bidang wanita, perdamaian lan keamanan, lan pengalaman sadurunge sing relevan.

Aplikasi bisa dikirim menyang: [email dilindhungi]. Kabeh bahan aplikasi sing dibutuhake kudu lengkap lan dikirim bareng ing sak e-mail. Dokumen sing dikirim kanthi kapisah ora bakal ditliti maneh lan aplikasi bakal dianggep ora lengkap. Tenggat wektu kanggo aplikasi yaiku 31 Mei 2018.

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...