Universitas Negeri California Nyetujoni Pasinaon Etnis lan Syarat Pendidikan Umum Keadilan Sosial

(Foto: Universitas Negeri California)

Syarat anyar bakal ditrapake kanggo Taun Ajaran 2023-24

(Dipunbabar saking: Universitas Negeri California. 22 Juli 2020)

* Kanggo analisis tambahan, waca: Apa pasinaon etnis dadi syarat lulusan? Bentrokan Cal State karo anggota parlemen (Cal Matters) lan Cal State Nyetujoni Persyaratan Wisuda Anyar: Studi Etnis Utawa Kelas Keadilan Sosial (NPR).

Dewan Wali Universitas Negeri California (CSU) milih tanggal 22 Juli kanggo nyetujoni amandemen Judhul 5 Kode Peraturan California. Amandemen iki bakal ngowahi persyaratan Pendidikan Umum (GE) universitas kanggo nyakup kursus sing bisa ditrapake kanggo studi etnis lan keadilan sosial. Iki minangka pangowahan pinunjul pisanan kanggo syarat GE universitas sajrone 40 taun.

"Tujuan kita yaiku supaya siswa CSU, saka saben jurusan lan ing papan kerja, dadi pimpinan nggawe masyarakat sing luwih adil lan adil," ujare Kanselir CSU, Timothy P. White. "Tumindak iki, dening CSU lan kanggo CSU, ngangkat Studi Etnis dadi papan sing misuwur ing kurikulum kita, nyambungake karo swara lan perspektif klompok sing ditindhes sejarah liyane, lan ningkatake lapangan kanthi nggunakake lensa keadilan sosial. Iki bakal nguatake para siswa supaya bisa nemokake sejarah ing negara kita, menehi ilmu, perspektif lan katrampilan sing dibutuhake kanggo ngatasi masalah sing paling penting ing masyarakat. Lan iki bakal luwih ngiyatake nilai gelar CSU. ”

Syarat kursus siji bakal dileksanakake ing taun sekolah 2023-24 kanggo nyedhiyakake wektu kanggo fakultas ing 23 kampus kanggo nggawe rencana lan kursus sing paling cocog karo kabutuhan unik para siswa lan komunitas. Dhasar ing disiplin Studi Etnis tradisional, sing kalebu studi ing Afrika Amerika, Asia Amerika, Latinx lan Amerika Asli, persyaratan kasebut bisa dipenuhi liwat spektrum penawaran kursus sing akeh sing ngatasi masalah studi etnis sejarah, saiki lan anyar, lan masalah keadilan sosial. Syarat kasebut ndadekake fokus unik ing persimpangan lan studi komparatif ras, kesukuan, kelas, jenis kelamin, seksualitas, agama, status imigrasi, kemampuan lan / utawa umur. Kursus CSU babagan literatur Afrika, perspektif California Asli, reformasi polisi, perbedaan kesehatan umum lan ekonomi rasisme, mung sawetara, bakal memenuhi persyaratan anyar.

CSU duwe sejarah kepemimpinan sing dawa ing bidang Studi Etnik, kanthi Universitas Negeri San Francisco nggawe College of Ethnik Studi Etnik pertama ing taun 1969. Wiwit semana, akeh departemen studi etnis wis berkembang ing CSU sing nawakake atusan kursus saben semester.

# # #

Babagan Universitas Negeri California
The Universitas Negeri California minangka sistem pendhidhikan sing luwih dhuwur patang taun ing negara kasebut, kanthi 23 kampus, 53,000 fakultas lan staf lan 482,000 siswa. Setengah siswa CSU pindhah saka perguruan tinggi California. Digawe ing taun 1960, misi CSU yaiku nyedhiyakake pendhidhikan berkualitas tinggi lan terjangkau kanggo nyukupi kabutuhan California sing saya ganti. Kanthi komitmen kanggo kualitas, kesempatan, lan kesuksesan siswa, CSU misuwur amarga mulang sing apik, riset inovatif lan ngasilake lulusan sing siyap kerja. Saben taun, CSU menehi penghargaan luwih saka 127,000 derajat. Siji ing saben 20 wong Amerika sing gelar sarjana yaiku lulusan CSU lan alumni sing kuat 3.8 yuta. Sambungake lan sinau luwih lengkap babagan CSU ing Pusat Warta CSU.

 

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...