Kursus Online Moderasi Online ICNC Gratis 2021 babagan Resistensi Sipil

Kursus Online

Kanggo taun kaping sepuluh berturut-turut, Pusat Konflik Non-Kekerasan (ICNC) Internasional bakal nganakake kursus online moderat gratis, moderat, "People Power: The Strategic Dynamics of Civil Resistance." Tanggal kursus: 1 Okt nganti 18 Nov. Tenggat waktu aplikasi: 8 September.

ambalan

Dina Pendidikan Internasional

Global

Pendhidhikan minangka hak asasi manungsa, hak umum lan tanggung jawab umum. Majelis Umum Perserikatan Bangsa-Bangsa ngumumake 24 Januari minangka Dina Pendidikan Internasional, kanggo ngrayakake peran pendhidhikan kanggo perdamaian lan pembangunan.

ambalan

Dina Kehakiman Sosial Dunia

Global

Ing tanggal 26 November 2007, Majelis Umum ngumumake, wiwit sesi kaping sawidak katelu Majelis Umum, 20 Februari bakal dirayakake saben taun minangka Hari Kehakiman Sosial Sedunia.

ambalan

Hari bumi

Global

Saben taun tanggal 22 April, Dina Bumi mengeti ulang tahune gerakan lingkungan modern ing taun 1970.

ambalan

Dina Internasional kanggo Ngilangi Kekerasan Seksual ing Konflik

Global

PBB ngumumake tanggal 19 Juni saben taun minangka Dina Internasional kanggo Ngilangi Kekerasan Seksual ing Konflik, kanggo ningkatake kesadharan yen kudu mungkasi kekerasan seksual sing gegandhengan karo konflik, kanggo ngurmati para korban lan korban kekerasan seksual ing sekitar wilayah kasebut. jagad iki, lan kanggo menehi pajeg kanggo kabeh wong sing wis wani nglampahi nyawane lan nyawane mandheg kanggo mbasmi tindak pidana kasebut.

ambalan

Dina Hiroshima

Global

Dina Hiroshima diamati saben taun tanggal 6 Agustus nalika mengeti bom atom ing Hiroshima lan Nagasaki ing taun 1945. 

ambalan

Dina Nagasaki

Global

Dina Nagasaki dianakake saben taun tanggal 9 Agustus nalika mengeti bom atom Nagasaki ing taun 1945.

ambalan

Dina Pemuda Internasional

Global

Dina Pemuda Internasional dielingake saben taun tanggal 12 Agustus, nggawa masalah pemuda ing komunitas internasional lan ngrayakake potensial para pemuda minangka mitra ing masarakat global saiki.

ambalan

Dina Non-Kekerasan Internasional

Global

Dina Non-Kekerasan Internasional dianakake tanggal 2 Oktober, ulang taune Mahatma Gandhi, pimpinan gerakan kamardikan India lan pelopor filsafat lan strategi non-kekerasan.

ambalan

Dina Guru Sedunia

Global

Diselenggarakake saben taun tanggal 5 Oktober wiwit taun 1994, Dina Guru Sedunia ngelingake ulang taun adopsi Rekomendasi ILO / UNESCO 1966 babagan Status Guru. Rekomendasi iki nemtokake pathokan babagan hak lan tanggung jawab guru lan standar kanggo persiyapan awal lan pendhidhikan, rekrutmen, lapangan kerja, lan kahanan piwulang lan sinau.

ambalan

Dina Internasional bocah wadon

Global

Wiwit taun 2012, 11 Oktober ditandhani minangka Dina Internasional Wanita. Dina iki kanggo nyorot lan ngatasi kabutuhane lan tantangan sing diadhepi para bocah wadon, nalika ningkatake pemberdayaan bocah-bocah wadon lan pemenuhan hak asasi manungsa.