Brazil: Forum ngumpulake penasehat kanggo ngrembug budaya perdamaian ing sekolah

(Diposting liwat CPNN - Jaringan Warta Budaya Damai. Crita Portugis asli liwat Acontece no RS. Desember 2022)

Forum Bimbingan Pendidikan XII, sing dianakake ing Universitas Katolik Brasília (UCB) ditandhani kanthi santai lan partisipatif lan nuduhake pengalaman. Taun iki, pelatihan kasebut kanthi tema "Pedoman Pendidikan kanggo Budaya Damai".

Forum kasebut uga minangka penghormatan kanggo Dina Penasihat Pendidikan, sing dirayakake Minggu iki (4 Desember). Dianakaké dina Jumuah (2 Desember), forum kasebut dirawuhi luwih saka 700 guru sekolah umum, sing ngrembug babagan praktik pedagogi sing apik.

"Kita pengin nguatake jaringan bimbingan pendidikan. Semalat kanggo kabeh mentor! Pakaryan sing ditindakake kanggo nyegah kekerasan lan budaya tentrem ing urip saben dinane ing sekolah-sekolah iku aji”, ujare Iêdes Soares, kepala Unit Pengelolaan Artikulasi Pendidikan Dasar Dinas Pendidikan Negara (SEE).

Forum XII dipromosekake kanthi kemitraan karo Sebrae DF, liwat Program Pendidikan Wirausaha. Entri kanggo Educator Transformer Award uga diumumake ing rapat kasebut, sing tujuane kanggo ngenali proyek pendidikan transformatif. Saperangan praktik sing dienggo bareng karo para guru ing acara kasebut bisa dilebokake ing kompetisi iki.

Materi sing migunani kanggo pendidikan

Acara kasebut uga ditandhani kanthi diluncurake majalah sing ngidini para penasihat pendidikan nuduhake pengalaman ing konteks sekolah lan nggambarake evolusi kerja sing terus-terusan karo para siswa. Laporan saka 50 penasihat saka jaringan umum DF diterbitake ing masalah kasebut, Majalah Pedoman Pendidikan - "Surat Pedagogi lan Tulisan Liyane: Praksi Kita kanggo Budaya Damai!"

Érika Goulart, manajer Bimbingan Pendidikan SEE, negesake manawa forum kasebut minangka momen penting kanggo reuni sawise rong taun diwatesi kanggo acara online amarga covid-19. Miturut Érika, sharing antarane pengawas minangka dhasar kanggo pangembangan pendidikan umum. "Kita kudu ngrekam apa sing sampeyan lakoni ing sekolah. Gagasan lan karya kudu diturunake ing sejarah supaya bisa dituduhake, "dheweke ngringkes.

Pandhuan e-book Pendidikan ing konteks pandemi covid-19 uga diluncurake, kanthi laporan saka profesional pendidikan.

Forum Bimbingan Pendidikan XII uga nggawa pengalaman siswa sekolah umum saka proyek sing diusulake kanthi dhukungan bimbingan pendidikan.

Momen inspiratif lan provokatif dipimpin dening penulis lan pujangga Allan Dias Castro sajrone ceramah kanthi tema "Nafas". Dheweke ngajak para penasehat kanggo nggambarake urip lan njupuk kontribusi sing nyengkuyung pangembangan tumindak pedagogis lan mbantu proses iki ngalami rasa ora puas pribadi nganti impen bisa diraih.

Rapat kasebut minangka kesempatan kanggo nggambarake carane kritik pribadi bisa dadi gedhe banget; uleman kanggo ngatasi rasa wedi sing mengaruhi urip wong. "Impen teka sawise wedi. Yen wedi salah luwih gedhe tinimbang kepinginan kanggo ngrampungake impen, kesempatan bakal ilang”, ujare Allan.

 

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!
Mangga ngirim kula email:

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Gulung menyang Top