Review Buku - Pendhidhikan kanggo perdamaian lan hak asasi manungsa: Pambuka

Pendhidhikan kanggo perdamaian lan hak asasi manungsa: perkenalan, dening Maria Hantzopoulos lan Monisha Bajaj, London, Bloomsbury Academic, 2021, 192 pp., US $ 36.95 (softcover), US $ 110.00 (hardback), US $ 33.25 (e-book), ISBN 978-1-350-12974-0.

Kasedhiya kanggo dituku liwat Bloomsbury

Sajrone pirang-pirang dekade kepungkur, pendhidhikan hak asasi manungsa lan pendhidhikan perdamaian wis tuwuh dadi bidang ilmiah kanthi cara sing signifikan lan beda. Ing Pendhidhikan kanggo perdamaian lan hak asasi manungsa: perkenalan, Maria Hantzopoulos lan Monisha Bajaj nggambarake pengalaman akademik lan praktisi taun ing bidang kasebut kanggo menehi gambaran umum saka rong wilayah kasebut, uga kanggo njelajah tumpang tindih lan sintesis ing antarane. Kanthi mangkono, dheweke nulis teks pambuka sing apik banget sing nyedhiyakake pemahaman kita kanggo saben wong lan dadi platform kanggo terus maju para sarjana lan praktisi maju sajrone sinau lan ngetrapake pendhidhikan perdamaian lan hak asasi manungsa.

Enem bab ing buku kasebut nyedhiyakake dhasar sing beda kanggo ngerti babagan bidang perdamaian lan pendhidhikan hak asasi manungsa minangka pambuka kanggo nggayuh kekarone. Bab 1 ngenalake pendhidhikan perdamaian, historis lan babagan masalah kontemporer ing lapangan; bab 2 banjur nuduhake rong conto saka inisiatif pendhidhikan perdamaian ing Amerika Serikat kanggo nggambarake konsep-konsep sing digambarake ing bab sadurunge. Bab 3 lan 4 njupuk pendekatan sing padha: para panulis ngenalake sejarah lan jembaré bidang pendhidhikan hak asasi manungsa ing bab 3 sadurunge nggambarake pendhidhikan hak asasi manungsa sing transformatif liwat rong conto (siji saka India lan siji saka Bangladesh) ing bab 4. Ing kaloro bab 2 lan 4, conto sing dipilih nggambarake konteks pendhidhikan formal lan non-formal. Ing bab 5, para panulis milih bidang perdamaian lan pendhidhikan hak asasi manungsa, mriksa persimpangan ing antarane minangka bagean saka payung "pendidikan liberal" sing luwih akeh, sing uga kalebu bidang pendhidhikan kaadilan sosial. Para panulis nyusun sketsa prinsip pendidikan liberatif kanthi sakabehe, banjur fokus luwih jero kanggo ngrembug konsep kamulyan lan agensi lan keutamaane kanggo nggayuh tujuan pendhidhikan bebas. Pungkasan, bab 6 disusun minangka pacelathon ing antarane para pimpinan bidang perdamaian lan pendhidhikan hak asasi manungsa, kabeh ana ing dewan penasihat seri buku anyar sing ngenalake teks iki. Obrolan iki nyritakake kontribusi utama ing bidang perdamaian lan pendhidhikan hak asasi manungsa, pitakon babagan beasiswa lan praktik ing bidang kasebut, lan saran (kanggo para sarjana, siswa lan praktisi) - saengga buku kasebut ora rampung minangka kesimpulan, nanging luwih becik minangka platform kanggo dialog tambahan. Uga kalebu ing teks kasebut, daftar bibliografi anotasi beasiswa dhasar lan kontemporer babagan pendhidhikan perdamaian lan pendhidhikan hak asasi manungsa.

Pendhidhikan kanggo perdamaian lan hak asasi manungsa: Pengantar digawe ing teks sadurunge dening rong penulis, nanging sejatine cemlorot minangka cara kanggo ngenalake siswa sing anyar ing bidang pendidikan kasebut. Sing penting yaiku perawatan sing dijaluk Bajaj lan Hantzopoulos kanggo nampilake munculna sejarah pendhidhikan perdamaian lan pendhidhikan hak asasi manungsa lan kanggo nggawe diskusi babagan dhasar sejarah kasebut, kanthi fokus fokus ing elemen kritis lan dekolonial ing lapangan kasebut. Pendekatan iki penting uga ing bab sing ndeleng prapatan antarane perdamaian lan pendhidhikan hak asasi manungsa: Bajaj lan Hantzopoulos ngrembug babagan pendekatan sejarah kanggo nggawe konsep martabat lan agensi minangka bagean saka konsep konsep minangka pusat pendidikan liberal kanthi umum babagan cara ngatasi masalah kasebut. kekuwatan, kesadaran kritis, lan transformasi. Perhatian ing lintasan sejarah lan fokus anyar ing dimensi kritis lan dekolonial penting kanggo nyedhiyakake siswa sing anyar ing wilayah kasebut kanthi ngerti babagan apa sing nyebabake kahanan perdamaian lan pendhidhikan hak asasi manungsa saiki, lan kepiye lapangan kasebut dipengaruhi dening macem-macem aliran pamikiran.

Nanging, iki minangka bab pungkasan buku sing paling mbedakake teks iki. Gabung karo pirang-pirang swara - anggota dewan penasihat seri buku, sing akeh dikutip ing saindhenging teks kasebut - yaiku model sing nduwe pendhidhikan perdamaian lan pendhidhikan hak asasi manungsa sing dibahas para penulis ing bab sadurunge. Nalika nggawe swara kasebut, uga nalika nggawe bab kasebut minangka dialog ing antarane, Bajaj lan Hantzopoulos pindhah saka pamanggih pangarang minangka panguwasa, nanging kalebu model panganggit minangka fasilitator lan nyengkuyung dialog tambahan (paling ora kedadeyan sebagian, liwat buku tambahan ing seri anyar iki). Luwih nyenengake lan ora umum yen ndeleng teks pambuko, sanajan ing bidang paneliten lan praktik kasebut, ditulis supaya bisa menehi model pendekatan sing ngemot argumen kasebut.

Yen ana prekara sing bisa diapikake, kalebu conto tambahan (tinimbang menehi rong studi kasus singkat, masing-masing program pendhidhikan perdamaian lan program hak asasi manusia) bisa nguatake teks sing wis kuwat banget. Papat conto sing ditampilake, minangka cathetan Bajaj lan Hantzopoulos, nyedhiyakake "jendhela cilik" menyang kemungkinan pendidikan perdamaian kritis lan program pendhidhikan hak asasi manungsa sing berorientasi tumrap pembebasan lan transformasi. Lan cetha, ana keseimbangane sing bisa ditemokake ing antarane sawetara conto ilustrasi lan kakehan, utamane ing buku sing berorientasi karo jembaré masalah lan konsep nalika ngenalake para pamiarsa ing rong lapangan sing gegandhengan iki. Nanging, sabenere amarga panulis duwe tujuan kanggo nggambarake interkoneksi antara pendhidhikan perdamaian lan pendhidhikan hak asasi manungsa, lan cara cara bidhang kasebut, sawetara conto tambahan bakal migunani. Utamane, conto tambahan bisa menehi wawasan luwih lengkap babagan sawetara prabédan ing antarane rong bidang kasebut, sing, miturut kapentingane panulis, luwih ora negesake tinimbang akeh kamiripan.

Isih, Pendhidhikan kanggo perdamaian lan hak asasi manungsa: Pengantar minangka kontribusi sing penting, njadwalake ringkesan sejarah kaloro bidang kasebut uga menehi ringkesan lengkap babagan pendekatan sing luwih anyar lan diskusi integrasi bernuansa ing rong bidang kasebut. Saliyane dadi dhasar kanggo seri buku sing njanjeni ing bidang studi lan praktik kasebut, teks iki bakal digunakake kanggo para pamaca, kalebu profesor lan siswa pendidikan perdamaian / hak asasi manusia, guru kelas, lan praktisi ing lapangan iki.

Karen Ross
Universitas Massachusetts-Boston
[email dilindhungi]

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...