Bill ngenalake larangan buku Howard Zinn saka sekolah umum Arkansas

KANGGO BEBAS KANGGO ARKANSAS: RUU anyar bakal nglarang karyane saka sekolah umum.

Bill ngenalake larangan buku Howard Zinn saka sekolah umum Arkansas

Miturut Max Brantley

(Dipunbabar saking: Arkansas Times. 2 Maret 2017)

Tenggat wektu kanggo undang-undang anyar bakal nyedhaki lan ora bakal cepet banget. Mung saka Rep. Kim Hendren: Undhang-undhang sing dilarang sekolah sing didhukung umum (sampeyan uga charter) kalebu ing kurikulum utawa materi kursus buku utawa materi liyane sing ditulis dening Howard Zinn.

(Sejatine, apa wae sing ditulis Zinn sadurunge 1959 ora dibahas.)

Zinn, sing tilar donya ing taun 2010, dadi Ph.D. sejarawan, aktivis sosial lan liya-liyane sing nulis paling laris “Sejarah Rakyat Amerika Serikat.” Versi kanggo pamaca enom metu ing taun 2007.

Pati ing New York Times bisa uga menehi sampeyan rasa bahaya sing dideleng Kim Hendren ing Howard Zinn:

Banget, tanpa radikal kanthi radikal, kanthi sikat rambut putih lan alis sing semak lan eseman sing ora apik, Pak Zinn, sing pensiun saka fakultas sejarah ing Universitas Boston rong puluh taun kepungkur, seneng debat babagan mungsuh ideologi, dudu sing paling gedhe presiden kampus dhewe, lan lancing apa sing dianggep apik, paling ora sejarah Amerika minangka pawai pahlawan menyang demokrasi.

Awalé keanehan ing wiwitan, kanthi cetakan mung 4,000 ing taun 1980, "Sejarah Rakyat Amerika Serikat" wis adol udakara rong yuta kopi. Kanggo njlentrehake minangka akun revisi yaiku resiko sing kurang. Akun sejarah konvensional ora duwe daya tarik; dheweke fokus ing apa sing disumurupi minangka depresi genosida Christopher Columbus, hawa nafsu getih saka Theodore Roosevelt lan kegagalan ras Abraham Lincoln. Dheweke uga nyorot cahya kanggo perjuangan revolusioner petani, feminis, buruh lan resisten perbudakan lan perang.

Crita kaya ngono luwih asring dicritakake ing buku teks saiki; lagi ora ing wektu kasebut.

"Bangsa kita wis ngalami kesulitan - Perang Vietnam, hak-hak sipil, Watergate - nanging buku-buku teks menehi penghormatan nasionalis dhasar sing padha," ujare Pak Zinn ing sawijining wawancara karo The New York Times. "Aku ngerti manawa wong-wong wis kepenak njupuk sing beda lan luwih jujur."

Malah sawetara pihak liberal ngira revisi Zinn pancen adoh banget.

Kritik kasebut meh ora ngangkat rambut ing gulune Pak Zinn. “Iki dudu akun sing ora bias; dadi apa? ” jarene ing wawancara Times. "Yen sampeyan ndeleng sejarah saka perspektif sing disembelih lan dimutilasi, mula crita liyane."

Dheweke menehi inspirasi film, film dokumenter lan lagu. Barang sing mbebayani kanggo siswa Arkansas miturut pendapat siji legislator.

(Bukak artikel asli)

4 Komentar

Nggabungake diskusi ...