Warisan Betty Reardon: Kenangan, Crita & Takziah

Nampilake 1 - 50 saka 53

Anwarul K. Chowdhury

Title

Ambassador; Former Under-Secretary-General and High Representative of the UN

  • Photo
  • Photo
  • Photo
  • Photo

**Please note that the photo files are labeled accordingly per number. Photo #1 Caption: Dr. Betty Reardon and Asha Hans co-edited book titled “The Gender Imperative: Human Security Vs State Security” published by Routledge Chapman & Hall was launched by Ambassador Anwarul K. Chowdhury whose initiative as the President UN Security Council in March 2000 resulted in the adoption of the pioneering decision by the Council known as “Women and Peace and Security” (UNSCR 1325) in October 2000. The event was held during the 15th anniversary of the UNSCR 1325 in 2010. Photo #2: Dr. Betty Reardon and Ambassador Anwarul ...

Waca entri lengkap…

Tina Ottman

Title

Dr.

hubungan

Universitas Doshisha

Betty, muga-muga kenangan sing ditresnani dadi berkah. Matur nuwun kanggo kabeh…. kawicaksananmu, wawasanmu, inspirasimu, bimbinganmu, kekancanmu, kejelasan lan wawasanmu babagan cara mikir lan urip sing beda. Kanggo kula sampeyan tansah ing kene, aku bakal krungu swara sampeyan.

Waca entri lengkap…

Mavic Cabrera Balleza

Title

Pendhiri lan Ketua Pegawai Eksekutif

hubungan

Jaringan Wanita saka Peacebuilders Wanita

Saka pencegahan konflik nganti resolusi konflik lan mbangun perdamaian, perlucutan senjata lan rekonstruksi, militerisme lan patriarki, negosiasi perdamaian lan perjanjian perdamaian, hak asasi manungsa lan aksi kamanungsan, kawruh Betty jembar. Nanging welas asih dheweke, utamane kanggo wong sing terpinggirkan lan rawan, luwih gedhe. Betty ora mung nulis utawa ngomong babagan konsep lan masalah. Dheweke tumindak ing wong-wong mau. Aku kelingan kepiye dheweke kerja awan lan wengi kanggo mbantu ngungsi para pembangun perdamaian Afghanistan lan pembela hak asasi manungsa sawise Taliban njupuk alih Afghanistan. Aku uga ngelingi carane dheweke nyambungake anggota Black Lives Matter karo aktivis hak asasi manungsa ing saindenging jagad kanthi melu ...

Waca entri lengkap…

Betsy Pugh

Swara saka bungah, swara dhuwur sing mung 25 cah wadon kelas 7 bisa nggawe ricocheted saka tembok. Alon-alon, bocah-bocah wadon tansaya sepi minangka saben dadi weruh saka mlaku cepet "klik, klik, klik, klik" teka mudhun bale lawang dibukak, lan Miss Reardon mlaku ing Mangkono wiwit lelampahan urip kena dening Betty Ann Reardon. Iku pertengahan 1950-an. Betty ngajar geografi lan acara saiki ing sekolah swasta kanggo bocah-bocah sing duwe hak istimewa. Dheweke nggunakake kesempatan kanggo mbukak mripat kita menyang jagad sing ngluwihi kesadaran kita. Tandha wiwitan Pendidikan Perdamaian bisa dilacak ...

Waca entri lengkap…

Susan Gelber Cannon

Title

Pendhidhikan Damai

hubungan

https://thinkcareact.blogspot.com/2013/07/international-institute-on-peace.html

Minangka guru sekolah menengah sing miwiti lelungan kanggo nggabungake prinsip pendidikan perdamaian menyang kurikulum sing dibutuhake, aku langsung inspirasi nalika nemokake karya Betty Reardon (karo Alicia Cabezudo) liwat Den Haag Appeal for Peace. Manual instruksi telung volume tetep dadi salah sawijining alat pelatihan guru pendidikan perdamaian sing paling lengkap sing wis ditemokake lan digunakake. Iki miwiti perjalanan pendhidhikan perdamaian ing 2005. Matur nuwun, Betty, kanggo komitmen sampeyan kanggo pendhidhikan perdamaian, pendidik perdamaian, lan para siswa sing kita pengaruhi. Minangka Betty ngandika, "Kanggo nglawan budaya kekerasan sing nyebar ing masyarakat kita, teka ...

Waca entri lengkap…

james oswald

Title

pendidik

hubungan

Institut Nutrisi Berbasis Tumbuhan

Betty lan aku ketemu ing 1976. dheweke wiwit mbangun sumber daya pendidikan tentrem lan aku intern ing dewan nasional kanggo pasinaon sosial ing washington, dc. kita padha kanca langsung. kita ora tau ana sing ora setuju utawa tembung kasar. ing patemon sawise patemon taun lan kanggo dekade, betty martakaké konsep pendidikan tentrem lan aku ngembangaken konsep pasinaon sosial. nganti pungkasan, betty minangka advokat sing sregep kanggo kabecikan manungsa. srikandi. kancaku sing tak tresnani. betty ana penake lan nyenengake. dheweke seneng ngguyu lan awal ngarep-arep dadi penari lan penyanyi profesional. dheweke nari lan ...

Waca entri lengkap…

Kathy Bickmore

Title

Professor

hubungan

Ontario Institute for Studies in Education, Universitas Toronto

Salam takziah kanggo kulawarga Betty lan wong sing ditresnani. Aku wis tresna, ngormati, sinau saka, lan. Malah inspirasi dening semangat sarwa dheweke. Utamane nalika kita pisanan ketemu ing taun 1980-an ing konferensi COPRED, perspektif feminis babagan kekerasan, perdamaian, lan pendidikan penting banget kanggo aku. Kenangan dheweke pancen berkah.

Waca entri lengkap…

Asuka SATOH

Muga-muga dheweke ngaso kanthi tentrem. Aku kelingan aku ketemu dheweke ing konferensi perdamaian ing Kyoto. Aja lali Betty minangka salah sawijining pionir pendhidhikan perdamaian sing apik tenan sing wis nggawe kita nyengkuyung lan nguatake kanggo mbangun perdamaian donya liwat pendidikan. 🙏

Waca entri lengkap…

Georgina Galanis

Title

Gerakan Global kanggo Budaya Damai - Anggota Pendiri

hubungan

Komunitas NGO PBB

Sing nggawe sejarah yaiku sing nyebabake pikiran lan ati - Perjalanan sing dawa saka "pikiran menyang ati" bisa diwulangake - lan kudu dilewati - Karya Betty Reardon lan komunitas kolaborasi mbukak dalan kanggo pendidikan perdamaian sing ditetepake dening generasi saiki minangka terobosan ing masa depan - Matur nuwun Betty kanggo visi perintis sampeyan- Cetak biru lan mercusuar kanggo mbangun perdamaian ing pendidikan Budaya Perdamaian.

Waca entri lengkap…

Rajib Timalsina

Title

Asisten Profesor

hubungan

Departemen Konflik, Perdamaian lan Studi Pembangunan, Universitas Tribhuvan

Aku dadi guru sing fokus ing disiplin ing karir awal. Nalika aku entuk kesempatan kanggo maca lan ngerti tulisane Betty, pandangan lan paradigmaku saya owah. Metode kelasku diowahi dadi learning-centric, connection-focused lan reflektif. Aku ngrasakake pengaruh gedhe saka kontribusi ilmiah ing urip profesional lan aku sinau pentinge pendidikan pengalaman, reflektif lan transformatif. Aku kagum banget karo bentuk lan beasiswa sing diwenehake Betty ing jagad iki. Dheweke ninggalake jejak sing luar biasa ing planet iki. Aku matur nuwun kanggo kontribusi dheweke.

Waca entri lengkap…

Barbara Wien

hubungan

Universitas Amerika

Tilar donyané Betty nggambarake pungkasaning jaman. Betty minangka sarjana pionir ing studi feminis lan anti-perang, lan dicet ing kanvas global sing jembar karo hubungan ing saben bawana. Dheweke ditresnani karo wasiat wesi ing ngisor njaba demure dheweke. Ora ana alangan, dheweke tetep lan terus ngupayakake kanggo mungkasi perang lan nambani planet kita. Dheweke menehi inspirasi kanggo aku gabung karo dheweke lan aku ora nate nyesel lelungan kasebut. Aku lan Betty pisanan ketemu ing 1981 ing 777 United Nations Plaza nalika umur 21. Dheweke mimpin aku dadi pimpinan ing komunitas akademik. ...

Waca entri lengkap…

Magnus Haavelsrud

Photo

Betty ujar ing panel peluncuran kanggo Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian (GCPE) ing Konferensi Den Haag kanggo Perdamaian ing 1999 yen kita kudu kerja ing sistem kekuwatan sing ana lan urip kanthi kasunyatan kasebut lan uga durung. Lan kita kudu nyadari yen gagasan, teori lan pangerten kita babagan saiki lan sing durung bisa lan kudu diterjemahake dadi tumindak praktis! Tembung-tembung iki, aku mikir, nuntun karya Betty - sanajan ana alangan gedhe kanggo perdamaian sing ditemoni sajrone uripe - iki mesthi tumindak imbang kanggo mbayangake masa depan. ...

Waca entri lengkap…

Kathleen Modrowski

Title

Dekan lan Profesor Jindal Sekolah Seni Liberal lan Kamanungsan

hubungan

OP Jindal Global University

Photo

Ing Loving Memory of Betty Reardon Betty Reardon wis kanca lan mentor kanggo liwat 40 taun. Aku ketemu Betty ing Paris nalika lair saka anak pisanan, Joshua Marks. Kanthi kepikiran sing wis biasa, Betty menehi sweter biru langit sing lembut kanthi bordiran jerapah. Iki minangka sing pertama saka pirang-pirang wektu sing ditindakake karo Betty ing papan sing adoh kaya Senegal, Afrika Kidul, India, Costa Rica, Eropa lan New York. Asring pertemuan kasebut minangka rapat lan kolaborasi sing diatur dening PDHRE, Gerakan Rakyat kanggo Pembelajaran Hak Asasi Manusia. Pendiri PDHRE direktur Shula Koenig lan ...

Waca entri lengkap…

Mitsuru Honjo(Kanayama)

Aku dadi mahasiswa ing Teachers College of Colombia University ing 2002-2004. Iku kesempatan pungkasan sing larang regane kanggo dheweke menehi kuliah. Aku banget begja kanggo njupuk kuliah dheweke langsung lan gabung proyek dheweke. Dheweke banget nyengkuyung kanggo entuk aksi siswa kanggo ningkatake pendidikan perdamaian. Ing screening sandi "Revolusi Cukup", iku pakurmatan saka rawuh dheweke. Kula badhe ngaturaken bela sungkawa. Aku bakal nerusake semangat pendidik perdamaian Betty menyang lingkungan lan generasi sabanjure minangka Kewarganegaraan Global.

Waca entri lengkap…

Komite Perdamaian Wanita Soka Gakkai

Ngaturaken bela sungkawa saking Panitia Damai Wanita Soka Gakkai Nalika kita Komite Damai Wanita Soka Gakkai mirengaken pawartos sedhih sedanipun Dr. Betty Reardon, kita sesarengan ngaturaken pandonga kanthi tulus supados kabagyan ingkang langgeng. Kita tansah ngormati Dr. Reardon rumiyin minangka advokator gedhe pendidikan tentrem lan promotor budaya tentrem. Muga-muga Dr. Reardon kanthi welas asih tampil ing seri "Creating a Culture of Peace" ing Desember 2019 ing kertas organ kita, Seikyo Shimbun. Nalika kita diwawancarai dheweke online, kita padha rumiyin inspirasi dening kamulyan dheweke, semangat enom lan ...

Waca entri lengkap…

Soon-Won Kang

Title

Profesor Emeritus

hubungan

Universitas Hanshin

  • Photo
  • Photo
  • Photo

Betty, aku ngormati cathetan kontribusi sampeyan kanggo para pamaca Korea ing buku terjemahan Korea babagan Pendidikan Perdamaian Komprehensif ing taun 2021. Surat sing hangat lan kritis sampeyan pancen nggerakake para pendidik perdamaian Korea. Kajaba iku, sampeyan melu konser buku liwat Zoom karo pendidik perdamaian Korea. Minangka penerjemah buku sampeyan, aku seneng karo obrolan Zoom profesional karo sampeyan lan sawetara pimpinan pendidikan perdamaian Korea kayata Dr. Samuel Lee lan Dr. Hyunmook Lim saka APCEIU (Pusat Pendidikan Asia Pasifik UNESCO kanggo Pemahaman Internasional). Karyamu sing sarwa dadi pepadhang kanggo katentreman lan kaadilan ing jaman saiki perang. ...

Waca entri lengkap…

Dana Kristiawan

Title

Dr.

hubungan

Universitas 17 Agustus Banyuwangi, Indonesia

Aku ngerti Betty saka karya lan kutipan lan nyebut karya dheweke kanggo tesis utawa jurnal babagan pendidikan perdamaian. Kanthi jeneng gedhe ing pendidikan perdamaian, Betty minangka wong sing andhap asor. Dheweke ngubungi aku lan takon babagan pakaryanku babagan pencegahan kekerasan. Dheweke uga nuduhake karya sing kuat ing bidang pendidikan perdamaian. Matur nuwun kanthi sanget kanggo karya inspirasi. Sampeyan bakal eseman saka swarga lan ndeleng karya isih terus liwat kita kanggo nuduhake lan mromosiaken tentrem!

Waca entri lengkap…

Ronni Alexander

Title

Profesor emerita

hubungan

Universitas Kobe

  • Photo
  • Photo
  • Photo

Tenang Betty. Sampeyan tansah inspirasi lan kita tresna sampeyan banget! Pancen angel mbayangno jagad tanpa ngarsane fisik, nanging sampeyan bakal ana ing kene ing pikiran lan tumindak ing salawas-lawase. Muga-muga kita bisa ngetrapake apa sing wis kita sinau saka lan karo sampeyan kanggo tumindak langsung kanggo nggawa jagad iki menyang papan sing luwih tentrem. 😻😻😻😻😻

Waca entri lengkap…

Lydia Ruprecht

Title

Pimpinan Tim Pendidikan Kewarganegaraan Global, UNESCO

Aku ketemu Betty Reardon liwat Ingeborg Breines, mantan Direktur, nalika pisanan miwiti kanggo UNESCO ing wanita lan budaya tentrem. Dheweke apikan lan pamireng sing luar biasa. Aku banget kesengsem karo kapasitas dheweke kanggo nerjemahake ide-ide rumit menyang istilah sing bisa diakses lan ngerteni jagad iki. Ing 30 taun, dheweke tetep dadi panutan sing luar biasa.

Waca entri lengkap…

Anita Yudkin

Title

Koordinator Ketua UNESCO babagan Pendidikan kanggo Perdamaian

hubungan

Universitas Puerto Rico

  • Photo
  • Photo

Betty sing kita tresnani bakal ora kejawab ing komunitas pendidikan perdamaian. Aku pisanan ketemu Betty liwat IIPE, dianakaké ing Universitas kanggo Damai ing Costa Rica ing 2006. Sadawaning taun dheweke dadi inspirasi kanggo mikir lan tumindak ing pendidikan kanggo tentrem. Tansah cetha ing pikirane lan analisis, sing nyurung kita kanggo nliti luwih jero babagan ide dhasar sing nyengkuyung karya kita. Aku uga seneng karo komentar lan rasa humor dheweke sing nyedhiyakake cara liya kanggo nyedhaki masalah perang lan perdamaian sing serius. Betty dadi kanca, lan kanca Puerto Rico. miwiti ...

Waca entri lengkap…

Lee Smithey

Title

Profesor Studi Perdamaian lan Konflik

hubungan

Departemen Perdamaian lan Studi Konflik, Swarthmore College

Atas jenenge Departemen Perdamaian lan Pasinaon Konflik ing Swarthmore College: Pikiran lan belasungkawa kita metu kanggo kulawarga, kanca, lan kolega Dr. Betty Reardon, sing wis impact gedhe tenan ing lapangan kita. Kita nggambarake kanthi matur nuwun banget kanggo kabeh sing diwenehake marang kita.

Waca entri lengkap…

Viviane Clémence NGUIMEYA

Title

Asosiasi Bus Damai lan pendiri pusat sumber pendidikan Damai ing Kamerun

hubungan

PERSATUAN BUS TENTANG

Mme Betty Reardon, sing aku duwe pakurmatan gedhe kanggo ketemu ing 2005 nalika aku ditampa ing Program Pendidikan Perdamaian Afghanistan ing Teachers College ing New York banget inspirasi kula. Minangka bukti, ing "Pandhuan kanggo Metode lan Kegiatan kanggo Pendhidhikan Perdamaian ing Sekolah" sing aku tulis, aku menehi saran marang guru supaya bisa ngukur lan ngerti peran utama sing bisa ditindakake kanggo promosi pendidikan perdamaian ing kelas. Pancen, bebarengan karo Bu Alicia Cabezudo, Bu Reardon wis nulis "Pedoman kanggo Nggampangake Diskusi Kelas," pendekatan pengajaran partisipatif. Aku mbayar pajeg kanggo lambang iki saka ...

Waca entri lengkap…

Adekunle tinuoye

hubungan

MINILS

Pati Betty Reardon minangka kerugian gedhe kanggo perdamaian global, keadilan sosial lan komunitas tanpa kekerasan. Dheweke dadi ikon lan pionir sing menehi kabeh lan ngabdiake uripe kanggo pendhidhikan minangka panacea kanggo nggayuh perdamaian, ngilangi kekerasan, netepake keadilan lan nggawe jagad sing adil. Uripe minangka perwujudan saka altruisme, empati lan kabecikan umum. Atiku lan bela sungkawa marang kulawargane, ICPE lan kulawarga perdamaian global. Mugi-mugi arwahipun ayem tentrem saha cita-citanipun tansah ngrembaka Amin

Waca entri lengkap…

Tara Hopkins

hubungan

pangadeg, pemilik saka cop(m)adam; pangadeg Proyek Keterlibatan Civic ing Universitas Sabanci, Istanbul

Aku pisanan ketemu Betty ing IIPE ing Seoul ing wektu nalika aku ora yakin apa Peace Education iki utawa yen padha ditrapake ing sandi luwih gedhe 'hood. Sing aku yakin wiwit wiwitan yaiku IIPE minangka payung sing aku rumangsa kepenak, aman lan ana ing perusahaan liyane sing nganggo basa pangarep-arep sing padha. Betty nulungi aku ngerti yen karyaku dhewe ana ing sangisore payung kasebut lan aku matur nuwun marang kanca-kanca sing wis ngelingake aku nalika semangate pangarep-arepku wiwit surem. Aku matur nuwun ...

Waca entri lengkap…

Loreta Castro

Photo

Aku ngucapke matur nuwun banget kanggo pengaruhe sing jero ing uripku lan panggilan minangka pendidik perdamaian. Aku bakal ngurmati dheweke kanthi nerusake warisane… Dheweke menehi inspirasi kanggo ngadegake Pusat Pendidikan Perdamaian, sing saiki wis dadi akeh. Betty, matur nuwun sanget, kita tresna sampeyan lan tentrem.🙏❤️

Waca entri lengkap…

Dr. Gloria Abarca

Photo

Ngapunten, aku ketemu dheweke ing 2009 ing Budapest lan lateral ing IIPE ing Puerto Rico karo Alicia Cabezudo profesor sandi. Saiki ing master Perdamaian ing Castellon kaya profesor pendidikan perdamaian, karo mahasiswa pendidikan perdamaian taun pisanan, kita mriksa kuliahe. Dheweke bakal terus mulang liwat warisane

Waca entri lengkap…

Lisa Worth Huber

hubungan

Akademi Perdamaian Nasional

Kanggo kulawarga Betty, kanca, siswa, lan peacebuilders ~ Nyepeng kabeh sing wis diilhami dening pengabdian urip Betty kanggo ((Peace)) ing bunder ((Cinta)). Muga-muga Betty ngaso kanthi tentrem lan kekuwatan. Dheweke ora kejawab, nanging dheweke ((Cahaya)) ora bakal luntur-syukur tanpa wates kanggo warisan sing penting.

Waca entri lengkap…

Caroline Ashton

Title

Pendhidhikan Damai, Pensiunan

Dheweke menehi jagad akeh banget lan pakaryane bakal dadi pengetan kanggo wektu sing suwe. Saiki, kita kudu nyekel spanduk lan nerusake pakaryane.

Waca entri lengkap…

Tigist Engdaw

Title

Konsultan Internasional / Asisten Profesor

Dr Betty Reardon minangka sarjana gedhe babagan pendidikan perdamaian lan ngluwihi. Dheweke bakal ora kejawab tenan. Warisan dheweke bakal urip. Aku wis maca paling karya apik dheweke. Disaranake dening Profesor Tony Jenkins lan uga menehi rekomendasi kanggo para siswa. Muga-muga sampeyan ngaso ing tentrem langgeng. Kanthi rasa syukur lan tresna 💕 Tigist

Waca entri lengkap…

Luisa Alvarez-Dominguez

hubungan

UPR- pensiunan

Betty ndhukung banget marang upaya Puerto Rico kanggo perdamaian ing Vieques, utamane inisiatif wanita ing kana. Aku bakal tansah ngelingi tembung-tembung panyengkuyung lan pengeling-eling dheweke adhedhasar babagan pendidikan keadilan lan perdamaian. Dheweke bakal ora kejawab nanging warisane bakal terus menehi inspirasi kanggo generasi sabanjure.

Waca entri lengkap…

Vidar Vambheim

Title

Profesor Mitra

hubungan

Uit / Universitas Arktik Norwegia

Jiwa sing ayu lan raksasa. Ngaso kanthi tentrem, Betty Reardon.

Waca entri lengkap…

Kathie Uhler, OSF

hubungan

House of Prayer kanggo Kabeh Wong

Kanggo Memori Betty Reardon Tanggal 12 Sep 2023, Kathie Uhler ngirim email: "Dear Betty, Seneng banget krungu saka sampeyan !! Sampeyan minangka mentor seumur hidup lan teladan kanggo kabeh sing ngajari lan model kanggo perdamaian lan non-kekerasan. Betty mung ngirim email marang aku ucapan selamat babagan panyiapan House of Prayer for All People in Gulph Mills, PA. Betty wis ndhukung kula kabeh dalan ing project iki kanggo sawetara 15 taun. Kita ketemu liwat lokakarya pendidikan perdamaian sing diwenehake Betty ing 1989 ing Columbia University Teachers College. Iku sak acara sing ing 5 Juni kita ...

Waca entri lengkap…

Anaida Pascual Moran

Para quienes le conocimos de cerca en Puerto Rico, ana golpe gedhe banget kabar lamentable saka partida saka donya terrenal saka eterna educadora lan aktivis saka paz Betty Reardon. Fueron incontables las aportaciones de nuestra querida Betty a las causas derechos humanos y paz en el world entero, nanging también en nuestras orillas y desde la otra orilla. Nunca olvidaremos, por mencionar solo tres ejemplos entre tantos, su apoyo a la Alianza de Mujeres Viequenses y por la víctimas del huracán María, así como sus gestiones en el Congreso de los Estados Unidos ...

Waca entri lengkap…

Matt Meyer

Title

Sekretaris Jendral

hubungan

Asosiasi Riset Perdamaian Internasional

Photo

Mung sedina utawa rong dina sawise Betty tilar donya, aku rumangsa kepincut nulis cathetan iki kanggo dheweke, liwat tributes FB dheweke lan Tony: Iku angel kanggo nerangake, nanging Betty, sampeyan wis ora kejawab. Ing kene ing NYC, nanging aku ngerti ing saindenging jagad, sampeyan wis dadi lan dadi mercusuar pangarep-arep sing wis ditemtokake. Matur nuwun kanggo akeh, akeh hadiah. Saiki, sawetara minggu sabanjure lan nulis saka Granada, Negara Spanyol, ing ngendi aku ngaturake pidato utama Pembukaan Pleno kanggo Betty lan kanggo wanita Palestina enom sing tiwas nalika massa 2018, Maret Return tanpa kekerasan, aku ora bisa mikir. ...

Waca entri lengkap…

Ingeborg Breines

hubungan

IPB

Photo

Betty Reardon - ing memoriam Donya wis ilang pilar utama pendidikan perdamaian, guru gedhe lan sarjana lan aktivis anti-perang feminis. Kita, sing nduweni hak istimewa kanggo dadi kanca jangka panjang, wis kelangan kanca sing tresna lan peduli, mitra diskusi sing inspirasi lan pinter lan wong sing apik kanggo interaksi sing nyenengake. Betty Reardon minangka wong sing luar biasa inspirasi, liwat tulisan lan piwulange, uga liwat kepribadiane. Dheweke wani lan konsisten lan duwe kapasitas gedhe kanggo persahabatan lan perawatan. Dheweke bisa ngubungake pribadi lan politik, analitis lan ...

Waca entri lengkap…

Anto Paulus

Title

Pendiri Utama

hubungan

Peace Channel lan NEISSR

Ing simpati heartfelt kanggo mundhut saka Betty A Reardon, beacon ing pendidikan tentrem. Dampak gedhene minangka mentor, pendidik, lan pimpinan resonates ing atine wong-wong sing dipengaruhi. Warisan Betty minangka bukti kekuwatan transformatif kawruh lan welas asih. Muga-muga warisane bisa nuwuhake dedikasi sing terus-terusan kanggo pendhidhikan perdamaian, lan muga-muga kulawargane nemoni panglipur ing pengaruh sing terus-terusan kanggo mbentuk jagad sing luwih harmonis. Aku ngelingi dheweke ing perayaan Misa Suci lan ndedonga kanggo kulawarga. Muga-muga jiwane ayem tentrem.

Waca entri lengkap…

Catia Confortini

Title

Profesor Studi Perdamaian lan Kehakiman

hubungan

Wellesley College

Aku elinga maca Sexism and the War System lan pikiranku bingung: kepiye wanita iki bisa nggawe kabeh hubungan antarane patriarki lan perang sing dakkarepake nanging ora bisa diucapake kanthi tembung? Iki minangka lampu sing ora bisa dipateni: wiwit wektu iku mripatku mbukak, lan aku kudu terus kerja kanggo mbubarake loro lan akeh sistem penindasan liyane. Aku ketemu Betty ing wong akeh taun mengko lan kaping pirang-pirang ing kalangan akademisi lan aktivis umum. Senadyan carane aku dadi bintang lan ora bisa ngomong paling akeh, dheweke tansah apikan ...

Waca entri lengkap…

Evelin Lindner

Title

Dr. med., Dr. psychol.

hubungan

Studi Martabat lan Asor Manungsa

Photo

Iku hak istimewa gedhe kanggo njagong bebarengan karo Betty sing tak tresnani lan kinasih ing 6 Juli 2010, ing Melbu, Vesterålen, Norwegia. Aku matur nuwun marang Betty kanggo dhukungan sing ora kenal lelah kanggo karya kamulyan kita wiwit kita pisanan ketemu ing 1995 ing Manila, Filipina. Kita kabeh diundang ing rapat pakar UNESCO "Menuju Agenda Wanita kanggo Budaya Perdamaian", 25–18 April 1995, diundang dening Ingeborg Breines, Direktur Wanita lan Budaya Perdamaian, lan Penasihat Khusus Direktur. - Mayor Federico Umum babagan Wanita, Gender lan Pembangunan. Nalika kita lungguh bebarengan ing Norwegia ing 2010, Betty nuduhake ...

Waca entri lengkap…

Sandra R.

Sugeng rawuh, Betty minangka legado y por enseñarme la importancia de continuar hablando de paz y lenguaje en el aula. Mis condolencias kanggo kulawarga nuklir kanggo kulawarga sing conformamos kanggo quienes ora decaemos en el deseo de contribuir lan escenarios humanos mas pacíficos. ¡Gracias por este espacio!

Waca entri lengkap…

ian gibson

Title

Professor

hubungan

Universitas Studi Asing Kyoto

Photo

Betty minangka guru inspirasi. Dheweke mbukak dalan menyang kawicaksanan. Aku tansah matur nuwun marang dheweke. Pinter lan apikan, lucu lan wicaksana. Matur nuwun Betty. Tresna Ian xxx

Waca entri lengkap…

Jing Lin

Title

Professor

Dr. Betty Reardon loman banget menehi dhukungan marang fakultas sing ngupayakake pendhidhikan perdamaian minangka semangate. Aku wis nampa dhukungan saka dheweke lan bakal tansah nyimpen ati matur nuwun kanggo dheweke. Dheweke bakal dieling-eling.

Waca entri lengkap…

Kelly Kraemer

Title

Profesor Studi Perdamaian

hubungan

College of Saint Benediktus lan Universitas Saint John

Aku ketemu Betty ing taun 1994, nalika dheweke mulang kursus pascasarjana babagan Kekerasan Budaya sing aku ndhaptar ing Universitas Hawai'i. Dheweke mung ana siji semester, nanging pelajaran sing diwulangake babagan hubungan antarane studi perdamaian lan feminisme tetep ana ing aku. Aku ketemu dheweke maneh taun mengko minangka kolega ing rapat taunan saka Peace and Justice Studies Association. Iku tansah apik kanggo ndeleng dheweke, lan ndeleng dheweke tansah ateges undhangan kanggo njupuk sawetara Urut saka tumindak kanggo tentrem. Interaksi pungkasan karo Betty yaiku liwat klub buku online sing maca "Komprehensif ...

Waca entri lengkap…

فاتن عبدالإله أحمد فاتن

Title

مدير منظمة الق الطفولة

تحية لبيتي احد بناة السلام في العالم

Waca entri lengkap…

Werner Winterteiner

Title

Profesor emeritus

hubungan

Universitas Klagenfurt, Austria

  • Photo
  • Photo

Aku ketemu Betty Reardon kanggo pisanan nalika aku wis melu ing pendhidhikan perdamaian kanggo sawetara wektu lan nulis disertasi pendidikan perdamaian ("Pedagogy of the Other"), nanging nalika aku isih ora kenal karo pemandangan internasional. Aku ketemu Betty ing kongres perdamaian internasional ing Vermont, lan sanajan dheweke mung bisa melu ing kongres kanggo wektu sing cendhak, presentasi lan prilaku dheweke langsung nggawe kesan sing ora bisa dilalekake. Aku diwawancarai lan dicithak obrolan ing majalah perdamaian alpe-adria. Semono uga kita tetep sesambungan. Nalika aku ngunjungi dheweke ...

Waca entri lengkap…

Kaisa Savolainen

Title

Mantan Direktur Divisi, ing Sektor Pendidikan, Unesco (Paris)

Photo

Kula nyuwun pangapunten. Kenangan Betty sing ditresnani bakal tetep karo aku: saka karya profesionalku, saka kunjungan dheweke menyang Finland minangka pembicara utama. Aku melu pesta ulang tahun 90 taun ing New York. Dina sabanjuré kita sante nedha awan apik banget ing Restaurant near Harlem. Ingeborg Breines lan Tarja Virtanen uga ana, mantan Direktur UNESCO. Aku ngarep-arep lelungan saka Finlandia menyang pesta ulang tahun 95 taun sabanjure musim semi. Betty penting ing karya UNESCO nalika aku njabat Organisasi 1986-2001 minangka Direktur Divisi sing tanggung jawab kanggo pendhidhikan babagan perdamaian, hak asasi manungsa lan internasional. ...

Waca entri lengkap…

Institut Feminis kanggo Studi Perdamaian PEACE MOMO

Betty A. Reardon, sarjana pionir sing nduweni peran penting ing pendhidhikan perdamaian lan studi perdamaian feminis, tilar donya tanggal 3 November 2023. Dheweke dadi kanca sing paling anget lan panyengkuyung tenan PEACEMOMO Feminist Institute for Peace Studies (FIPS). Kehadiran dheweke ing studi perdamaian feminis bakal banget ora kejawab, lan kita bakal nerusake upaya kanggo nggawe jagad sing tentrem lan adil. Ngirim katresnan, pikirane lan pandonga saka Korea Selatan. PEACE MOMO Feminist Institute for Peace Studies(FIPS) https://momofips.campaignus.me/news/?idx=16809024&bmode=view

Waca entri lengkap…

Kozue Akibayashi

Title

Professor

hubungan

Sekolah Pascasarjana Studi Global, Universitas Doshisha (Kyoto, Jepang)

  • Photo
  • Photo

Betty, aku tansah ngucapke matur nuwun kanggo kabeh bantuan, bimbingan, dorongan lan katresnan. Sampeyan ngenalake aku menyang Okinawa Women Act Against Military Violence, WILPF lan akeh aktivis perdamaian feminis liyane sing ora wedi ing saindenging jagad sing aku wis mbangun solidaritas sing dipercaya kanggo demilitarisasi. Aku seneng banget bisa nemokake sampeyan 30 taun kepungkur nalika aku nggoleki pendidik / aktivis / sarjana perdamaian feminis kanggo sinau, lan aku tansah nyoba ngetutake sampeyan. Matur nuwun kanthi sanget kanggo tansah ana. Muga-muga sampeyan ngerti carane matur nuwun banget lan sepira tresnaku marang kowe. aku ...

Waca entri lengkap…

Mary Darbes

Photo

Kematian Betty minangka kerugian sing sedhih banget kanggo kita pribadi, nanging uga kanggo para panyengkuyung perdamaian lan keadilan ing endi wae. Dheweke pancen wong sing luar biasa - guru sing ora kesel, penulis, sarjana, aktivis sing diakoni sacara internasional kanggo keadilan sosial, lan kanca sing larang regane 33 taun. Bojoku Dale Snauwaert lan aku pisanan ketemu Betty ing Hamilton New York ing Autumn 1990. Betty lan Dale padha ngunjungi profesor ing Colgate University taun, lan padha dadi kanca cepet. We telu tak ngerti saben liyane uga, lan Betty asring kepéngin sing piye wae bisa pindhah menyang NYC. Carane bungah ...

Waca entri lengkap…

Dale Snauwaert

Title

Professor

hubungan

Universitas Toledo

Photo

Aku ketemu Betty nalika musim gugur 1990 ing Universitas Colgate. Aku nembe rampung PhD ing Universitas Illinois lan miwiti karir akademik minangka asisten profesor kunjungan setahun ing Colgate musim gugur. Ing mangsa panas, sawise rampung disertasi, aku mbukak buku kanthi irah-irahan Comprehensive Peace Education dening Betty A. Reardon. Aku durung nate krungu babagan pendhidhikan perdamaian lan kepengin weruh, duwe kepentingan inti ing demokrasi, keadilan, lan pendhidhikan demokratis. Aku maca Komprehensif kanthi minat lan kesengsem lan inspirasi dening ide kasebut. Aku ngarep-arep kanggo ketemu Dr.. Reardon ing mangsa lan ...

Waca entri lengkap…

Amar Nayak

Title

Profesor Strategi & Ketua, Pusat Ilmu Sistem Berkembang Kabeh Interaksi

hubungan

Institut Manajemen Xavier, Universitas XIM Bhubaneswar. India.

Kanthi sedhih banget, aku ngaturake bela sungkawa marang kulawarga, kanca lan siswa Betty ing saindenging jagad. Aku seneng ngelingi kelembutan, sih-rahmat, lan kawicaksanan Betty, pendhidhikan perdamaian sing apik sajrone interaksi singkat karo dheweke. Dheweke wis dadi motivator lan inspirasi sing apik kanggo aku. Aku seneng banget amarga dheweke wis nulis Pambuka kanthi irah-irahan 'Menuju Kosmologi Anyar' menyang buku sing wis disunting, Ekosistem Regeneratif ing Antroposen, sing bakal teka (2024) dening Springer Nature.

Waca entri lengkap…

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!
Mangga ngirim kula email:
Gulung menyang Top