Kampanye pendhidhikan 'Back to Learning' kanggo entuk bathi setengah yuta bocah ing Sudan Kidul

(Dipunbabar saking: News Afrika. 15 Februari 2018)

Tahap kaping papat inisiatif 'Back to Learning' diluncurake dina Selasa dening Menteri Pendidikan Umum lan Instruksi, ing Freedom Square ing Kapoeta kanthi anane luwih saka 2,000 bocah lan wong tuwane, wakil UNICEF, Grup Donor Pendidikan, Simpen Anak, Pendidikan Wanita Sudan Kidul, lan anggota Forum Pendidikan Nasional lan Masyarakat Sipil.

Inisiatif Back to Learning 2018 bakal target komunitas sing paling ora diwakili ing saindhenging Sudan Selatan, nyediakake kesempatan sinau kanggo bocah-bocah sing saiki ora sekolah, amarga ana konflik, alangan budaya utawa alangan kayata jarak utawa finansial kulawarga. Mbangun kesuksesan saka rong taun pertama inisiatif kasebut, sing nyedhiyakake luwih saka 680,000 bocah kanthi akses menyang pendhidhikan, tahap sabanjure Back to Learning bakal negesake bocah-bocah ing negara-negara sing kena konflik, bocah-bocah wadon lan bocah-bocah sing rentan liyane.

Tema taun iki 'Akses Inklusif lan Adil kanggo Pendidikan Kualitas kanggo Perdamaian lan Pembangunan Berkelanjutan' tujuane kanggo nyoroti peran penting ing pendhidhikan kanggo perdamaian perdamaian. Pendhidhikan duweni potensi kanggo mbangun kapasitas bocah, wong tuwa, guru lan anggota komunitas kanggo nyegah, nyuda lan ngrampungake konflik lan ningkatake kesetaraan lan perdamaian. Pendhidhikan uga bisa mbantu ngatasi ketimpangan sing nyebabake konflik. Ketimpangan bisa nyebabake konflik, kaya konflik sing bisa ningkatake ketimpangan.

"Pendidikan ngowahi urip, nggawe prasyarat kanggo perdamaian lan ningkatake pembangunan berkelanjutan."

"Pendidikan ngowahi urip, nggawe prasyarat kanggo perdamaian lan ningkatake pembangunan berkelanjutan," ujare Pak Deng Deng Hoc Yai, Menteri Pendidikan Umum lan Instruksi. "Pamrentah duwe komitmen kanggo nyedhiyakake akses sing padha menyang pendhidhikan berkualitas kanggo kabeh bocah kanggo nggayuh tujuan nasional perdamaian lan pembangunan berkelanjutan. Aku pengin ndhesek kabeh wong tuwa lan biyung supaya kabeh bocah padha sekolah. Aku, maneh, ngarahake kabeh sekolah umum kanggo ngakoni kabeh bocah kanthi gratis miturut ukum. "

Para komite Back to Learning tingkat nasional lan negara wis ana kegiyatan koordinasi kanggo taun sekolah iki, kalebu kegiyatan mobilisasi sosial ing saindenging negara kanggo miwiti kampanye setaun. Kita ngajak supaya warga bisa melu inisiatif iki.

"Priksa manawa bocah bisa ngakses pendhidhikan sing berkualitas ora mung nyedhiyakake masa depan sing luwih cerah, nanging uga entuk manfaat kanggo komunitas lan Sudan Selatan kanthi sakabehe," ujare Mahimbo Mdoe, Perwakilan UNICEF ing Sudan Kidul. "Ora ana investasi sing luwih gedhe kanggo entuk negara."

UNICEF terus kerja sama karo mitra kanggo nyiyapake ruang belajar sementara lan nyediakake pasokan lan dhukungan psikososial kanggo nglindhungi bocah-bocah saka konsekuensi paling ala saka konflik kasebut nalika nglajengake pendhidhikan.

Ing 2018, inisiatif Back to Learning yakuwi:

  • Nyedhiyakake 500,000 bocah lan remaja kanthi akses menyang kesempatan sinau sing cocog karo umur; sing bakal kalebu 300,000 bocah sing ditahan wiwit taun 2017 lan 200,000 bocah sing saiki ora sekolah.
  • Nggawe 405 ruang belajar nyedhiyakake lingkungan belajar sing aman lan nglindhungi;
  • Latih 4,000 guru, kalebu 1,750 pengasuh Pembangunan Anak Usia Dini babagan metode pedagogi lan piwulang, dhukungan psikososial lan pendhidhikan sensitif konflik;
  • Latih 1,200 Asosiasi Guru Induk lan Anggota Panitia Manajemen Sekolah babagan mobilisasi sosial, pendhidhikan sensitif konflik, manajemen sekolah dhasar lan pangembangan sekolah.

Kanggo nyedhiyakake akses menyang kesempatan sinau luwih saka setengah yuta bocah lan remaja sing rentan umur 3 nganti 18 taun, UNICEF lan mitra mbutuhake $ 47.5 yuta.

Dana kasebut bakal digunakake kanggo nyediakake fasilitas pembelajaran lan bahan pendhidhikan kanggo bocah-bocah sing nembe mlebu sekolah; kanggo nerusake layanan pendhidhikan kanggo bocah-bocah ing wilayah sing kena konflik; lan kanggo ndhaptar siswa anyar ing sekolah amarga alasan liyane.

Disebar dening APO Group atas jenenge United Nations Children's Fund (UNICEF).

(Bukak artikel asli)

cedhak
Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!
Mangga ngirim kula email:

Nggabungake diskusi ...

Gulung menyang Top