"Argentina: Guru nganakake strategi nasional kanggo Pendidikan Lingkungan Komprehensif."

(FOTO: Pendidikan Internasional)

Pendhidhikan Lingkungan, adhedhasar paradigma Pikiran Lingkungan Amerika Latin, ndadekake masarakat bisa didiskusekake, saengga bisa ngasilake swarane, lintasan, pangarepan, pengalaman, panjaluk, keprihatinan lan usulan, kanggo nyorot konflik lingkungan ing wilayah kasebut , ngilangi praktik naturalisasi saben dinane, ngasilake dialog lan ngubungake ilmu disiplin sing beda supaya bisa mbayangake lan ngowahi praktik kita.

(Dipunbabar saking: Internasional Pendidikan. 3 Juni 2021)

By: Graciela Mandolini

Kita urip ing jaman sejarah sing kabeh jinis kahanan darurat terus dimainake: lingkungan, iklim, energi, kesehatan, ekonomi… Kabeh iki padha karo apa sing diarani akeh penulis minangka krisis peradaban. Agenda lingkungan wis nyetel langkah lan konflik lingkungan mlebu ing sekolah, katon kanthi kecepatan lan kegigihan sing durung pernah ana sadurunge.

Yen kita ngerti pendhidhikan minangka proses sing saiki dibangun kanthi permanen, kita bisa ujar manawa para guru ing Argentina nindakake sawetara tumindak penting ing babagan pendhidhikan lingkungan sing komprehensif. Iki kalebu intervensi ing desain kurikuler, uga ing proyek lan program sing tujuane kanggo nggabungake dimensi lingkungan kanggo pembangunan berkelanjutan minangka bagean saka proposal pengajaran-pengajaran.

Sekolah Latihan Guru lan Uni

Sajrone 25 taun, ing Konfederasi Trabajadores de la Educación de la República Argentina(CTERA) [Konfederasi Pekerja Pendidikan Republik Argentina] ngasilake proses pelatihan guru ing Pendidikan Lingkungan: kursus pascasarjana lan spesialisasi pendidikan lingkungan kanggo pembangunan berkelanjutan, kanthi kerja sama karo universitas umum, rapat langsung karo guru ing layanan, proyek, program, lan tumindak babagan pendhidhikan lingkungan kanggo siswa lan guru sekolah menengah ... kegiatan praktis, rekreasi lan pembelajaran uga wis diatur, kayata tanduran wit, kegiatan kompos, lsp.

Serikat pekerja makarya kanthi dedikasi ing sawijining proyek sing tujuane nggawe ruang kanggo mbangun ilmu kanggo promosi dialog pangembangan ilmu lan katrampilan, nggabungake pelatihan guru ing kabeh level lan modalitas sistem pendhidhikan formal, saéngga bisa ningkatake pendhidhikan lingkungan kanggo sustainable pangembangan

Masalah iki dadi salah sawijining pilar dhasar kegiatan latihan sing dipromosekake dening Guru lan Sekolah Pelatihan Uni Marina "Marina Vilte".

Wiwitane, ing pungkasan taun 1990an, CTERA ngasilake proposal pelatihan kanggo Kursus Spesialisasi Lanjut ing Pendidikan Lingkungan kanggo pembangunan berkelanjutan, kanthi kerjasama karo universitas umum sing nawakake ceramah nasional liwat entitas dhasar. Ing papan latihan, luwih saka 4,000 guru khusus ing Pendidikan Lingkungan.

Pendhidhikan pandemi lan lingkungan

Sajrone taun 2020, nalika pindhah menyang tahap isolasi lan mengko jarak sosial, nalika ngrampungake pandemi, proposal pedagogis digawe adhedhasar itineraries lan jalur latihan, kanggo nimbang teori lan konsep sing beda babagan masalah sing nyebabake kita.

Kaping pisanan, liwat mekanisme sing dirancang kanggo tujuan iki, Sekretariat Pendidikan CTERA lan macem-macem entitas dhasar nawakake kesempatan latihan nggunakake metodologi mandhiri, saengga para guru nganggep iki minangka undhangan kanggo sinau lan kesempatan kanggo sinau sajrone urip, tanpa kudu meksa nyukupi sarat sing bisa nyipta karya piwulang sing kakehan. Format pelatihan kasebut ndadekake bisa nggambarake praktik pendhidhikan, adhedhasar kapinteran pribadi lan motivasi lan diatur kanthi mandhiri.

Kapindho, lan ana koordinasi karo INFoD (Institut Latihan Guru Nasional), CTERA luwih maju ngrampungake proposal, supaya bisa nggawe kursus sing diwulang.

Ing kalorone kahanan kasebut, dirasa perlu nimbang kahanan tartamtu sing nyebabake masalah kurikulum Latihan Guru, adhedhasar kahanan sing ditangani lan dianalisis, kerumitan tren sing ana gandhengane lan praktik makna, intervensi, riset, jangkauan lan transendensi, sing ngidini bisa sesambungan lan karo komunitas asal.

Hukum Pino Solanas nyakup ketergantungan kabeh unsur sing ana lan interaksi ing lingkungan; ngormati lan ngregani biodiversitas; ekuitas; ngenali keragaman budaya; ngrawat warisan alam lan budaya lan nggunakake hak lingkungan sing sehat.

Hukum Pino Solanas

Kongres Nasional Argentina bubar nyetujoni Hukum Nasional Pendidikan Lingkungan Komprehensif. Undhang-undhang iki, dijenengi sawise gawe film Argentina, Pino Solanas, ngusulake kabijakan publik nasional "permanen, nyebrang lan komprehensif" kanggo kabeh pendhidhikan ing negara kasebut. Isine ketergantungan kabeh unsur sing nggawe lan sesambungan ing lingkungan; ngormati lan ngregani biodiversitas; ekuitas; ngenali keragaman budaya; ngrawat warisan alam lan budaya lan nggunakake hak lingkungan sing sehat.

Undhang-undhang kasebut ngusulake nggawe Strategi Nasional kanggo Pendidikan Lingkungan Komprehensif. Iki nyengkuyung nggawe lan pangembangan Strategi Yurisdiksi lan menehi masalah babagan Komitmen Lingkungan Antargenerasional. Uga nyedhiyakake implementasi, ing agenda pendhidhikan, tumindak kanggo nambah institusi. Iki negesake manawa proposal pendhidhikan kudu didhasarake kanggo ndhidhik bocah enom lan bocah. Proyek iki jelas nggawe kabijakan publik sing nguatake paradigma partisipasi warga kanggo keberlanjutan.

Pendhidhikan lingkungan, pendhidhikan kanggo urip

Kita yakin manawa ana proposal, proyek utawa program pendhidhikan lingkungan kanggo pembangunan berkelanjutan sing kudu ditindakake, tanpa kudu takon, sesambungan karo sejarah, lintasan, proyek lembaga, pemangku kepentingan, proyeksi lokal lan regional, sing bakal menehi makna lan ndadekake unik.

Pendhidhikan Lingkungan, adhedhasar paradigma Pikiran Lingkungan Amerika Latin, ndadekake masarakat bisa didiskusekake, saengga bisa ngasilake swarane, lintasan, pangarepan, pengalaman, panjaluk, keprihatinan lan usulan, kanggo nyorot konflik lingkungan ing wilayah kasebut , ngilangi praktik naturalisasi saben dinane, ngasilake dialog lan ngubungake ilmu disiplin sing beda supaya bisa mbayangake lan ngowahi praktik kita.

CTERA ngerteni Pendidikan Lingkungan kanggo pembangunan berkelanjutan minangka kriteria lingkungan, minangka ningkatake kesadaran babagan konflik lingkungan, pangerten babagan kerumitan lingkungan, minangka kreativitas, keajaiban, empati; tegese mikir kanthi cara sing gegandhengan; sinau nalika sampeyan urip lan sinau saka urip.

Minangka proposal konseptual sing ana gandhengane lan terintegrasi karo karya metodologis. Pramila cara nggawe konten kasedhiya, cara nampilake dinamika lan proposal, lan nyengkuyung partisipasi penting banget. Iki kalebu:

  • Kegiatan rekreasi sing ngidini kita nyebutake sensasi, emosi, lan perasaan, pikiran-pikiran awak
  • Tumindak sing bisa nggawe proposal nalika identitas ditulis nganggo cara seni lan kreatif.
  • Upacara leluhur sing kedadeyan, nyorot kebutuhan kanggo nyambung maneh karo alam, ngakoni awake dhewe minangka anak saka Ibu Bumi.
  • Mupangat ing tanduran wit, kompos, daur ulang, pamulihan bahan, kegiatan kemah, lsp.

Strategi didaktik sing bisa digunakake minangka tenaga pendhidhikan lingkungan kanggo ngrampungake masalah, masalah lan konflik sing mengaruhi lan nantang kita, lagi ditindakake. Ing proses iki, akeh pencarian kanggo mesthekake budaya lan alam, guru, siswa, sekolah lan komunitas saling ndhukung, ngasilake proses kreatif sing setya karo kasunyatan, ningkatake pambangunan proses pengajaran - pembelajaran sing ditujokake kanggo nggawe masarakat adhedhasar lingkungan, sosial lan, mesthine keadilan kurikuler.

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...