Delegasi Perdamaian lan Pendidikan Wanita Amerika menyang Afghanistan nglaporake Temuan

Penasihat Pers: Laporan Delegasi Perdamaian lan Pendidikan Wanita Amerika babagan Temuan

Kemis, 31 Maret 2022 jam 9
Balkh Hall, Ground Floor, Intercontinental Hotel, Kabul

Kontak: Azizullah Saeedi, 93-795228538 (WhatsApp)

An American Delegasi Perdamaian lan Pendidikan Wanita ngunjungi Kabul kanggo minggu kepungkur bakal nganakake konferensi pers penting ing Kamis jam 9:30 ing Hotel Intercontinental. Dheweke bakal ngomong babagan upaya kanggo mbebasake dana Afghan ing bank-bank AS lan dhukungan sing akeh banget sing dirungokake sajrone minggu kanggo kabeh bocah wadon Afghanistan duwe akses menyang pendhidhikan.

"Nalika manungsa waé donya wis nguripake kanggo krisis ing Ukraina, kita felt iku kritis kanggo nggawa manungsa waé menyang plight terus saka wong Afghan dening nggawa klompok wanita Amérika misuwur," ngandika Masuda Sultan, Afghan-Amerika sing ngatur delegasi.

Para delegasi [biografi ing ngisor iki] duwe hubungan sing jero karo Afghanistan, lan sawetara sing dadi pimpinan iman. Padha Rev Chloe Breyer, Direktur Eksekutif Interfaith Center NY; Daisy Khan, pangadeg Women's Islamic Initiative in Spiritualitas lan Kesetaraan; Sunita Viswanath, pangadeg Hindus for Human Rights lan co-founder salah sawijining organisasi wanita paling gedhe ing Afghanistan; Ruth Messinger, advokat hak asasi manungsa Amerika Yahudi; Masuda Sultan, aktivis hak wanita Afghan-Amerika sing mimpin Unfreeze Afghanistan; Kelly Campbell, anggota saka 9/11 Families for Peaceful Tomorrows; lan Medea Benjamin, penulis, feminis, pasifis lan pendiri organisasi perdamaian wanita CODEPINK.

Akeh anggota grup kasebut melu Unfreeze Afghanistan, organisasi sing setya ngeculake bantuan menyang negara lan cadangan pusat bali menyang Bank Sentral Afghan (DAB) amarga dhuwit iki duweke wong Afghan.

Para delegasi wis ngunjungi LSM lokal, klinik, panti asuhan lan sekolah; ketemu karo macem-macem pemimpin lokal lan advocated kanggo ngembangaken pendidikan kanggo kabeh bocah-bocah wadon lan kanggo tambahan dolar bantuan kamanungsan kasedhiya ing negara karo abot unmet kabutuhan. Dheweke wis ketemu karo pejabat pemerintah lan wakil Bank Sentral kanggo nerusake tujuane.

Para delegasi bakal nuduhake crita pangarep-arep lan tantangan sing wis dirungokake sajrone minggu kasebut lan menehi kesaksian babagan kahanan pasca perang ing lapangan, utamane kanggo wanita lan bocah-bocah sing maju ing Afghanistan sing dikuwasani Taliban.

BIOGRAFI

Masuda Sultan yaiku salah sijine pendiri Unfreeze Afghanistan. Dheweke minangka aktivis hak wanita Afghan-Amerika lan pengusaha sing wis kerja luwih saka 20 taun kanggo ndhukung wanita lan bocah-bocah wadon ing pendidikan, pelatihan kejuruan lan perlindungan saka kekerasan. Ing taun 2008, Ibu Sultan diangkat dadi penasehat Kementerian Keuangan ing Afghanistan. Dheweke dadi pendiri All in Peace, koalisi organisasi sing darmabakti kanggo ngrampungake perang paling dawa ing sejarah Amerika kanthi tentrem. Ibu Sultan saiki dadi anggota Dewan Wanita Hubungan Luar Negeri lan Komite Penasehat Kebijakan Luar Negeri lan dadi anggota Dewan Wanita AS-Afghanistan. Memoir dheweke, My War at Home, diterbitake ing awal 2006 dening Simon & Schuster. Dheweke duwe MPA saka Universitas Harvard.

Medea Benjamin minangka salah sawijining pendiri klompok advokasi kebijakan luar negeri Global Exchange lan klompok perdamaian sing dipimpin wanita CODEPINK. Dheweke dadi salah sawijining pendiri organisasi advokasi Unfreeze Afghanistan. Dheweke wis aktif ing Afghanistan suwene 20 taun, kalebu golek ganti rugi kanggo korban perang Afghanistan, ngumpulake dana kanggo sekolah bocah-bocah wadon lan advokasi kanggo mungkasi intervensi militer AS.

"Aku sinau akeh babagan delegasi babagan kepinginan jero bocah-bocah wadon Afghanistan kanggo sekolah lan njupuk papan sing bener ing masyarakat. Aku uga sinau luwih akeh babagan pengaruh kabijakan AS babagan pembekuan dana Bank Sentral, lan rumangsa luwih setya tinimbang sadurunge nyengkuyung supaya ora beku dana nalika bali.

Kelly Campbell minangka pendiri 11 September Keluarga kanggo Damai Besok lan lelungan menyang Afghanistan ing Januari 2002 karo anggota kulawarga 9/11 liyane kanggo nyebutake korban sipil Afghan. Dheweke dadi ketua panitia grup Afghanistan sing saiki fokus kanggo mesthekake yen kabeh dana Bank Sentral Afghan bali menyang wong Afghan ing ngendi dheweke lan ora ditahan kanggo tujuan ngrampungake tuntutan hukum dening anggota kulawarga 9/11.

"Rong puluh taun kepungkur, nalika aku lelungan menyang Afghanistan, aku ketemu bocah-bocah wadon sing seneng banget sekolah kanggo pisanan. Aku wis bali kanggo nyekseni kahanan kanggo wanita lan bocah-bocah wadon Afghanistan saiki lan ndeleng kepiye masyarakat internasional bisa ndhukung dheweke.

Sunita Viswanath minangka salah sawijining pendiri lan mantan anggota dewan saka organisasi wanita umur 21 taun Wanita kanggo Wanita Afghan. Dheweke minangka pimpinan agama Hindu sing progresif. Dheweke dadi anggota penasehat organisasi advokasi Unfreeze Afghanistan.

"Aku minangka bagean saka delegasi perdamaian lan pendhidhikan wanita iki supaya bisa nyekseni upaya akar umbi sing wani ing Afghanistan saiki kanggo hak-hak wanita lan bocah-bocah wadon lan kesejahteraan lan akses menyang pendhidhikan, lan melu bantuan kamanungsan ing wektu ekonomi iki. krisis lan cedhak paceklik."

Pdt. Dr. Chloe Breyer minangka Direktur Eksekutif The Interfaith Center of New York, organisasi sing makarya kanggo ngatasi prasangka lan kekerasan kanthi ngaktifake kekuwatan para pimpinan agama ing kutha kasebut. Breyer pisanan menyang Afghanistan ing taun 2003 kanggo upaya antar agama kanggo mbangun maneh masjid sing dibom. Dheweke bali kaping pirang-pirang minangka anggota dewan Afghans4 Tomorrow kanggo ndhukung sekolah lan klinik kesehatan ing Provinsi Wardak. Imam Episcopal ing Keuskupan New York, Breyer mbantu ing Gereja St. Philip ing Harlem. Karya doktoral dheweke ana ing Islamophobia lan Christian Peacemaking, lan dheweke nampa gelar Ph.D. ing Etika Kristen saka Union Theological Seminary ing 2017.

"Sawise pisanan menyang Afghanistan ing 2003 minangka bagean saka upaya antar agama kanggo mbangun maneh masjid sing dibom ing sisih lor Kabul lan banjur bali kanggo nyedhiyakake dhukungan kanggo sekolah bocah wadon lan lanang lan klinik kesehatan, aku seneng bali maneh. Aku nuduhake kapercayan karo anggota delegasi liyane yen salah sawijining ukuran perdamaian ing Afghanistan lan ing saindenging jagad yaiku pirang-pirang bocah wadon sing bisa sekolah.

Ruth Messinger minangka mantan Presiden lan Duta Besar Global American Jewish World Service (AJWS) lan biyen dadi bagian saka Kelompok Kerja Agama lan Kebijakan Luar Negeri Departemen Luar Negeri. Ruth uga saiki nindakake karya keadilan sosial domestik ing Seminari Teologi Yahudi Amerika lan ing Marlene Meyerson JCC Manhattan. Ruth uga dadi ikon ing politik New York: dheweke dadi anggota Dewan Kota NY lan banjur dadi Presiden Manhattan Borough.

"Sambunganku karo Afghanistan bali menyang 1998 lan dina wiwitan ing American Jewish World Service nalika kita kerja bareng karo Dr. Sakena Yacoobi lan Institut Pembelajaran Afghanistan kanggo nyedhiyakake dhukungan kanggo sekolah sing terus nyedhiyakake pendhidhikan bocah-bocah wadon sanajan dilarang. Aku terus duwe minat aktif ing masalah kanggo wanita lan bocah-bocah wadon, makarya karo sawetara ing delegasi iki ing masalah serius kanggo njaluk guru lan buruh kesehatan mbayar lan ing tantangan bantuan Afghans sing seeking kanggo ninggalake negara. Saiki aku prihatin banget karo ancaman keluwen lan perawatan kesehatan sing saya suwe saya suwe lan mikir penting banget kanggo ngunjungi, mbantu ing lapangan lan nggawa informasi bali menyang AS kanggo nindakake advokasi sing ngerti.

Daisy Khan minangka juru kampanye, pembaharu, lan direktur eksekutif Women's Islamic Initiative in Spiritualitas lan Kesetaraan, organisasi sing dipimpin wanita sing setya mbangun perdamaian, kesetaraan, lan keadilan kanggo Muslim ing saindenging jagad.

Lucy Martens wis mèlu urip lan dijupuk voices saka kabeh sudhut donya. Minangka sinematografer, direktur lan editor dokumenter lan film NGO, critane wis diterbitake ing BBC Storyville, BBC 3, PBS, ARTE, CNN, SWR, UNHCR, Program Pangan Dunia lan National Geographic Learning. Dokumenter dawa fitur, "Out of the Ashes - kebangkitan tim jangkrik Afghan" (BBC Storyville) diprodhuksi bebarengan dening Sam Mendes lan menangake Penghargaan Grierson 2011. Dheweke minangka bagean saka Ripple Effect Images, kolektif nirlaba saka pendongeng kelas donya sing karyane ndhukung kelompok bantuan sing nguatake wanita lan bocah-bocah.

Dheweke minangka pendiri Le Ciel Foundation, sawijining badan amal sing adhedhasar ing London, sing misi kanggo nyambungake wong bali menyang alam lan ngubungake kawicaksanan leluhur kita karo masyarakat modern sing paling apik.

Dheweke pisanan lelungan menyang Afghanistan ing taun 2006, mlebu lan metu saka negara kasebut nganti pirang-pirang taun lan pungkasane pindhah menyang kana kanthi lengkap wiwit 2010-2012, njupuk film sing umume babagan masalah wanita, kayata seri PBS "Wanita, Perang & Damai". Dheweke saiki bali menyang Afghanistan kanggo syuting karo Masuda Sultan lan Delegasi Perdamaian lan Pendidikan Wanita.

cedhak
Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!
Mangga ngirim kula email:

Nggabungake diskusi ...

Gulung menyang Top