Akuntabilitas, Keadilan, lan Penyembuhan Sawise Derek Chauvin nyoba

Pawai liwat kutha Minneapolis njaluk keadilan kanggo George Floyd tanggal 19 April 2021, nalika musyawarah juri ing sidhang Derek Chauvin. (Foto: TA mlaku liwat kutha Minneapolis sing njaluk keadilan kanggo George Floyd tanggal 19 April 2021, nalika musyawarah juri ing sidhang Derek Chauvin. (Foto: Tony Webster liwat flickr, CC BY-SA 2.0)

(Dikirim maneh saka: Ngadhepi Sejarah lan awake dhewe. 20 April 2021)

Ngadhepi Sejarah lan awake dhewe nggawe "Ide Piwulang" iki kanggo nuntun diskusi kelas awal babagan putusan ing sidhang Derek Chauvin.

Kanggo informasi luwih lengkap babagan tanggepan Sejarah kanggo acara kasebut: 

Tanggal 20 April 2021, tilas pejabat polisi Minneapolis Derek Chauvin dipidana dipateni amarga rajapati lan rajapati. Meh setaun sadurunge, nalika tugas, Chauvin mateni George Floyd, wong Ireng umur 46 taun, kanthi tumungkul ing gulu luwih saka sangang menit. Pati George Floyd nyebabake protes gedhe ing Amerika Serikat - lan ing saindenging jagad. Pati Floyd lan sidhang Chauvin nambah tuntutan keadilan lan penyembuhan kanggo nanggepi bias rasial ing polisi, panggunaan kekuwatan gedhe banget tumrap wong Ireng Amerika, lan luwih akeh, sejarah ketidakadilan ras ing Amerika Serikat.

Gagasan Pengajaran iki dirancang kanggo nulungi diskusi kelas awal babagan putusan ing sidhang Derek Chauvin. Kegiatan ing ngisor iki njaluk siswa kanggo njelajah konsep rumit babagan keadilan, akuntabilitas, lan penyembuhan, nalika ndhukung supaya bisa ngolah perasaan sadurunge nindakake panelitian babagan policing lan warisan ketidakadilan ras.

Miwiti Karo Awakmu

Refleksi dhiri minangka prekara sing penting kanggo nggampangake pacelathon kanthi tantangan. Minangka pendhidhik, kita kudu menehi wektu kanggo ngolah perasaan dhewe lan bakal ngerti babagan cara identitas lan pengalaman dhewe mbentuk perspektif. Waca bagean "Mulai karo Awakmu" ing kaca 2 Ngembangake Wacana Sipil pandhuan. Banjur pikirake pitakon ing ngisor iki:

  1. Apa emosi apa sing ditemokake babagan keputusan putusan sing salah ing sidhang Derek Chauvin? Apa pitakon sing sampeyan gelut? Kepiye pengaruh identitas lan pengalaman pribadi sampeyan kanggo nanggepi?
  2. Nalika sampeyan ngobrol, kepiye sampeyan bakal ngenali identitas ras, identitas ras siswa, lan apa sing bisa dingerteni utawa ora dingerteni siswa sampeyan babagan dinamika ras ing Amerika?

Tanggapan Kelas Awal

Kagiyatan ing ngisor iki bakal mbantu siswa ngolah pikirane lan perasaan sawise kedadeyan pembunuhan polisi George Floyd lan putusan pengadilan Derek Chauvin. Catetan: Sampeyan bisa uga pengin miwiti pacelathon kanthi mriksa kontrak kelas, utawa nggunakake Kontrak strategi mulang kanggo netepake siji.

1. Kenalake Uji Coba Derek Chauvin

Miwiti kanthi menehi siswa ringkesan sidhang. Ringkesan Ide Piwulang iki nyedhiyakake konteks sing bisa dituduhake karo siswa, utawa sampeyan bisa nuduhake sumber warta sing dipercaya. Miwiti kanthi ringkesan kasunyatan bisa mbantu siswa mlebu diskusi kanthi ilmu latar mburi.

2. Miwiti Prompt Jurnal

Takon siswa nggambarake ing jurnal babagan tembung kasebut kaadilan nggunakake pituduh ing ngisor iki:

Opo sing kaadilan tegese? Kepiye sampeyan bisa nemtokake kaadilan?

3. Ngenalake Konsep Utama

Sawise menehi siswa kesempatan kanggo mikir umum babagan keadilan, sampeyan bakal luwih jero kanthi njlentrehake definisi kaadilan, tanggung jawab, lan marasake awakmu.

Menehi siswa definisi ing ngisor iki:

Justice (n.): Tanggung jawab moral kanggo nindakake sing bener

Damel (v.):

    • dadi sehat utawa sehat maneh
    • ngenthengake (kasusahan utawa kasusahan wong)
    • bener utawa dilebokake (kahanan sing ora dikarepake)

Tanggung jawab (adj): Bakal tanggung jawab

Takon siswa nggambarake apa sing ditemokake babagan telung definisi:

    • Apa mirip sampeyan ing definisi kasebut?
    • Kepiye bedane?

4. Jelajahi lan Rembug

Sijine siswa kanthi pasangan utawa klompok cilik, gumantung saka apa sing bisa ditindakake ing syarat-syarat jarak sosial, lan takon siswa kanggo ngrembug pitakon ing ngisor iki:

    • Nalika kedadeyan tragis kaya iki, masarakat pungkasane kudu pulih; apa sing dibutuhake saben wong kanggo nambani?
    • Kepiye keadilan mbantu komunitas supaya pulih?
    • Apa peran akuntabilitas ing penyembuhan lan keadilan?

5. Nggawe Ruang kanggo Refleksi Siswa

Sabanjure, waca rong kutipan kasebut saka Pratelan Agung Jaksa Minnesota Keith Ellison sanalika sawise putusan sidhang kasebut:

Aku ngajak kabeh wong supaya nerusake perjalanan menyang transformasi lan keadilan. Ana ing tangan sampeyan saiki [. . .] Aku uga pengin ngomong karo kulawarga Floyd, yen bisa. Sajrone taun kepungkur, kulawarga kudu urip maneh bola-bali dina paling ala nalika kelangan sadulur, bapakne, kancane [. . .] Sanajan putusan dhewe ora bisa mungkasi rasa lara, muga-muga bisa langkah kaping pisanan ing dalan sing dawa kanggo nambani wong-wong mau.

Rodney King, Abner Louima, Oscar Grant, Eric Garner, Michael Brown, Freddie Gray, Sandra Bland, Philando Castile, Laquan McDonald, Stephon Clark, Atatiana Jefferson, Anton Black, Breonna Taylor, lan saiki Daunte Wright lan Adam Toledo. Iki kudu mungkasi. Kita butuh keadilan sejati. Kuwi dudu salah sawijining kasus. Iki minangka transformasi sosial sing ujar manawa ora ana sing ngasorake undang-undang kasebut lan ora ana sing ngunggulake. Putusan iki ngelingake yen kudu nggawe pangowahan sosial sistemik sing langgeng.

Sawise maca pratelan Ellison, njaluk siswa melu diskusi bisu nggunakake Kertas Gedhe strategi mulang.

6. Bali menyang Jurnal

Pungkasane, bali menyang konsep keadilan. Takon siswa bali menyang jurnal babagan ide keadilan. Coba pitakon ing ngisor iki kanggo nuntun diskusi nutup:

    • Kepiye definisi lan obrolan Big Paper nyebabake pemikiran asli sampeyan?
    • Kepiye sampeyan bisa ngowahi definisi kamus saka kaadilan?
    • Kepiye obrolan iki nyebabake pikirane babagan keputusan kasebut?
    • Apa pengaruh putusan kasebut ing komunitas lan kulawarga sampeyan dhewe?

 

Cathetan Sinau Remote: Strategi piwulang Big Paper wiwitane dirancang kanggo digunakake ing tatap muka. Kanggo tips lan pandhuan babagan cara nggunakake strategi piwulang iki ing lingkungan pembelajaran sing adoh utawa hibrida, delengen Kertas Gedhe (Remote Learning) strategi mulang.

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...