Sumber lan komunitas pilihan kanggo warta perdamaian, pandangan, riset, kabijakan, sumber daya, program & acara ing saindenging jagad

Kampanye Global kanggo Pendhidhikan Perdamaian (GCPE) minangka jaringan internasional sing ora resmi, sing ningkatake pendhidhikan perdamaian ing antarane sekolah, kulawarga lan komunitas kanggo ndandani budaya kekerasan dadi budaya perdamaian.

Situs web lan e-komunikasi GCPE nyedhiyakake jangkoan pendhidhikan perdamaian saka saindenging jagad, kalebu artikel asli, riset lan crita sing digawe saka jurnal lan sumber media independen lan media massa. Utamane kita ngajak tulisan artikel lan acara saka anggota kita.

Dasar Kampanye

Cepet Facts

Tujuan Kampanye

Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian ngupayakake budaya perdamaian ing komunitas-komunitas ing saindenging jagad. Iki nduweni rong tujuan:

  1. Kaping pisanan, kanggo nggawe kesadharan umum lan dhukungan politik kanggo ngenalake pendhidhikan perdamaian ing kabeh bidang pendidikan, kalebu pendhidhikan non-formal, ing kabeh sekolah ing saindenging jagad.
  2. Kapindho, kanggo ningkatake pendhidhikan kabeh guru kanggo mulang supaya tentrem.
Pratelan Kampanye

Budaya perdamaian bakal digayuh nalika warga jagad ngerti masalah global; duwe katrampilan kanggo ngrampungake konflik kanthi konstruktif; ngerti lan urip miturut standar internasional babagan hak asasi manungsa, jenis kelamin lan kesetaraan ras; ngapresiasi keragaman budaya; lan ngajeni integritas Bumi. Sinau kaya ngono ora bisa digayuh tanpa pendhidhikan kanthi disengaja, berkelanjutan lan sistematis.

Keprigelan lan kabutuhan pendhidhikan kasebut diakoni dening negara anggota UNESCO ing taun 1974 lan negesake maneh ing Framework of Action on Education for Peace, Hak Asasi Manungsa lan Demokrasi ing 1995. Nanging, sawetara institusi pendhidhikan wis nindakake tumindak kasebut. Wayahe ngundang kementerian pendidikan, institusi pendhidhikan lan pembuat kebijakan kanggo netepi komitmen kasebut.

Kampanye kanggo nggampangake ngenalake perdamaian lan pendhidhikan hak asasi manungsa ing kabeh institusi pendhidhikan dijaluk dening Hague Appeal for Peace Civil Society Conference ing Mei 1999. Inisiatif para pendidik lan LSM pendidikan sing setya perdamaian, ditindakake liwat global jaringan asosiasi pendhidhikan, lan tenaga kerja regional, nasional lan lokal warga lan pendhidhik sing bakal melobi lan menehi informasi marang kementerian pendidikan lan institusi pendhidhikan guru babagan Kerangka UNESCO lan macem-macem metode lan bahan sing saiki ana kanggo nglatih pendhidhikan perdamaian ing kabeh pembelajaran lingkungan. Tujuan kampanye yaiku kanggo mesthekake yen kabeh sistem pendhidhikan ing saindenging jagad bakal ndhidhik budaya perdamaian.

Formulir Kampanye

Kampanye kasebut minangka jaringan non-formal sing kalebu pendhidhikan lan organisasi formal lan non-formal, sing masing-masing makarya kanthi cara unik kanggo ngatasi target ing ndhuwur.

Formulir iki ngidini para peserta Kampanye fokusake tenagane kanggo nggayuh tujuan lan kabutuhane para konstituen - nalika padha promosi lan nggawe jaringan pendhidhik global sing saya maju ngupayakake perdamaian.

Kampanye kasebut mbantu nyambungake pendidik lan nggampangake pertukaran ide, strategi lan praktik paling apik liwat situs web lan buletin.

Endorsements

Endorser Asli
  • Asosiasi Kutha Pendidikan Internasional
  • Asosiasi Pendidik Internasional kanggo Perdamaian
  • Asosiasi Pendidik Internasional kanggo Perdamaian Dunia
  • Biro Perdamaian Internasional
  • Guru Internasional
  • Kerjasama Pemuda Internasional (Den Haag)
  • Nilai Urip: Program Pendidikan
  • Mandate the Future / Worldview International Foundation (Colombo)
  • Asosiasi Wanita Pasifik lan Asia Tenggara
  • Peace Boat
  • Pax Christi Internasional
  • Peace Child Internasional
  • Komisi Pendidikan Damai
  • Asosiasi Riset Perdamaian Internasional
  • UNICEF
  • Komisioner Tinggi PBB kanggo Pengungsi
  • Pemuda kanggo International World Better
Organisasi Nasional & Lokal
  • Presentasi Undhang-undhang 1 (USA)
  • ActionAid Ghana
  • Kabeh Dewan Persahabatan lan Perdamaian Pakistan (Kabeh Wing Pemuda Pakistan)
  • Amnesty Nepal, Grup-81
  • Yayasan Aotearoa-New Zealand kanggo Studi Perdamaian
  • ASEPaix, Asosiasi Suisse des Educateurs kanggo Paix (Swiss)
  • ASHTA NO KAI (India)
  • Asociacion Respuesta (Argentina)
  • Asosiasi Kanca Azerbaijan Muda ing Eropa
  • Universitas Asumsi (Filipina)
  • Kesadaran Salah (Nigeria)
  • Pusat Pengembangan Wanita lan Azerbaijan
  • Big Sisters Big Sisters- Kerryville (USA)
  • Masyarakat Kesejahteraan Universal Cahaya Buddha (BLUWS) (Bangladesh)
  • Aliansi Kanada kanggo Hak Remaja lan Anak (CAYCR)
  • Pusat Pengajaran Perdamaian Kanada
  • Institut Rundingan Terapan Internasional Kanada
  • CEAL- Ciudardes Educadoras Amerika Latina (Argentina)
  • Pusat CEDEM-Pendidikan lan Pengembangan kanggo Enfants Mauriciens (Mauritius)
  • Pusat Studi Globalisasi, Universitas BK (Serbia, FR Yugoslavia)
  • Pusat Studi Hak Asasi Manungsa lan Perdamaian (CRPS) (Filipina)
  • Pusat Pendidikan Perdamaian, Universitas Miriam (Filipina)
  • Pusat Damai, Keadilan lan Integritas Penciptaan (Filipina)
  • Pusat Studi Pangapunten lan Rekonsiliasi (Inggris)
  • Pusat Studi Perdamaian (Irlandia)
  • CETAL- Budaya Jaringan Perdamaian (Swedia)
  • Program Pemuda Pendidikan Sipil CEYPA-Albania ing Albania
  • Masyarakat Hak Anak lan Wanita (Bangladesh)
  • Anak lan Perdamaian Filipina JMD Bab
  • Sekolah Montessori Kutha (CMS, India)
  • Dewan Video lan Film Concord (Inggris)
  • Pemuda kanggo Perdamaian sing Prihatin (CONYOPA, Sierra Leone)
  • Sekolah-sekolah Canossian ing Filipina
  • Organisasi Cosananig (Nigeria)
  • Tanggepan Creative kanggo Konflik (USA)
  • Yayasan Budaya kanggo Perdamaian (Spanyol)
  • CRAGI, Resolusi Konflik lan Ketergantungan Global (USA)
  • [email dilindhungi] Sarajevo - Asosiasi Pendidikan Perdamaian
  • Développement Rural par Protection de l'En environmentnement et Artisanat (Kamerun)
  • Asosiasi Pendidikan Don Bosco ing Filipina DBEAP
  • Pendidikan kanggo Institut Perdamaian Balkan (Bosnia- Herzegovina)
  • Proyek Pendidikan kanggo Perdamaian (Universitas Internasional Landegg, Swiss)
  • Educadores para a Paz (Brasil)
  • Institut Pemilihan Selatan. Afrika
  • Koalisi Elimu Thoughu-Kenya
  • Pusat Nasional ESR Ngatasi Program Kreatif Konflik (AS)
  • Yayasan Perdamaian lan Pembangunan (Ghana)
  • Fundacio per la Pau (Spanyol)
  • Fundación Casa De La Juventud (Paraguay)
  • Fundacion Gamma Idear (Kolombia)
  • Yayasan Harmoni Global (Swiss)
  • Yayasan Helplife (Ghana)
  • Grupa "Hajde Da…" (Pusat Pemuda Toleransi lan Perdamaian Belgrade)
  • Rehabilitasi Berbasis Komunitas Yayasan GUU (Uganda)
  • Gerakan Halley (Mauritius)
  • Hessisches Landesinstitut für Pädagogik (Jerman)
  • Komite Hak Asasi Manungsa (Serbia)
  • Akademi Pendidikan Hak Asasi Manusia Nepal
  • Program Pendidikan Hak Asasi Manungsa (Pakistan)
  • Pusat Pendidikan Mata & Hak Asasi Manungsa (HREEC, Kamerun)
  • Iligan Pusat Pendidikan lan Riset Perdamaian (Filipina)
  • Institut Perdamaian, Perlucutan Senjata lan Perlindhungan Lingkungan India
  • Institut Sintesis Planet (Spanyol)
  • Pusat Pendidikan Pariwisata Holistik Internasional-IHTEC (Kanada)
  • Misi Internasional kanggo Perdamaian (Sierra Leone)
  • Asosiasi Riset Perdamaian Internasional (Jepang)
  • Yayasan Link Pemuda Internasional (Ghana)
  • Parlemen Pemuda Internasional / Oxfam Australia
  • Masyarakat Internasional Kanggo Nilai-nilai Manungsa (Swiss)
  • Institut Perdamaian lan Keadilan (AS)
  • Institut Pendidikan lan Perdamaian (Yunani)
  • Asosiasi Perdamaian Jane Addams Inc (USA)
  • Pusat Penelitian Suku Jigyansu (India)
  • Asosiasi Pemuda Khmer (Phnom Penh)
  • Kids Meet Kids (USA)
  • Universitas Internasional Landegg (Swiss)
  • Liga ing Endeavor Persahabatan (India)
  • Sinau lan Pembangunan (Kenya)
  • Pusat Universitas Amerika Libanon kanggo Pendidikan Perdamaian lan Kehakiman
  • Mandat Masa Depan (Sri Lanka)
  • Pusat Perdamaian Anak lan Remaja Multiethnis (MCYPC) (Kosovo, FR Yugoslavia)
  • Federasi Nasional Asosiasi UNESCO Nepal
  • Yayasan Damai Narvik (Norwegia)
  • NDH-Kamerun lan Jaringan Afrika Demokrasi Suket
  • Institut Nepal kanggo PBB lan UNESCO
  • Akademi Nasional Nasional UNESCO
  • Budaya Budaya Damai (CETAL) (Swedia)
  • Nova, Pusat kanggo Innovacón (Spanyol)
  • Kantor Perdamaian ing Horn Afrika OPIHA (UEA / Somalia)
  • Dewan Rekonsiliasi Pan-Afrika (Nigeria)
  • Misi Parbatya Bouddha (Bangladesh)
  • Program Kemitraan lan Tukaran kanggo Pembangunan (Togo)
  • Pax Christi Flanders (Belgia)
  • Pax Educare- Pusat Connecticut kanggo Pendidikan Perdamaian
  • Paz y Cooperación (Spanyol)
  • Institut Peace 2000 (Islandia)
  • Pengacara Perdamaian Zamboanga (Filipina)
  • Akademi Pendidikan Perdamaian Nepal
  • Pusat Pendidikan Damai (Amerika Serikat)
  • Institut Pendidikan Damai (Finlandia)
  • Union Pledge Union (Inggris)
  • Proyek Perdamaian Afrika (Afrika Selatan)
  • Pusat Riset Damai (Kamerun)
  • Institut Riset Damai-Dundas (Kanada)
  • Masyarakat Solusi Damai ing Ghana
  • Parlemen Rakyat (Leskovac, Yugoslavia)
  • Jaringan Aksi Filipina ing Senjata Kecil PHILANSA
  • Pusat Plowshare (USA)
  • Proyecto 3er. Milenio (Argentina)
  • Perdamaian lan Layanan Quaker (Inggris)
  • Academica Riset kanggo Humanisme lan Jaiprithvi (RAFHAJ, Nepal)
  • Hak Kerja (USA)
  • Robert Muller School (USA)
  • Sakha Ukuthula (Afrika Selatan)
  • Sekolah Umum Samaritan (India)
  • Simpen Donya (Nepal)
  • Seminario Galego de Educacion para a Paz (Spanyol)
  • Layanan Sukarela Internasional-Internasional Sipil (SCI-IVS USA)
  • Musik Penting (Kanada)
  • Masyarakat Kanggo Reformasi Demokrat (Azerbaijan)
  • Masyarakat kanggo Pembangunan Manungsa (Bangladesh)
  • Pusat Dhukungan kanggo Asosiasi lan Yayasan (Belarus)
  • Masyarakat Katentreman lan Arbitrasi Swedia
  • Pengajaran kanggo Workshop Perdamaian (Denmark)
  • Masyarakat Kesejahteraan Triratna (Bangaladesh)
  • Vientos del Sur (Argentina)
  • Asosiasi PBB ing Selandia Baru
  • Yayasan Pemuda PBB (Walanda)
  • Unesco Etxea (Spanyol)
  • Winpeace (Inisiatif Wanita kanggo Perdamaian, Turki)
  • Komisi World for Peace & Human Rights Council (Pakistan)
  • Swara Dunia (UK)
  • Pendekatan Pemuda kanggo Pembangunan & Kerjasama (Bangladesh)
  • Siswa Kristen Muda ing Nigeria
  • Forum Pemuda Kanggo Perdamaian lan Kehakiman (YFPJ-Zambia

Sejarah & Prestasi

Sajarah

Didhisiki ing Hague Appeal for Peace Conference ing taun 1999.

Kampanye Global for Peace Education (GCPE) diluncurake ing konferensi Hague Appeal for Peace ing Mei 1999.

Sawise konferensi, ing Hague nyuwun kanggo Damai tanggung jawab koordinasi Kampanye. Wis wiwit dikoordinasi dening Peace Boat, ing Pusat Pendidikan Damai ing Universitas College College Columbia, Associates Pendidikan Global, ing Akademi Perdamaian Nasional lan Inisiatif Pendhidhikan Damai ing Universitas Toledo. Saiki GCPE bisa digunakake kanthi mandhiri.

GCPE saiki wis muncul minangka jaringan terorganisir internasional sing ora resmi sing nyengkuyung pendhidhikan perdamaian ing antarane sekolah, kulawarga lan komunitas kanggo ndandani budaya kekerasan dadi budaya perdamaian.

Prestasi Awal (1996-2004)

1996-2004

  • Upaya kolaborasi (1996 - 1999) nggabungake 10,000 individu lan organisasi ing Den Haag, Walanda, sing ngluncurake 12 kampanye ing saindenging jagad kanggo nuwuhake alternatif perang tanpa kekerasan
  • Nggawe situs web sing nyedhiyakake
    • kurikulum pendidikan perdamaian, terjemahan kurikulum ing macem-macem basa
    • saluran komunikasi kanggo jaringan internasional
  • Tambah kemitraan kanggo nyebar informasi lan sumber daya menyang luwih saka 15,000 wong
  • Manual latihan guru sing diterbitake kalebu:
    • Sinau Mbusak Perang: Mulang menyang budaya tentrem
    • Pelajaran Perdamaian saka saindenging jagad
    • Pendhidhikan Perdamaian lan Pelucutan Senjata: Ngganti Mindset ing Niger, Albania, Peru lan Kamboja
  • Konferensi Tahunan karo pendidik perdamaian internasional (2004 dianakake ing Tirana, Albania)
  • Bekerjasama karo Menteri Pendidikan ing Afrika, Asia, Eropa, Selandia Baru lan Amerika Selatan
  • Nggawe proyek kemitraan unik karo Departemen PBB kanggo Disarmament Urusan kanggo nggabungake program pendidikan disarmament lan perdamaian ing setelan formal lan non-formal Albania, Kamboja, Nigeria lan Peru sing wis diadopsi dening masing-masing Menteri Pendidikan
  • Nggawe luwih saka 200 lokakarya lan presentasi ing kelas, komunitas, lapangan nasional lan internasional.
Banding ing Konferensi Hague

Masyarakat Sipil nganakake konferensi perdamaian internasional paling gedhe ing sejarah tanggal 11-15 Mei 1999, abad kaping pisanan saka Konferensi Perdamaian Hague Pertama ing Den Haag, Walanda.

Konferensi

Tanggal 18 Mei 1899; 108 delegasi saka 26 negara padha nglumpuk ing Huis den Bosch sing apik ing Den Haag kanggo nanggepi undhangan sing diterbitake Agustus sadurunge dening Nicholas II, Czar enom saka Rusia, kanggo nganakake konferensi internasional kanggo ngrembug babagan cara mungkasi balapan senjata.

Masyarakat Sipil nganakake konferensi perdamaian internasional paling gedhe ing sejarah tanggal 11-15 Mei 1999, abad kaping pisanan saka Konferensi Perdamaian Hague Pertama ing Den Haag, Walanda. Saklawasé 10,000 wong saka luwih saka 100 negara padha nglumpuk ing Pusat Kongres Den Haag kanggo nanggepi banding sing diluncurake dening Biro Damai Internasional (IPB), Dokter Internasional kanggo Nyegah Perang Nuklir (IPPNW), Asosiasi Pengacara Internasional tumrap Senjata Nuklir ( IALANA), lan Gerakan Federalis Dunia (WFM). Sajrone kumpul limang dina, para peserta ngrembug lan debat - ing luwih saka 400 panel lan lokakarya - mekanisme kanggo ngilangi perang lan nggawe budaya perdamaian ing abad kaping 21.

Proyek kasebut dipimpin dening Komite Pengorganisasine udakara 30 organisasi internasional. Tujuan The Hague Appeal for Peace 1999 yaiku kanggo ngundhakake kanthi cara sing serius lan realistis, pitakon apa pungkasane abad sing paling getih ing sejarah, "manungsa bisa nemokake cara kanggo ngrampungake masalah tanpa nggunakake senjata, lan apa perang isih perlu utawa sah amarga sifat-sifat senjata sing saiki ana ing arsenal lan ing papan gambar ing saindenging jagad, lan apa peradaban bisa tahan saka perang gedhe liyane? "

Peserta kalebu atusan pimpinan masarakat sipil lan perwakilan saka 80 pamrentah lan organisasi internasional - kalebu Sekretaris Jenderal PBB Kofi Annan, Perdana Menteri, Syekh Hasina saka Bangladesh lan Wim Kok saka Walanda, Ratu Noor Yordania, Arundhati Roy saka India, lan Nobel Peace Laureates Uskup Agung Desmond Tutu ing Afrika Selatan, Rigoberta Menchú Tum saka Guatemala, Jody Williams saka Amerika Serikat, José Ramos Horta saka Timor Wétan lan Joseph Rotblat saka Inggris.

Wawasan Konferensi

Minangka abad paling ala lan abad paling apik…

Suwene 99 taun kepungkur, luwih akeh kematian, lan luwih akeh korban jiwa, amarga saka perang, paceklik, lan sebab-sebab liya sing bisa dicegah tinimbang jangka wektu liyane ing sejarah. Dheweke wis nyumurupi semangat demokrasi sing entheng terus dibunuh dening diktator, rezim militer, lan perjuangan kekuwatan internasional sing hebat. Dheweke wis ngerteni jebule teluk antarane jagad sing disenengi lan bumi sing ala lan kekuwatan sing sadurunge saya gedhe.

Nanging taun-taun iki uga nyekseni kekuwatan masarakat kanggo nolak lan ngatasi penindasan saiki uga prasangka jinis kelamin saka jinis, ras, ras, agama nglawan agama, lan klompok etnis nglawan klompok etnis. Pirang-pirang taun iki nyekseni bledosan ilmu ilmiah lan teknis sing ndadekake urip sing pantes kanggo kabeh wong sing manggon ing planet iki, formulasi sekumpulan hak universal sing, yen dianggep serius, bakal nerjemahake kemungkinan kasebut dadi kasunyatan, lan wiwit jaman sistem pamrentahan global sing, yen diidini tuwuh, bisa nuntun transisi iki.

Kita, anggota lan perwakilan organisasi masarakat saka pirang-pirang budaya lan lingkungan masyarakat, ngelingi sejarah ganda ing abad iki, menehi panjaluk kanggo awake dhewe lan wong-wong sing ngaku bakal nuntun kita: Nalika komunitas global pindhah menyang abad kaping 21, Ayo dadi abad kaping pisanan tanpa perang. Ayo padha golek cara lan ngetrapake cara sing wis kasedhiya kanggo nyegah konflik kanthi ngilangi panyebabe, sing kalebu distribusi sumber daya jagad sing akeh banget, permusuhan bangsa lan klompok ing antarane negara-negara liyane. , lan anané arsenal gegaman konvensional sing luwih agawe lan senjata pangrusak massa. Yen ana konflik, amarga usaha kasebut pancen ora bisa ditindakake, ayo golek cara lan ngetrapake cara sing wis kasedhiya kanggo ngrampungake tanpa nggunakake kekerasan. Ayo, ringkes, ngrampungake kerja Konferensi Perdamaian sing dianakake ing Den Haag setaun kepungkur kanthi bali menyang sesanti gegaman umum lan lengkap sing katon cepet ing panggung dunya sawise Perang Dunia pungkasan.

Iki mbutuhake struktur anyar kanggo perdamaian lan tatanan hukum internasional sing kuat. Khusus, ayo goleki kekarepan moral, spiritual lan politik kanggo nindakake apa sing para pemimpin ngerti kudu ditindakake, nanging ora bisa nggawa senjata nuklir, tambang darat lan kabeh senjata liyane sing ora cocog karo hukum kemanusiaan, Mungkasi perdagangan senjata, utawa paling ora nyuda kanggo level sing kompatibel karo larangan agresi sing dileksanakake ing Piagam PBB; Nguatake undang-undang kemanusiaan lan institusi kanggo periode transisi menyang donya tanpa perang; Priksa sebab-sebab konflik lan berkembang cara kreatif kanggo nyegah lan ngrampungake konflik; lan ngatasi kolonialisme kanthi maneka warna lan nggunakake sumber daya sing luar biasa sing dibebasake kanthi mungkasi utawa nyuda balapan senjata kanggo mbasmi kemiskinan; neokolonialisme; perbudakan anyar; lan apartheid anyar; kanggo nglestarekake lingkungan; lan kanggo mupangat katentreman lan keadilan kanggo kabeh wong.

Nalika nggayuh tujuan kasebut, ayo padha prentah kanggo miwiti langkah-langkah pungkasan kanggo ngilangi perang, amarga ngganti hukum kekuwatan karo kekuwatan ukum.

Diskusi & Tumindak

Diskusi lan tumindak kasebut motivasi karo tema ing ngisor iki:

  • Gagal Pendekatan Tradisional
  • Keamanan Manungsa
  • Soft Power
  • Kabeh Hak Asasi Manungsa kanggo Kabeh
  • Ngganti Hukum Kekuwatan karo Kekuwatan Hukum
  • Nggawe Inisiatif kanggo Nggawe Perdamaian
  • Globalisasi Ngisor
  • Pengambilan Keputusan Internasional Demokrat
  • Intervensi Kamanungsan
  • Financing kanggo Damai lan Keluwen Dana kanggo Perang
Agenda Hague kanggo Perdamaian & Kehakiman kanggo Abad 21

Konferensi kasebut ngluncurake agenda Hague kanggo Perdamaian lan Kehakiman kanggo Abad 21, sakumpulan 50 rekomendasi kanggo penghapusan perang lan promosi perdamaian. Agenda (UN Ref A / 54/98) dibentuk metu saka proses demokratis sing intensif ing antarane anggota Komite Pangaturan lan Koordinasi HAP lan atusan organisasi lan individu. Agenda makili organisasi masyarakat sipil lan warga negara nganggep sawetara tantangan sing paling penting sing diadhepi manungsa ing abad kaping 21. Nyorot papat untaian utama:

  •  Panyebab ROOT Perang & Budaya Perdamaian
  •  Hukum lan Lembaga Hak Asasi Manungsa Internasional
  •  Nyegah, Résolusi, lan Transformasi Konflik Kuat
  • Disarmament lan Keamanan Manungsa

Download "Hague Agenda"

Konferensi Tirana & Telpon Tirana

Telpon Tirana minangka asil pinunjul saka konferensi kasebut "Ngembangake Demokrasi Liwat Pendhidhikan Perdamaian: Pendhidhikan Menuju Dunia Tanpa Kekerasan;" dianakake ing Tirana, Albania ing wulan Oktober 2004.

Telpon kasebut minangka janji integrasi pendhidhikan perdamaian menyang kabeh bentuk pendhidhikan lan komitmen kanggo Kerangka Kerja UNESCO 1995; Deklarasi Hak Asasi Manusia Perserikatan Bangsa-Bangsa; Konvensi Hak-hak Bocah; Resolusi Dewan Keamanan 1325 babagan Wanita, Perdamaian lan Keamanan; lan Agenda Hague kanggo Perdamaian lan Kehakiman kanggo Abad 21.

Iki disetujoni dening Menteri Pendidikan Palestina, Peru, Nigeria, Sierra Leone, lan Kamboja lan Wakil Wakil Bangsa-Bangsa PBB Anwarul K. Chowdhury, Sekretaris Jenderal lan Perwakilan Tinggi kanggo Negara-negara sing Paling Dikembang, Negara-negara Ngembang Landlocked lan Ngembangake Pulau Kecil Negara; lan Michael Cassandra saka Departemen PBB kanggo Disarmament Urusan.

Golongan Tirana kanggo Pendidikan Damai

Konferensi Tirana

Para Panyengkuyung Den Haag,

Kita bubar ngrampungake konferensi sing sukses ing Tirana, Albania, ing ngendi klompok pendhidhik teka bareng karo perwakilan menteri pendidikan lan nerbitake Tirana Call for Peace Education, sing nderek. Muga-muga sampeyan bisa nyebarke iki menyang kolega lan ngirim.

Keanekaragamane para peserta apik tenan. Kita duwe wong enom sing luar biasa sing jelas bakal dadi bagean saka pimpinan ing endi wae ing mbesuk; kita duwe pamrentah lan non pamrentah, kita duwe PBB sing diwakili, wanita lan pria, lor lan kidul, saben bawana diwakili, pendidik formal lan non formal sing paling apik, lan penyelenggara hebat. Kita nggabungake wong-wong sing wis Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian karo wong anyar, lan karo papat mitra saka kemitraan unik kita karo Departemen PBB kanggo Disarmament Urusan. Saiki kita duwe kanca anyar kanggo terus kerja bareng karo program ing Kamboja, Peru, Nigeria lan Albania supaya bisa entuk sumber profesional.

Uga waca pidato sing disampaikan Sekretaris Jenderal Anwarul Chowdhury, Michael Cassandra saka UN DDA, salam saka Prof. Betty Reardon, dhaptar peserta lan pesen saka aku.

Matur suwun amarga terus minat sampeyan ing karya Hague Appeal for Peace lan kontribusi sampeyan dhewe kanggo perdamaian ing jagad iki, sing saiki wis dadi wigati.

Sincerely,
Cora Weiss, Presiden
Oktober 2004

Makalah Konferensi & Laporan

Team kita

TONY JENKINS, Koordinator Global
Tony Jenkins PhD duwe pengalaman 18+ taun ngarahake lan ngrancang program perdamaian perdamaian lan program internasional lan kepemimpinan ing pangembangan internasional studi perdamaian lan pendidikan perdamaian. Tony saiki dadi dosen guru ing bidang keadilan lan perdamaian ing Universitas Georgetown. Wiwit taun 2001, dheweke dadi Direktur Utama International Institute on Peace Education (IIPE) lan wiwit taun 2007 dadi Koordinator Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian (GCPE). Profesional, dheweke dadi: Direktur Pendidikan, World BEYOND War (2016-2019); Direktur, Inisiatif Pendidikan Perdamaian ing Universitas Toledo (2014-16); Wakil Presiden Urusan Akademik, Akademi Perdamaian Nasional (2009-2014); lan Co-Director, Pusat Pendidikan Perdamaian, Guru College University Columbia (2001-2010). Ing 2014-15, Tony dadi anggota Kelompok Penasihat Ahli UNESCO babagan Pendidikan Kewarganegaraan Global.
MICAELA SEGAL DE LA GARZA, Manajer Proyek

Mika

Micaela Segal de la Garza minangka pendidik multibahasa sing fokus ing pendhidhikan perdamaian lan komunikasi. Mica seneng mulang kursus Spanyol ing sekolah menengah umum sing komprehensif ing Houston, ing kana sadurunge dadi penasihat fakultas kanggo staf buku terbitan siswa lan publikasi. Kelas liyane kalebu ruangan sing apik ing endi dheweke mulang bocah-bocah umur dhasar ing pusat alam lokal, lan kelas global ing ngendi dheweke koordinasi proyek karo Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian. Dheweke wong-wong sing sinau Master ing Perdamaian Internasional, Konflik, lan Studi Pembangunan ing Universitat Jaume I ing Spanyol lan ngrampungake gelar sarjana, triple-jurusan Spanyol, Komunikasi, lan Studi Internasional, ing Universitas Trinity ing San Antonio, Texas. Dheweke terus sinau lan nggawe komunitas sinau karo Institut Ilmu Perdamaian Internasional.

KEVIN KESTER, Editor Review Buku
Kevin Kester minangka Asosiasi Riset AHSS Newton ing Fakultas Pendidikan ing Universitas Cambridge, ing saiki dheweke ngrampungake PhD babagan perdamaian pendidikan ing PBB. Ing wulan Oktober 2016, dheweke bakal miwiti Fellowship Postdoctoral ing Fakultas Pendidikan lan Universitas Queens, Cambridge, babagan riset babagan pengembangan kapasitas karo para profesional pendhidhikan sing kerja bareng para siswa migran saka lingkungan sing kena pengaruh perang lan trauma. Sadurunge PhD, Kevin dadi Asisten Profesor Hubungan Internasional lan Studi Perdamaian ing Universitas Hannam ing Daejeon, Korea, lan Asisten Profesor Asing Internasional lan Pendidikan Pembangunan ing Pusat Perdamaian Universitas Asia-Pasifik PBB ing Seoul. Kevin diterbitake ing sawetara jurnal, kalebu Jurnal Pendidikan Perdamaian; Jurnal Pendidikan Transformatif; Pangembangan; lan Review Perdamaian lan Konflik; lan dheweke dadi panulis (karo Vandana Shiva) saka "Manual Banyu Inisiatif Ekologi Muda: Rencana Pelajaran kanggo Mbangun Demokrasi Bumi."
OLIVER RIZZI CARLSON, Prof. Editor
Oliver Rizzi Carlson nyekel MA ing Peace Education saka University for Peace (UPEACE) sing diwajibake PBB. Dheweke nggampangake ruang belajar karo para pemudha babagan budaya perdamaian lan prasarana kanggo perdamaian, lan dadi Perwakilan ing PBB kanggo United Network of Young Peacebuilders (UNOY Peacebuilders). Anggota Tim Pemuda sing nyiapake Laporan Dunia saka Masyarakat Sipil ing pungkasan dekade PBB kanggo Budaya Perdamaian, Oliver uga anggota aktif Aliansi Global kanggo Menteri lan Infrastruktur kanggo Perdamaian (GAMIP).

5 Komentar

  1. Aku pengin nggawe Universitas Perdamaian Kanada suwene setengah taun, kerja keras udakara 10 taun, lan kajaba dhuwit-dhuwit, mesthi wis biyen.
    (Link sampeyan ing ndhuwur, "artikel lan pangiriman acara" ora nyambung).

  2. Hai Janet Hudgins… nuwun sewu nalika ngupayakake perjuangan sampeyan nyipta Universitas Perdamaian Kanada. Apa sampeyan kenal karo Asosiasi Studi Perdamaian lan Konflik Kanada (PACS-Can)? https://pacscan.ca/en/home/.

    Matur nuwun uga kanggo cathetan ing link sing rusak. Saiki wis didandani.

  3. Hai, tugasku dina manajemen proyek teknik lan konstruksi, lan kepentingan pribadi (riset independen) yaiku babagan aspek matematika tim lan manajemen proyek umume. Ing bidang kesepakatan kontrak sosial (kontrak), ana ide lan pendekatan kanggo resolusi sing diarani konflik. Aku bakal sinau K Boulding's The Image (nalika uga maca review Tony babagan karya kasebut). Aku pengin krungu saka sampeyan utawa sampeyan uga padha. Aku ngirimi cathetan iki sawise ndeleng cathetan ngisor 13 babagan tinjauan Tony babagan Gambar. Paling apik, Ali

  4. Aku Donato saka distrik Tororo Uganda Wétan, aku kerja bareng wanita sing dipimpin dening Organisasi Berbasis Komunitas sing diarani ARDOC Single Mother's Project Uganda, kita menehi kekuwatan lan dhukungan marang para wanita lan pemuda sing rentan ing desa kanthi latihan pelatihan perdamaian, pelatihan kepemimpinan, lan program pelatihan keterampilan kejuruan supaya bisa transformasi uripe.
    Kita pengin dadi bagean saka organisasi / Asosiasi iki.
    Email kita yaiku [email dilindhungi]
    Kaca Facebook. "Proyek ibu tunggal ARDOC Uganda"

Nggabungake diskusi ...