Kesempatan unik kanggo nguripake maneh konsensus global babagan pendidikan kanggo perdamaian lan hak asasi manungsa (UNESCO)

Tony Jenkins, Koordinator Kampanye Global kanggo Pendhidhikan Perdamaian, ndhukung revisi Rekomendasi 1974 kanthi nyumbang kanggo pangembangan cathetan teknis sing bakal digunakake minangka basis konsultasi karo para ahli lan wakil Negara Anggota.  

(Dipunbabar saking: UNESCO. 15 Desember 2021)

Sajrone sesi kaping 41 UNESCO Konferensi Umum, 193 Negara Anggota UNESCO ngakoni, sepisan maneh, peran inti pendhidhikan kanggo ngganti pola pikir, sikap lan prilaku minangka sarana kanggo nggayuh budaya tentrem, hak asasi manungsa lan toleransi.

Sesi kaping 41 Konferensi Umum UNESCO kanthi resmi nyetujoni usulan Direktur Jenderal kanggo ngrevisi Rekomendasi 1974 babagan Pendidikan kanggo Pemahaman Internasional, Kerjasama lan Perdamaian lan Pendidikan sing ana hubungane karo Hak Asasi Manungsa lan Kebebasan Fundamental - diarani Rekomendasi 1974.

Rekomendasi kasebut disusun lan diadopsi nalika Perang Dingin minangka aspirasi moral kanggo perdamaian universal, ing konteks ketegangan geopolitik akut. Wiwit saiki, instrumen hukum sing ora mengikat iki nyedhiyakake standar internasional kanggo promosi hak asasi manungsa, kerjasama internasional, pemahaman, kaslametane manungsa lan perdamaian global liwat pendidikan.

Malah saiki pentinge ora bisa dipungkiri. Rekomendasi minangka alat kunci kanggo ngawasi kemajuan ing Agenda 2030 kanggo Pembangunan Lestari, utamane kanggo Target 4.7 (Pendidikan kanggo Pembangunan Sustainable lan Kewarganegaraan Global), 12.8 (nyengkuyung pangerten universal babagan gaya urip sing lestari) lan 13.3 (Ningkatake pendhidhikan, peningkatan kesadaran lan kapasitas manungsa lan institusi babagan mitigasi, adaptasi, pengurangan dampak lan peringatan dini).

Konteks global wis owah banget wiwit diadopsi lan kena pengaruhe. Sajrone 50 taun kepungkur, teknologi anyar wis muncul, perkembangan ilmiah lan teknologi wis mbentuk maneh sistem pendidikan, lan literasi media lan informasi wis dilebokake ing tengah sistem pendidikan modern. Saliyane kemajuan kasebut, ancaman lan tantangan sing durung tau ana sadurunge, kalebu bentuk kekerasan anyar, ideologi sengit lan owah-owahan iklim.

Kanthi keputusan anyar kanggo mbenakake Rekomendasi kasebut, instrumen kasebut bakal duwe peran sing luwih gedhe kanggo mbantu negara-negara ngadhepi tantangan kontemporer lan guncangan ing mangsa ngarep.

Kanggo mesthekake manawa, proses revisi bakal melu sawetara konsultasi teknis lan formal karo Negara Anggota, organisasi non-pemerintah, jaringan profesional, masyarakat sipil, lan ahli individu, kanggo nyiapake dokumen sing direvisi. Proses revisi minangka kesempatan unik kanggo nyegerake lan nganyari konsensus global babagan peran pendhidhikan kanggo nyiapake para siswa saka kabeh umur lan ing salawas-lawase, uga generasi sabanjure, kanggo ngadhepi guncangan ing mangsa ngarep lan mbentuk masa depan sing luwih adil, lestari lan tentrem.

Proses revisi bakal diwiwiti ing Januari 2022.

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!
Mangga ngirim kula email:

1 mikir babagan "Kesempatan unik kanggo nguripake konsensus global babagan pendidikan kanggo perdamaian lan hak asasi manungsa (UNESCO)"

  1. Pingback: Pendhidhikan Damai: Setaun ing Review & Refleksi (2021) - Kampanye Global kanggo Pendhidhikan Damai

Ninggalake Komentar

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *

Gulung menyang Top