Pesen kanggo kabeh Negara Anggota PBB lan Pimpinan Perserikatan Bangsa-Bangsa (Ukraina)

"Perang ing Ukraina ngancam ora mung pembangunan sustainable, nanging kaslametané manungsa. Kita nyuwun marang kabeh negara, sing makarya miturut Piagam PBB, kanggo ngetrapake diplomasi kanggo layanan manungsa kanthi mungkasi perang liwat negosiasi sadurunge perang mungkasi kita kabeh. – Jaringan Solusi Pembangunan Sustainable, April, 2022

Kita nggusah anggota lan pembaca Kampanye Global kanggo Pendidikan Perdamaian kanggo mlebu telpon iki supaya PBB bisa nindakake tanggung jawab kanggo nggampangake negosiasi kanggo mungkasi perang ing Ukraina, nyegah perang nuklir sing saiki ngancam manungsa lan Bumi.

Pambuka Editor

ABOLITION "kanggo nylametake generasi penerus ..."
Miwiti kanthi Nundha Veto ing Dewan Keamanan

Agresi Rusia marang Ukraina wis ngumumake kabutuhan sing ora bisa ditolak kanggo owah-owahan sing signifikan ing sistem internasional, amarga bisa nyebabake perang nuklir, kebakaran ing saindenging jagad sing nglibatake kita kabeh. Nalika negara anggota individu nyedhiyakake dhukungan militer kanggo perlawanan Ukrainia, organisasi sing ditugasake kanggo nggayuh lan njaga perdamaian ora nindakake intervensi sing signifikan kanggo mungkasi konflik bersenjata. Minangka Perserikatan Bangsa-Bangsa katon lumpuh nalika ngadhepi salah sawijining tantangan paling gedhe, masyarakat sipil global njupuk tindakan, kayata telpon sing ditanggepi dening Jaringan Solusi Pembangunan Berkelanjutan (SDSN) dikirim ing ngisor iki.

GCPE wis mentas dikirim artikel nyathet sawetara langkah tartamtu menyang owah-owahan. Telpon iki ngusulake tumindak penting, sing kajaba penundaan veto ing Dewan Keamanan, bisa ditindakake ing piagam PBB saiki. Ing Jaringan Solusi Pembangunan Berkelanjutan, inisiatif global kanggo Perserikatan Bangsa-Bangsa ndhesek langkah iki; maringaken resolusi Majelis Umum nelpon kanggo rembugan tentrem; nundha veto ing Dewan Keamanan nalika negosiasi perdamaian; ngirim peacekeeper kanggo ngleksanakake perdamaian. Langkah-langkah kasebut bakal ngidini PBB nindakake tujuan dhasare, "nylametake generasi penerus saka serangan perang" lan nylametake generasi iki saka karusakan nuklir.

Iki lan kiriman sadurunge wis ngrujuk marang kemungkinan liyane kanggo tumindak PBB. Kiriman sakteruse bakal fokus ing kemungkinan liyane ing piagam saiki lan kemungkinan revisi piagam sing njanjeni tumindak sing luwih akeh lan luwih relevan saka siji-sijine lembaga global sing ana sing bakal mungkasi perang. Sing penting ing antarane usulan-usulan sing diwenehake kanggo pertimbangan profesional lan aksi politik saka anggota GCPE, pembaca, lan bidang pendidikan perdamaian bakal ngilangi: veto Dewan Keamanan; senjata nuklir; lan institusi perang. Kabeh pendidik lan siswa perdamaian bisa uga mikir babagan owah-owahan ing PBB lan sistem internasional sing uga bisa "mungkasi perang."

Mangga mlebu statement dikirim ing kene, disebarake menyang wong liya, lan ngirim salinan menyang menteri urusan luar negeri negara sampeyan utawa sing padha karo wakil permanen sampeyan ing Perserikatan Bangsa-Bangsa (duta besar PBB.) [BAR, 4/17/22]

Pesen kanggo kabeh Negara Anggota PBB lan Pimpinan Perserikatan Bangsa-Bangsa

(Dipunbabar saking: Asosiasi SDSN. 15 April 2022).

klik kene kanggo mlebu statement

Saka Anggota Dewan Kepemimpinan Jaringan Solusi Pembangunan Berkelanjutan PBB lan Anggota Komunitas SDSN [1]

April 14, 2022

Perang ing Ukraina ngancam ora mung pembangunan sustainable, nanging kaslametané manungsa. Kita nyuwun marang kabeh negara, sing makarya miturut Piagam PBB, supaya nindakake diplomasi kanggo layanan manungsa kanthi mungkasi perang liwat negosiasi sadurunge perang rampung kabeh kita.

Jagad kudu cepet bali menyang dalan tentrem. Rahayu wong sing rukun, mulang Gusti Yesus ing Injil. Al-Qur'an ngajak wong-wong sing bener Dar as-Salam, panggonan tentrem. Budha mulang ahimsa, nonviolence kanggo kabeh makhluk urip. Yesaya medhar wangsit nalika bangsa ora bakal perang maneh nglawan bangsa, utawa latihan perang maneh.

Perdamaian lan keamanan internasional minangka tujuan pertama Perserikatan Bangsa-Bangsa. Bangsa-bangsa ing saindenging jagad ora bakal gagal nggawa katentreman ing Ukraina ing sawetara jam ngarep.

Invasi Rusia ing Ukraina iku repugnant, kejem, lan sacrilegious, ing tembung Paus Francis, nggawe panelusuran kanggo tentrem kabutuhan paling urgent kita. Iki pancen bener amarga konfrontasi militèr sing luwih nggegirisi dibangun ing Ukraina Wétan. Presiden Vladimir Putin bubar ngumumake pembicaraan perdamaian ing "mati". Donya ora bisa nampa iki. Kabeh bangsa lan Perserikatan Bangsa-Bangsa kudu nindakake kabeh kekuwatane kanggo nguripake maneh rembugan perdamaian lan nggawa para pihak menyang persetujuan sing sukses lan cepet.

Perdamaian mbutuhake dialog lan diplomasi, dudu persenjataan sing luwih abot sing pungkasane bakal ngrusak Ukraina. Path saka eskalasi militer ing Ukraina minangka salah sawijining kasangsaran lan keputusasaan sing dijamin. Isih luwih elek, eskalasi militer mbebayani konflik sing bakal nyedhaki Armageddon.

Sejarah nuduhake yen Krisis Rudal Kuba meh nyebabake perang nuklir sawise para pemimpin AS lan Uni Soviet wis entuk solusi diplomatik. Amarga salah pangerten, kapal selam Soviet sing cacat meh ngluncurake torpedo nuklir sing bisa nyebabake respon nuklir lengkap dening Amerika Serikat. Mung tumindak wani saka perwira partai Soviet siji ing kapal selam mandegake tembak saka torpedo, saéngga nyimpen donya.

Rusia lan Ukraina mesthi bisa nggayuh persetujuan sing ngrampungake rong tujuan dhasar Piagam PBB: integritas lan keamanan wilayah kanggo Ukraina lan Rusia.

Presiden Volodymyr Zelensky saka Ukraina wis nemtokake solusi diplomatik: netralitas Ukraina - ora ana anggota NATO - lan integritas wilayahe dijamin dening hukum internasional. Pasukan Rusia kudu ninggalake Ukraina, nanging ora diganti dening pasukan NATO utawa gegaman abot. Kita nyathet manawa Piagam PBB nggunakake tembung "damai" lan "damai" kaping 49, nanging ora nate nggunakake tembung "aliansi" utawa frasa "aliansi militer".

Eskalasi konflik teka kanthi gampang, dene negosiasi mbutuhake kawicaksanan lan kekuwatan. Anggota PBB wis dibagi banget ing pangerten babagan konflik kasebut, nanging kudu manunggal kanthi kapentingan bareng ing gencatan senjata langsung, mungkasi serangan marang warga sipil, lan bali menyang tentrem. Perang kasebut nyebabake pati sing nggegirisi lan karusakan sing nggegirisi - atusan milyar dolar karusakan ing kutha-kutha Ukraina, sing wis suda dadi reruntuhan sajrone sawetara minggu - lan kekacauan ekonomi ing saindenging jagad: rega panganan sing mundhak lan kekurangan, jutaan pengungsi, rusake rantai perdagangan lan pasokan global, lan kahanan sing ora stabil politik ing saindenging jagad, nyebabake negara lan rumah tangga sing paling miskin kanthi beban sing ngrusak.

Dewan Keamanan PBB (UNSC) nduweni tanggung jawab suci ing donya kanggo njaga perdamaian. Sawetara ujar manawa UNSC ora bisa main peran iki karo Rusia ing Dewan Keamanan. Nanging panemu iki pancen salah. DK PBB bisa ngamanake perdamaian amarga Rusia, China, AS, Prancis, lan Inggris kabeh dadi anggota permanen. Lima anggota permanen iki, bebarengan karo sepuluh anggota liyane saka UNSC, kudu rembugan karo saben liyane kanggo nemokake cara maju sing njaga integritas teritorial Ukraina nalika nyukupi kabutuhan keamanan Ukraina, Rusia, lan 191 negara anggota PBB liyane. .

We applaud efforts wani lan kreatif Presiden Tayyip Erdogan saka Turki kanggo bantuan loro pihak kanggo nemokake persetujuan, nanging kita bemoan lack saka rembugan langsung ing Dewan Keamanan PBB. Kita ora nimbali swara swara liyane sing para diplomat saling ngusir. Kita njaluk negosiasi sing bener sing dipandu dening Piagam PBB. Kita ngomong babagan perdamaian liwat aturan hukum PBB, dudu liwat kekuwatan, ancaman, lan aliansi militer sing memecah belah.

Kita ora kudu ngelingake bangsa-bangsa ing jagad babagan keruwetan sing nggegirisi ing jaman saiki. Perang ngancam bakal mundhak saben jam. Lan iki kedadeyan sajrone pandemi COVID-19 sing terus-terusan, sing nyebabake udakara 5,000 jiwa saben dina. Malah saiki, ing taun katelu pandemi, jagad gagal nyedhiyakake dosis vaksin kanggo wong-wong miskin lan rawan ing jagad iki lan gagal amarga ana ketegangan geopolitik ing antarane negara-negara sing ngasilake vaksin.

Pamindahan akeh pengungsi lan keluwen ing saindenging jagad amarga perang ing Ukraina saiki ngancam mundhake penyakit, pati, lan kahanan sing ora stabil lan kasusahan finansial sing luwih jero kanggo negara-negara miskin. Lan sing ana ing mburi perang lan pandemi yaiku kewan sing alon-alon saka owah-owahan iklim sing disebabake dening manungsa, celaka liyane sing narik manungsa menyang jurang. Laporan IPCC paling anyar ngelingake yen kita wis kesel wates keamanan iklim. Kita butuh aksi iklim langsung. Nanging perang ngrusak perhatian, kerjasama multilateral, lan pendanaan sing dibutuhake kanggo nylametake kita saka darurat iklim buatan manungsa.

Minangka pendidik lan pimpinan universitas, kita uga ngakoni tanggung jawab sing luwih dhuwur kanggo para siswa. Kita kudu mulang ora mung kawruh ilmiah lan teknis kanggo nggayuh pembangunan sing lestari, sing penting kaya topik-topik saiki, nanging uga dalan kanggo perdamaian, pemecahan masalah, lan resolusi konflik. Kita kudu ndhidhik para mudha supaya para mudha saiki entuk kawicaksanan kanggo ngurmati keragaman global lan ngrampungake pasulayan kanthi tentrem, liwat negosiasi lan kompromi sing wicaksana.

Ing semangat Piagam PBB lan Deklarasi Universal Hak Asasi Manungsa, kita ngajak kabeh negara ing Majelis Umum PBB, kanthi suara bulat lan tanpa istiméwa, kanggo ngetrapake resolusi sing njaluk perdamaian sing dirundingake kanthi cepet sing nyukupi kabutuhan lan keamanan Ukraina, Rusia. , lan kabeh bangsa liyane.

Kita nelpon Dewan Keamanan PBB kanggo ketemu ing sesi darurat, anggere perlu, kanggo mesthekake yen bobot kebak Piagam PBB digawa kanggo mungkasi perang ing Ukraina liwat cara diplomatik.

Kita ngajak anggota permanen UNSC kanggo rembugan karo diplomasi tinimbang dendam lan ngakoni manawa perdamaian sejati kudu nyukupi kabutuhan keamanan kabeh negara. Ora perlu utawa kamar kanggo veto; persetujuan adil bakal didhukung dening kabeh bangsa lan bisa didhukung dening peacekeepers PBB.

Ukraina, kanggo kredit banget, wis menehi tandha siyap kanggo ketemu Rusia ing syarat-syarat cukup; Rusia saiki uga kudu nindakake perkara sing padha. Lan jagad kudu nulungi rong negara iki kanggo ngrampungake tugas sing angel iki

Pungkasan, kita ngajak kabeh pamrentah lan politisi supaya negesake sababe diplomasi lan nyuda vitriol, njaluk eskalasi, lan malah mbukak kontemplasi perang global. Perang global saiki kudu tetep ora bisa dipikirake, amarga ora liya mung pakta bunuh diri kanggo manungsa, utawa pakta politisi sing mateni.

Katentreman iku dudu panemu, lan wong sing gawe tentrem iku dudu pengecut. Peacemakers minangka pembela manungsa sing paling wani.

Jeffrey Sachs, Presiden, UN Sustainable Development Solutions Network (SDSN); Profesor Universitas, Universitas Columbia

Anthony Anneth, Gabelli Fellow, Universitas Fordham

Tamer Atabarut, Direktur, Bogazici University Lifelong Learning Center (BULLC); Anggota Dewan, Akademi Kelestarian (SA); Anggota Dewan Tinggi & Perwakilan Pembaca, Dewan Pers Turki; Anggota Komite Pengarah & Presiden kepungkur, Dewan Pusat Pendidikan Terusake Universitas Turki (TUSEM)

Duta Besar Richard L. Bernal, Profesor Praktek, SALISES, Universitas Hindia Barat

Irina Bokova, Mantan Direktur Jenderal UNESCO

Helen Bondan, Profesor Madya Universitas Kurikulum lan Instruksi, Sekolah Pendidikan, Universitas Howard; Ketua SDSN USA

Jeffrey Cheah, Kanselir, Universitas Sunway | Ketua SDSN Malaysia

Jacqueline Corbelli, Pendhiri lan CEO, Koalisi AS babagan Kelestarian

Mouhamadou Diakhaté, Profesor, Université Gaston Berger

Hendrik du Toit, Pendhiri & CEO, Ninety One

Jennifer Stengaard Gross, Co-Pendiri Blue Chip Foundation

Pavel Kab, Sekretaris Jenderal, Program Ilmu Frontier Manungsa; Mantan Kepala Ilmuwan, WMO-UN; Mantan Direktur Jenderal, IIASA

Brighton Kaoma, Direktur Global, Jaringan Solusi Pembangunan Lestari PBB - Pemuda

Phoebe Kounduri, Profesor, Sekolah Ekonomi, Universitas Ekonomi & Bisnis Athena; Presiden, Asosiasi Ahli Ekonomi Lingkungan lan Sumber Daya Alam Eropa (EAERE)

Zlatko Lagumdzija, Profesor, Mantan Perdana Menteri Bosnia lan Herzegovina; Ketua SDSN Balkan Barat

Upmanu Lall, Direktur, Columbia Water Center; Ilmuwan Riset Senior, Institut Riset Internasional kanggo Iklim & Masyarakat; Alan & Carol Silberstein Profesor Teknik, Universitas Columbia

Felipe Larrain Bascuñan, Profesor Ekonomi, Pontificia Universidad Católica de Chile

Klaus M. Leisinger, Presiden, Foundation Global Values ​​Alliance; Mantan Penasihat Khusus Sekretaris Jenderal PBB babagan Kompak Global PBB

Justin Yifu Lin, Dekan, Institut Ekonomi Struktural Anyar & Institut Kerjasama lan Pembangunan Kidul-Selatan, Sekolah Pembangunan Nasional, Universitas Peking

Gordon G. Liu, Universitas Peking BOYA Guru Besar Ekonomi ing Sekolah Pembangunan Nasional; lan Dekan PKU Institute for Global Health and Development

Siamak Loni, Direktur, Program Sekolah Global, Jaringan Solusi Pembangunan Berkelanjutan PBB (SDSN)

Gordon McCord, Associate Teaching Professor & Associate Dekan, School of Global Policy and Strategy, The University of California, San Diego

Miguel Ángel Moratinos, Mantan Menteri Luar Negeri Spanyol

Joanna Newman, Senior Research Fellow, King's College London

Amadou Ibra Niang, CEO, Afrik Innovations

Ngozi Ifeoma Odiaka, Profesor, Departemen Produksi Tanaman, College of Agronomi, Universitas Federal Pertanian Makurdi, Negara Bagian Benue, Nigeria (Saiki Universitas Joseph Sarwuan Tarka)

Roza Otunbayeva, Mantan Presiden Kyrgyzstan, Kepala Yayasan "Inisiatif Roza Otunbayeva"

Antoni Plasènia, Direktur Jenderal, Institut Kesehatan Global Barcelona (ISGlobal)

Labode Popoola, Profesor Ekonomi Kehutanan & Pembangunan Lestari, Departemen Kehutanan Sosial lan Lingkungan, Fakultas Sumber Daya Alam Terbarukan, Universitas Ibadan

Stefano Quintarelli, Pengusaha Internet

Sabina Ratna, Italian Alliance for Sustainable Development, Laudato Si Action Platform lan anggota dewan eksekutif Fuori Quota

Irwin Redlener, Sarjana Riset Senior, Universitas Columbia; Profesor Klinis Pediatrik, Albert Einstein College of Medicine

Angelo Riccaboni, Profesor, Sekolah Ekonomi lan Manajemen, Universitas Siena; Ketua Yayasan PRIMA

Katherine Richardson, Profesor lan Pimpinan Pusat Ilmu Keberlanjutan, Universitas Copenhagen

SE Mons. Marcelo Sánchez, Kanselir, Akademi Ilmu Kepausan

Kang Mulia Khalifa Muhammad Sanusi II, Advokat SDG PBB lan Emir Kano kaping 14

Marco F. Simoes Coelho, Profesor lan Peneliti, COPPEAD Center for International Business Studies, Rio de Janeiro

David Smith, Koordinator, Institut Pembangunan Lestari, Universitas Hindia Barat

Nicolaos Theodossiou, Associate Professor, Departemen Teknik Sipil, Sekolah Teknologi, Universitas Aristoteles Thessaloniki

John Thwaites, Ketua, Monash Sustainable Development Institute

Rocky S. Tuan, Wakil Kanselir lan Presiden, Universitas Cina Hong Kong

Albert van Jaarsveld, Direktur Jenderal, International Institute for Applied Systems Analysis (IIASA)

Patrick Paul Walsh, Profesor Penuh Studi Pembangunan Internasional, Universitas College Dublin

Hirokazu Yoshikawa, Courtney Sale Ross Profesor Globalisasi lan Pendidikan lan

Profesor Universitas, Universitas New York

Soogil Young, Ketua Kehormatan, SDSN Korea Selatan

*Yen sampeyan pengin mlebu pratelan, mangga lunga kene.

____________________________________________________

[1] Jaringan Solusi Pembangunan Berkelanjutan PBB (SDSN) minangka jaringan universitas, sarjana, politisi, pimpinan bisnis, lan pimpinan agama ing saindenging jagad sing beroperasi ing sangisore naungan Sekretaris Jenderal PBB António Guterres. Misi kita yaiku mbantu ngenali dalan kanggo pembangunan sing lestari.

Ngundhuh pdf kene

cedhak

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...