27 Marawi, guru LDS ngrampungake pelatihan pendhidhikan perdamaian (Filipina)

(Dipunbabar saking: Badan Informasi Filipina. 11 Agustus 2021)

Miturut Lou Ellen Antonio

KOTA MARAWI, Lanao del Sur (PIA) –Mekanisme katentreman ing sekolah lan komunitas saiki bakal dikuatake sawise 27 guru ing Kutha iki lan Lanao del Sur ngrampungake pelatihan pendhidhikan perdamaian.

Peserta kasebut yaiku Koordinator Studi Islam & Bahasa Arab (ISAL) lan koordinator Pendidikan Perdamaian lan fasilitator Divisi Sekolah Kota Marawi lan Lanao del Sur 1 Menteri Pendidikan Dasar, Tinggi lan Teknis - Wilayah Otonomi Bangsamoro ing Mindanao Mindanao.

Elfa Ali saka Sekolah Menengah Pertama Bae Inomba Blo Bacarat ngandhani kepiye latihan kasebut dadi fasilitator pendidikan perdamaian sing efektif.

"Latihan 3 dina babagan pendhidhikan perdamaian nglengkapi kula kanthi ilmu lan katrampilan kanggo nuduhake pendhidhikan perdamaian. Sampeyan kudu duwe katenangan ing ati sadurunge bisa nuduhake karo wong liya, "jarene.

World Vision Philippines minangka pimpinan Pelatih babagan Pendidikan Perdamaian kanggo nggawe fasilitator pendhidhikan perdamaian ing level divisi.

Latihan kasebut nyakup papat modul sing kalebu Miwiti lan Ngerteni Dhiri, Sejarah Konflik ing Mindanao, Tantangan kanggo Transformasi lan Menuju Budaya Perdamaian. (LELA / PIA-10 / ICIC)

cedhak

Gabung karo Kampanye & bantu kita #SpreadPeaceEd!

Dadi pisanan komentar

Nggabungake diskusi ...