Wulan: Maret 2022

Menehi kesempatan kanggo proyek sing dipimpin bocah. Nglamar sadurunge 31 Maret 2022

The Children's Solutions Lab (CLS) nduweni tujuan kanggo ndhukung para mudha kanggo njupuk tindakan kanggo ngatasi kemiskinan sing nyebabake bocah-bocah ing komunitas kasebut liwat solusi adhedhasar pendidikan lan pendhidhikan perdamaian. Kanthi dhukungan saka wong diwasa, klompok bocah diundang kanggo nampilake ide lan nglamar salah sawijining hibah mikro (saka 500 USD nganti 2000 USD) kanggo ngetrapake proyek sing dipimpin bocah. Tenggat wektu aplikasi: 31 Maret.

Pak Guterres tulung menyang Moskow lan Kyiv

Kita ngajak kabeh sing bisa digayuh ngirim panjaluke dhewe menyang Sekretaris Jenderal Guterres supaya pindhah menyang Moskow lan Kyiv kanggo nggawe gencatan senjata langsung lan nerusake diskusi perdamaian serius sing disponsori dening PBB, sing makili wong-wong ing donya sing pengin lan butuh perdamaian.

Ukrania Pacifist Yurii Sheliazhenko babagan carane ndhukung sabab perdamaian

Yurii Sheliazhenko, sekretaris Eksekutif Gerakan Pacifist Ukraina, madhangi pentinge pendidikan perdamaian kanggo ngatasi rasa wedi lan gething, ngrampungake solusi tanpa kekerasan, lan ndhukung pangembangan budaya perdamaian ing Ukraina. Dheweke uga nliti masalah tatanan global militerisasi lan kepiye perspektif pamrentahan global tanpa kekerasan ing jagad sing bakal teka tanpa tentara lan wates bakal mbantu nyuda konflik Rusia-Ukraina lan Timur-Kulon sing ngancam apocalypse nuklir.

WAR: HerStory - Refleksi kanggo Dina Wanita Internasional

8 Maret minangka Hari Wanita Internasional, acara sing penting kanggo nggambarake kemungkinan nyepetake kesetaraan jender saka lokal menyang global. Kampanye Global kanggo Pendhidhikan Perdamaian nyengkuyung penyelidikan lan tumindak kanggo mriksa pengaruh perang marang wanita lan bocah-bocah wadon, uga nggambarake struktur sing kudu diowahi kanggo nggayuh kesetaraan lan keamanan manungsa.

Mungkasi perang, mbangun perdamaian

Ray Acheson mbantah manawa kanggo ngadhepi krisis ing Ukraina, perang lan profiteering perang kudu diakhiri, senjata nuklir kudu dibuwang, lan kita kudu ngadhepi jagad perang sing sengaja dibangun kanthi biaya perdamaian, keadilan, lan kaslametan.

Sepuluh poin ing Ukraina saka perspektif kabijakan perdamaian

Werner Wintersteiner ujar manawa sawise serangan Rusia, perdamaian minangka pilihan mung ing Ukraina. Mbangun analisis kasebut, GCPE ngajak para pamaca kanggo nimbang perspektif riset perdamaian, kanggo njelajah apa sing ilang saka wacana saiki, lan kanggo mikirake owah-owahan sistem kasebut bisa uga dibutuhake supaya bisa nggayuh pemukiman perdamaian sing adil.

Gulung menyang Top