Wulan: Oktober 2020

Para Pemuda Nimbali PBB kanggo Advance Disarmament lan Education Peace

Ing pratelan babagan Keterlibatan Pemuda lan Perdamaian, Pelucutan Senjata lan Pendidikan Non-Proliferasi, Masyarakat Sipil Gabungan Pendidikan Pemuda lan Pelucutan Senjata njaluk Komite Pertama Majelis Umum PBB babagan Disarmament lan Keamanan Internasional kanggo nyakup para pemudha ing gaweyane lan supaya bisa kerja kanthi luwih kuat nalika ngetrapake disarmament lan pendidikan non-nyebar.

Olahraga: Akselerator perdamaian global lan pembangunan berkelanjutan kanggo kabeh

Olahraga lan kegiatan fisik bisa mbantu nyuda pengaruh pandemi COVID-19 tumrap kesehatan lan kesejahteraan masarakat. Investasi ing program lan kabijakan olahraga bisa nggawe ketahanan global kanggo ngatasi kejut global ing mangsa ngarep. Laporan anyar saka Sekretaris Jenderal Perserikatan Bangsa-Bangsa rinci babagan carane.

Pendhidhikan kanggo perdamaian: Visi sistemik lan proses multi-dimensi (Kolombia)

Kekerasan multi-dimensi ing Kolombia nduwe pengaruh banget marang istilah sosial budaya, politik, ekonomi, lan lingkungan. Kanggo nggayuh pangowahan sistemik, kudu dingerteni macem-macem lingkungan lan aktor sing mengaruhi pamulangan para mudha. Ngerti jagad aktor lan pengalaman iki, Yayasan Mi Sangre wis ngrancang model intervensi papat tingkat; proposal sing wis suwe saya suwe nanggepi kabutuhane para mudha dhewe lan masarakat saiki.

Peacebuilders Need Concept of "Militarist-Sexist Symbiosis" Kanggo Ngganti Sistem Keamanan Militari

Esai anggitane Yuuka Kageyama iki nyinau konseptualisasi Betty Reardon babagan sistem perang kaya dene sesambungan simbiosis antarane militerisme lan seksisme. Pinunjul lan relevansi simbiosis iki nalika ngadhepi masalah perdamaian saiki yaiku kanthi pendekatan sistemik kanggo nganalisa sesambungan sebab-sebab lan proses macem-macem bentuk kekerasan ing sistem perang kanthi sakabehe.

Ngamanake Demokrasi ing Pilihan sing Konflik: Sumberdaya kanggo Pendidik

Sajrone pemilihan sing ora stabil, apa sing bisa ditindakake kanggo njaga demokrasi lan nglindhungi asil pamilihan umum? Kepiye kita bisa nanggepi rasa wedi, kudeta potensial, upaya intimidasi, lan kekerasan kanthi non-kekerasan? Kampanye Global kanggo Pendhidhikan Perdamaian nyusun dhaptar sumber kanggo ndhukung pendhidhik ing upaya mulang babagan wayahe politik saiki, nyiapake siswa kanggo nanggapi ancaman kanthi konstruktif lan tanpa kekerasan, lan nuwuhake demokrasi sing luwih kuat lan mbesuk kanggo mbesuk.

Prajanjian PBB babagan Larangan Senjata Nuklir tekan 50 ratifikasi sing dibutuhake kanggo diwiwiti

Ing tanggal 24 Oktober 2020, Prajanjian PBB babagan Larangan Senjata Nuklir tekan 50 negara bagian sing diperlokake kanggo dileksanakake ing 90 dina, kanthi sanksi larangan senjata nuklir sing dikategorikake, 75 taun sawise panggunaan kaping pisanan. Kampanye Global kanggo Pendhidhikan Perdamaian minangka organisasi mitra ICAN sing bangga, koalisi masyarakat sipil global sing nyebabake upaya nggunakake perjanjian kasebut.

Jaringan nyengkuyung kalebu pendhidhikan perdamaian ing kurikulum sekolah (Afrika Kulon)

Jaringan Afrika Kulon kanggo Peacebuilding nyengkuyung supaya kalebu pendhidhikan perdamaian ing kurikulum sekolah kanthi tujuan nyegah ekstremisme kasar ing bawana. Jaringan kasebut bubar ngluncurake proyek Pencegahan Ekstremisme Kekerasan tumrap institusi pendidikan non-kekerasan lan perdamaian ing institusi dhasar, menengah lan tersier ing Nigeria.

Pendhidhikan Perdamaian: Sinau Kasus Sekolah Montessori ing Libanon

Panaliten iki mriksa Program Pendidikan Damai ing Sekolah Montessori pisanan ing Libanon lan tingkat kesadaran para guru kanggo ngetrapake liwat praktik mulang. Asil panliten nuduhake manawa direktur lan guru duwe pengetahuan lan kesadharan sing cukup babagan pendekatan iki lan dheweke ngetrapake, tundhuk karo prinsip lan konsep Montessori.

Tabel Perdamaian Virtual: Video Mikir maneh

"Pendhidhikan Mikir maneh," salah siji saka telung Tabel Perdamaian Virtual sing ditawakake GPPAC ing Dina Damai Internasional, nggabungake para pangowahan kanggo mbayangake kaya apa sistem pendhidhikan yen kita nggawe kohesi sosial, imajinasi, lan pamikiran kritis dadi inti. Rekaman acara saiki kasedhiya.

Gulung menyang Top