fitur

Masalah Paku: Patriarki lan Pandemik

Akeh gerakan perdamaian lan keadilan sing njaluk nggunakake wektu kritis iki kanggo nggambarake, ngrancang lan sinau cara kita menyang masa depan sing luwih positif. Siji kontribusi sing bisa ditindakake para pendidik perdamaian kanggo proses iki yaiku nggambarake kemungkinan ana basa alternatif lan kiasan sing para ahli basa perdamaian lan feminis wis nyoba mbujuk supaya kita fokus. [terus maca…]

Warta & Sorotan

Pentinge Pendidikan Senjata Damai lan Nuklir ing Kewarganegaraan (Pendidikan Perdamaian CND)

Apa keputusan kasebut yen Presiden Truman diadili amarga bom atom saka Hiroshima lan Nagasaki? Kepiye tumindak sampeyan yen sampeyan dadi pimpinan donya nalika krisis senjata nuklir? CND Peace Education melu ewonan siswa sekolah ing saindenging Inggris liwat sumber daya sing menang lan dhukungan kanggo nguatake para mudha kanthi ilmu babagan perdamaian lan masalah nuklir. [terus maca…]

Warta & Sorotan

Perubahan Iklim: ndhidhik para siswa supaya bisa nglawan krisis kasebut

Kanthi laporan iklim PBB paling anyar sing ngemot bukti-bukti sing nguwatirake manawa perubahan iklim duweni pengaruh gedhe ing kabeh aspek lingkungan, kepiye guru bisa mbantu bocah-bocah lan wong diwasa supaya bisa ngurutake akeh informasi, supaya ora kewalahan, lan bisa ngerti tantangan, lan solusi potensial, kanggo apa sing diarani Sekretaris Jenderal PBB "krisis eksistensial"? [terus maca…]

Research

Ngembangake inisiatif pendhidhikan perdamaian khusus konteks karo komunitas lokal: piwulang saka Bolivia

Artikel iki nglaporake proyek riset aksi partisipatif asli sing dirancang kanggo kontekstualisasi inisiatif pendhidhikan perdamaian karo komunitas lokal ing Bolivia. Studi kasus kasebut ditawakake sajrone konteks sing luwih gedhe babagan carane komunitas internasional bisa kerja bareng para ahli waris langsung kanggo nggawe inisiatif perdamaian lan pendhidhikan sing ana gandhengane karo kabutuhan klompok lan konteks tartamtu sing nyoba dipengaruhi. [terus maca…]