Research

Laporan UNICEF: ngatasi krisis pembelajaran - kebutuhan mendesak supaya luwih bisa mbiayai pendhidhikan kanggo bocah-bocah sing paling mlarat

UNICEF ngluncurake data anyar sing nuduhake bedane utama babagan cara pendhidhikan pendhidhikan umum, kanthi pendhidhikan kanggo bocah-bocah saka 20 persen rumah tangga sing paling sugih dialokasikan meh tikel dana pendhidhikan tinimbang bocah-bocah saka 20 persen rumah tangga paling mlarat. Data kasebut uga nuduhake yen meh siji saka telung bocah wadon nom-noman saka kulawarga paling miskin ing saindenging jagad durung nate sekolah. [terus maca…]

Quotes

MLK: Tujuan Pendidikan

“Fungsi pendhidhikan… yaiku mulang wong supaya mikir kanthi intensif lan mikir kritis. Nanging pendhidhikan sing mandheg kanthi efisiensi bisa uga mbebayani tumrap masarakat. Pidana sing paling mbebayani bisa uga wong sing duwe akal, nanging ora duwe moral. ” -Martin Luther King, Jr. [terus maca…]

fitur

Luwih becik: Pendapat antarane Pendidikan Perdamaian lan Pembelajaran Emosi Sosial kudu didhukung ing endi wae

Intine, loro PeaceEd lan SEL ngupayakake ngatasi masalah sosial kanthi ngajak wong-wong mau ngenali nilai-nilai sing padha, nggedhekake ilmu pengetahuan lan ngembangake katrampilan sing dibutuhake kanggo nggawe masa depan sing tentrem. SEL negesake pangowahan ing level pribadi lan interpersonal, dene PeaceEd asring fokus ing masalah sosial, politik, lan sistemik. [terus maca…]